Αρχική / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ : Έγινε το πρώτο – και πιο σημαντικό – βήμα για την Νέα Τούμπα!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

22/06/20229:52 πμ

ΠΑΟΚ : Έγινε το πρώτο – και πιο σημαντικό – βήμα για την Νέα Τούμπα!

Για μία από τις πιο ιστορικές ημέρες έκανε λόγο ο Μάκης Γκαγκάτσης κατά την διάρκεια της παρουσίασης της συμφωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με Salfo-Populous για την ανέγερση της Νέας Τούμπας επισημαίνοντας πως τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη συνδρομή του Ιβάν Σαββίδη.

ΠΑΟΚ : Έγινε το πρώτο – και πιο σημαντικό – βήμα για την Νέα Τούμπα!

Για μία από τις πιο ιστορικές ημέρες έκανε λόγο ο Μάκης Γκαγκάτσης κατά την διάρκεια της παρουσίασης της συμφωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με Salfo-Populous για την ανέγερση της Νέας Τούμπας επισημαίνοντας πως τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη συνδρομή του Ιβάν Σαββίδη.

Παράλληλα, επισήμανε πως κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας έγινε το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του χτισίματος Νέας Τούμπας με την υπογραφή των συμβάσεων, η οποία στόχος είναι να είναι έτοιμη το 2026 (σ.σ. οικοδομική άδεια το καλοκαίρι του 2023).

Και όπως συμπλήρωσε ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων και ανάπτυξης κτηριακών υποδομών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιάννης Δημογιάννης: «Στόχος μας είναι να είμαστε στο νέο γήπεδο το 2026 και είναι ένας στόχος ρεαλιστικος…».

Από εκεί και πέρα, δεν τέθηκε θέμα χωρητικότητας καθώς θα καταρτιστεί από το business plan», με τον κ.Δημογιάννη να υποστηρίζει πως: «Το ΠΔ μας δίνει δυνατότητα και για μεγαλύτερες χωρητικότητες, αλλά το ελάχιστο όριο είναι οι 35.000. Να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε το καλύτερο για την βέλτιστη χωρητικότητα της Νέας Τούμπας».

Οι τρεις κατευθυντήριες γραμμές στους μελετητές είναι:

Πλήρης εφαρμογή των κανόνων UEFA & FIFA για την ασφάλεια

Μεταφορά της ψυχής και της ατμόσφαιρας του υφισταμένου γηπέδου στο νέο.

Εμπορική λειτουργία του γηπέδου 365 μέρες το χρόνο

Από την πλευρά του ο project director, Δημήτρης Μουτσάκης, έβαλε στην εξίσωση της κουβέντας και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας πως μέσα στο επόμενο δίμηνο, ο Δικέφαλος θα παραλάβει τρεις προτάσεις των μελετών του γηπέδου, οι οποίες θα αξιολογηθούν από τους επιτελείς του Δικεφάλου και στη συνέχεια από τον κόσμο προκειμένου να καταλήξουν στην τελική πρόταση.

Μιλώντας για το project της Νέας Τούμπας, ο κ.Φωτεινός υποστήριξε πως: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος και περήφανος κοντά στην καταπληκτική ομάδα του ΠΑΟΚ. Επισκέφτηκα πριν από 3-4 χρόνια και περπάτησα στον αγωνιστικό χώρο, μπορεί να μην είμαι ΠΑΟΚ αλλά ένιωσα μια ανατριχίλα περπατώντας μέσα στο γήπεδο. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα!

Όταν καλεστήκαμε από τον ΠΑΟΚ να καταθέσουμε την πρόταση μας για τις μελέτες και τον συντονισμό της Νέας Τούμπας, σκεφτόμουν ποιος είναι ο καλύτερος συνδυασμός. Σκέφτηκα ότι η εταιρεία Populous είναι η ιδανική λύση με τεράστια εμπειρία σε κατασκευή γηπέδων, μαζί με μια σειρά από μελετητικά γραφεία. Αυτή ήταν η ιδέα του σχηματισμού αυτής της ομάδας…».

Nick Reynolds: «Θέλουμε να συμπεριλάβουμε την ιστορία του ΠΑΟΚ»

Από την πλευρά του, ο project director της Νέας Τούμπας, επισήμανε: «Είμαι μεγάλη μας χαρά να βρίσκομαι εδώ σήμερα μαζί σας. Είναι μεγάλη τιμή να αναλάμβουμε αυτό το πρότζεκτ και είναι πολύ σημαντικό που θα δουλέψουμε με μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Είναι ένα έργο που θέλουμε να συμπεριλάβουμε μέσα όλη την ιστορία της ομάδας.

