Αρχική / ΓΕΥΣΗ / ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

16/04/2022 12:00 μμ

Το Βότσαλο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι γνωστό περίπου 30 χρόνια για τη θεσπέσια κουζίνα του.   Στο ενεργητικό του, το Βότσαλο έχει πολλές γαστρονομικές διακρίσεις και χρόνο με το χρόνο η φήμη του μεγαλώνει, έχοντας αποκτήσει ένα

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

13/03/2022 9:41 πμ

Τα μυστικά της μπουγάτσας Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Αν η Θεσσαλονίκη φημίζεται για ένα πράγμα σε γαστρονομικό επίπεδο, αυτό είναι η μπουγάτσα της.   Η ΕΡΤ φιλοξένησε, λοιπόν, τον μπουγατσοποιό Φίλιππο Μπαντή, ο οποίος διατηρεί μπουγατσατζίδικο στην πόλη μας, το οποίο πηγαίνει… από πάππου προς πάππου. Ο κ.

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

17/02/2022 10:48 πμ

Dining & Entertainment Experience πού αλλού; Στο Mediterranean Cosmos!

Ο απόλυτος προορισμός για μια αξέχαστη μέρα βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης, και δεν είναι άλλος από το Mediterranean Cosmos! Δεκάδες είναι οι προτάσεις -επιλεγμένες μία προς μία- που συγκεντρώσαμε εδώ για δείπνο και διασκέδαση που βρίσκονται εντός του εμπορικού

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / Πιο πρόσφατα

23.12.2021 | 11:58 πμ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

23.12.2021 | 11:58 πμ

Το έθιμο της βασιλόπιτας και του τυχερού φλουριού

Καθαρά χριστιανικό το έθιμο, κρατάει από την εποχή της πρωτοβυζαντινής περιόδου και τα χρόνια του αυτοκράτορα Ουάλη, όταν στην Καισάρεια της Καππαδοκίας (το σημερινό Kayseri της Τουρκίας), έπαρχος ήταν ο αμείλικτος Μόδεστος.   «Άγιος Βασίλης έρχεται από την Καισαρεία..» Αρχιεπίσκοπος

21.12.2021 | 12:23 μμ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

21.12.2021 | 12:23 μμ

Κουραμπιέδες και μελομακάρονα: Μάθετε την γλυκιά ιστορία τους!

Χωρίς αμφιβολία, αν τα ελληνικά Χριστούγεννα είχαν γεύση, θα είχαν  αυτή του κουραμπιέ ή του μελομακάρονου. Πρόκειται για δυο παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά που αυτές τις μέρες καταναλώνονται και παράγονται ολοταχώς και σε αφθονία.   Κουραμπιέδες και μελομακάρονα με εκπτωτικό κουπόνι

16.10.2021 | 9:41 μμ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

16.10.2021 | 9:41 μμ

Κρουασάν με πάβλοβα, καρμπονάρα και μουσακά στη Θεσσαλονίκη! (VIDEO)

Μία ιδιαίτερη «γωνιά» της Θεσσαλονίκης, όπου πωλούνται τα πιο ευφάνταστα κρουασάν, αποκάλυψε η εκπομπή «Αυτό Είναι Σαββατοκύριακο» του OPEN. Η «ψυχή» πίσω από την όλη… υπόθεση είναι η ζαχαροπλάστης Ελένη Καλλίδου, η οποία, όπως αποκάλυψε, η ιστορία των κρουασάν ξεκίνησε

11.09.2021 | 10:00 πμ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

11.09.2021 | 10:00 πμ

Ζαχαροπλαστεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Ιστορία πάνω από έναν αιώνα!

Με ιστορία που μετρά πλέον πάνω από έναν αιώνα τα Ζαχαροπλαστεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, σας υποδέχονται στο νέο ανακαινισμένο τους χώρο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά 7 και Μητροπόλεως 119 και δεσμεύονται να σας χαρίσουν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης που διεγείρει

04.08.2021 | 10:59 μμ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

04.08.2021 | 10:59 μμ

Εύκολη συνταγή για μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

Εύκολη συνταγή για λαχταριστή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με πλούσια κρέμα.   Όπως διαβάζουμε στο greekcookingbykaterina.com για την συνταγή θα χρειαστούμε: 1 λίτρο γάλα πλήρες 1 κούπα ζάχαρη (240 γρ.) 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό (190 γρ.) 70 γρ. βούτυρο για την κρέμα

08.06.2021 | 7:17 μμ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

08.06.2021 | 7:17 μμ

Μπουγάτσα με κρέμα

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Μια πίτα από πολύ λεπτό φύλλο που ανοίγεται με το χέρι και με τα χέρια και θέλει ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και τυλίγεται μέσα ένα μείγμα από γλυκιά κρέμα ή τυρί ή σπανάκι ή ακόμα και κιμά.

08.06.2021 | 7:02 μμ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

08.06.2021 | 7:02 μμ

Συνταγή Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Καθώς έχει κοινή καταγωγή με το σιμίτ (simit), το κουλούρι στα τουρκικά, Έλληνες και Τούρκοι ερίζουν για την καταγωγή και την προέλευσή του. Μια ζύμη σε κυκλικό σχήμα και διάφορα μεγέθη, άλλοτε τραγανό και άλλοτε

27.09.2017 | 6:34 μμ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

27.09.2017 | 6:34 μμ

Λάχανα με τα φασούλια (Ποντιακή συνταγή)

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Κλασικό ποντιακό φαγητό που συνδυάζει άριστα τις πρωτεΐνες των φασολιών με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των μαύρων λάχανων – λαχανίδας. 2 κιλά μαύρα λάχανα 600 γρ. φασόλια μέτρια Πρεσπών 300 γρ. ντομάτες φρέσκες 30 γρ. πελτέ

26.09.2017 | 6:31 μμ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

26.09.2017 | 6:31 μμ

Πιροσκί με πατάτα (Ποντιακή συνταγή)

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Σε μια λεκάνη βάζουμε το γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη και τη λιώνουμε. Αφήνουμε για 20 λεπτά να βγάλει η μαγιά τους μύκητες (να δράσουν). Προσθέτουμε το νερό, το αυγό, το αλάτι, το

25.09.2017 | 6:06 μμ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

25.09.2017 | 6:06 μμ

Χαψοπίλαφο (πιλάφι με γαύρο – Ποντιακή συνταγή)

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Θέλει λίγη δεξιοτεχνία και ένα μικρό ανοξείδωτο και κοίλο σκεύος. Λαδώνουμε το σκεύος εσωτερικά. Καλύπτουμε το εσωτερικό με τον γαύρο έχοντας βάλει τον γαύρο παντού με το δέρμα προς το σκεύος και την κοιλιά προς

14.09.2017 | 7:34 μμ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

14.09.2017 | 7:34 μμ

Τρίγωνα Πανοράματος

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Λαχταριστές μικρές μπουκίτσες με φύλλο και γεμισμένα με κρέμα 1 lt γάλα 200 γρ ζάχαρη 160 γρ αλεύρι 70 γρ κορν φλάουρ 40 γρ φρέσκο βούτυρο 4 κρόκοι αυγού Βανίλια Πρέζα αλάτι Φύλλα κρούστας Λίγο

12.09.2017 | 10:55 μμ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

12.09.2017 | 10:55 μμ

Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Καθώς έχει κοινή καταγωγή με το σιμίτ (simit), το κουλούρι στα τουρκικά, Έλληνες και Τούρκοι ερίζουν για την καταγωγή και την προέλευσή του. Μια ζύμη σε κυκλικό σχήμα και διάφορα μεγέθη, άλλοτε τραγανό και άλλοτε

thess

Επικαιρότητα

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

13.5.2022 10:00 μμ