Αρχική / ΓΕΥΣΗ / ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

08/06/2021 7:17 μμ

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Μια πίτα από πολύ λεπτό φύλλο που ανοίγεται με το χέρι και με τα χέρια και θέλει ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και τυλίγεται μέσα ένα μείγμα από γλυκιά κρέμα ή τυρί ή σπανάκι ή ακόμα και κιμά.

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

08/06/2021 7:02 μμ
Συνταγή Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Καθώς έχει κοινή καταγωγή με το σιμίτ (simit), το κουλούρι στα τουρκικά, Έλληνες και Τούρκοι ερίζουν για την καταγωγή και την προέλευσή του. Μια ζύμη σε κυκλικό σχήμα και διάφορα μεγέθη, άλλοτε τραγανό και άλλοτε

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

27/09/2017 6:34 μμ
Λάχανα με τα φασούλια (Ποντιακή συνταγή)

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Κλασικό ποντιακό φαγητό που συνδυάζει άριστα τις πρωτεΐνες των φασολιών με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των μαύρων λάχανων – λαχανίδας. 2 κιλά μαύρα λάχανα 600 γρ. φασόλια μέτρια Πρεσπών 300 γρ. ντομάτες φρέσκες 30 γρ. πελτέ

Ειδήσεις / Πιο πρόσφατα

26.09.2017 | 6:31 μμ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

26.09.2017 | 6:31 μμ

Πιροσκί με πατάτα (Ποντιακή συνταγή)

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Σε μια λεκάνη βάζουμε το γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη και τη λιώνουμε. Αφήνουμε για 20 λεπτά να βγάλει η μαγιά τους μύκητες (να δράσουν). Προσθέτουμε το νερό, το αυγό, το αλάτι, το

25.09.2017 | 6:06 μμ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

25.09.2017 | 6:06 μμ

Χαψοπίλαφο (πιλάφι με γαύρο – Ποντιακή συνταγή)

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Θέλει λίγη δεξιοτεχνία και ένα μικρό ανοξείδωτο και κοίλο σκεύος. Λαδώνουμε το σκεύος εσωτερικά. Καλύπτουμε το εσωτερικό με τον γαύρο έχοντας βάλει τον γαύρο παντού με το δέρμα προς το σκεύος και την κοιλιά προς

14.09.2017 | 7:34 μμ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

14.09.2017 | 7:34 μμ

Τρίγωνα Πανοράματος

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Λαχταριστές μικρές μπουκίτσες με φύλλο και γεμισμένα με κρέμα 1 lt γάλα 200 γρ ζάχαρη 160 γρ αλεύρι 70 γρ κορν φλάουρ 40 γρ φρέσκο βούτυρο 4 κρόκοι αυγού Βανίλια Πρέζα αλάτι Φύλλα κρούστας Λίγο

12.09.2017 | 10:55 μμ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

12.09.2017 | 10:55 μμ

Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Προτείνει ο σεφ ΛΟΥΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Καθώς έχει κοινή καταγωγή με το σιμίτ (simit), το κουλούρι στα τουρκικά, Έλληνες και Τούρκοι ερίζουν για την καταγωγή και την προέλευσή του. Μια ζύμη σε κυκλικό σχήμα και διάφορα μεγέθη, άλλοτε τραγανό και άλλοτε

thess

Επικαιρότητα

Ακολουθήστε μας στα social media

Επιστροφή στη κορυφή