Όπως γνωρίζετε, η σχεδιαστική μας προσέγγιση είναι να δημιουργήσουμε ένα έργο μοναδικό για το περιβάλλον και για την κοινότητα συνολικά. Έχουμε την τύχη ως εταιρεία να σχεδιάζουμε στάδια για στιγμές με μεγάλο πάθος, σχεδιάζουμε για μια ομάδα με πλούσια και σπουδαια ιστορία. Όπως έχουμε συζητήσει πολλές φορές πρόκειται για ένα νέο σώμα.

Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να βοηθήσουμε τον ΠΑΟΚ να κάνει ένα γήπεδο που θα είναι τοπόσημο για την Θεσσαλονίκη. Δεν θα είναι ένα απλό στάδιο, αλλά θα είναι ένα hub για όλους, ένα μέρος για εκδηλώσεις όλο τον χρόνο και για όλους τους κατοίκους της πόλης, έτσι ώστε να αυξήσουμε την χρήση του γηπέδου πέραν των αγωνιστικών δεδομένων».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ

Ο Στέλιος Στεργιάδης ανήκει στην nouvelle vague των ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ και προέρχεται από την παραγωγική δημοσιογραφική διαδικασία (Σπορ του Βορρά, Sport 103).Αρχισε από τα τοπικά πρωταθλήματα Μακεδονίας - Θράκης, συνέχισε με το κλασικό ρεπορτάζ Β' - Γ' Εθνικής (Σπορ του Βορρά, Arena Press) και όταν ωρίμασαν οι συνθήκες (ο ίδιος ποτέ) έφτασε το "πλήρωμα του χρόνου" να αναλάβει δράση στο "ασπρόμαυρο" μετερίζι της ενημέρωσης (Arena Press, Arena 89,4 Fair Play Press, Live Sport, Sfina.gr).Θεωρείται ο πιο γουρλής ρεπόρτερ (κατά ομολογία συναδέλφων) αφού από το 2016-17 που ανέλαβε, άρχισε η καταγραφή τίτλων στο ποδοσφαιρικό τμήμα.Ρεαλιστής - πραγματιστής με αγαπημένη λέξη την "ισορροπία", αισιόδοξος σε βαθμό... κακουργήματος, αν και μονίμως νομίζει ότι κάτι δεν πάει καλά.

/ Δείτε ακόμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

4.5.20245:35 μμ

  Η Ίπσουιτς και πάλι στα… σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η τρομερή ομάδα του Κίεραν ΜακΚένα κέρδισε την απευθείας άνοδο στην Premier League και έστειλε τους οπαδούς της στον “έβδομο ουρανό”. Η Ίπσουιτς έδωσε τέλος στην 22χρονη… εξορία της από

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

4.5.20243:00 μμ

  Ηχητική περιγραφή, δονούμενο γιλέκο, tablet με οθόνη αφής… Πρόκειται για τις συσκευές που επιτρέπουν σε φιλάθλους με προβλήματα όρασης και ακοής να βιώνουν αθλητικά γεγονότα σε συντονισμό με άλλους θεατές σε στάδια και αίθουσες, μερικά από τα οποία θα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

4.5.202412:00 μμ

  Ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας ανηλίκων υλοποιήθηκε χθες, σε περιοχές του Δήμου Παύλου Μελά, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

4.5.20249:40 πμ

  Πλούσια είναι η ποδοσφαιρική δράση σήμερα, Μεγάλο Σάββατο (04/05), με το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας να περιλαμβάνει άκρως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις σε Premier League, Serie A, Bundesliga, La Liga και Ligue 1.   Αναλυτικά, το αθλητικό πρόγραμμα του Μεγάλου Σάββατου:

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

3.5.20248:45 μμ

  Λίγους μήνες διήρκησε η θητεία του Αμρ Ουάρντα στον Πανσερραϊκό, καθώς σήμερα η ΠΑΕ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με τον Αιγύπτιο μεσοεπιθετικό, ο οποίος είχε αποκτηθεί τον Ιανουάριο.   Η ανακοίνωση:   «Η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ανακοινώνει την

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

3.5.20248:00 μμ

  Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης ξεκινά σε 35 ημέρες και ο Μίλτος Τεντόγλου αποτελεί ένα από τα μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης.   Ο 26χρονος ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους, στην «αιώνια» πόλη θα επιδιώξει να κατακτήσει το

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή