Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γεωργιάδης: Όλες οι χώρες της ΕΕ κάνουν με επιτυχία απογευματινά χειρουργεία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

04/04/20245:40 μμ

Γεωργιάδης: Όλες οι χώρες της ΕΕ κάνουν με επιτυχία απογευματινά χειρουργεία

«Εμείς είμαστε οι τελευταίοι που δεν τα κάνουμε στην ΕΕ. Για να τα κάνουν δε όλοι οι άλλοι, κάτι καλό θα βρήκαν και τα υλοποιούν».

Intime
Φωτ. Intime

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Αρκετές ρυθμίσεις στη υγεία δέχονται σφοδρή κριτική, με αιχμή τις παρεμβάσεις για τα απογευματινά χειρουργεία και τις παρεμβάσεις για την ενίσχυση των αποδοχών των γιατρών του ΕΣΥ, με την θεσμοθέτηση της δυνατότητας να εργάζονται και ως ιδιώτες.

 

Πρόκειται, όπως είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, για μέτρα που υλοποιούν με επιτυχία οι άλλες χώρες της ΕΕ, όμως η Ελλάδα είναι από τις τελευταίες χώρες που έχουν απομείνει και αρχίζει τα υλοποιεί τώρα.

 

«Κάτι καλό βρήκαν οι άλλες χώρες σε αυτά τα μέτρα και τα υλοποιούν. Εδώ έχουμε δύο περιπτώσεις. Η μια περίπτωση είναι να έχουμε δίκιο εμείς, που δεν τα κάνουμε, και να έχουν άδικο οι άλλοι 26 που τα κάνουνε. Η άλλη περίπτωση είναι να έχουν δίκιο οι 26 που τα κάνουνε και μάλλον να έχουμε άδικο εμείς που δεν τα κάνουμε», είπε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε:

«Θυμίζει το ανέκδοτο με τον Πόντιο οδηγό -να μην παρεξηγηθούμε και εγώ Πόντιος είμαι από την Τραπεζούντα- όπου οδηγεί στην Κηφισίας ανάποδα και ακούει στο ραδιόφωνο: “Προσοχή! Προσοχή! Ένας οδηγεί ανάποδα στην Κηφισίας!”. Και λέει ο Πόντιος οδηγός: “Τι ένας βρε; Εδώ είναι χιλιάδες!”. Λοιπόν εσείς είστε σε αυτή την κατηγορία. Όλοι οι άλλοι κάνουν απογευματινά χειρουργεία, εσείς λέτε “όχι απογευματινά χειρουργεία”. Όλοι οι άλλοι κάνουν παροχή ιδιωτικού έργου των γιατρών, “όχι” εσείς. Όλοι οι άλλοι λένε να μπουν και ιδιώτες μέσα, “όχι”εσείς!».

Ο υπουργός Υγείας κάλεσε την αντιπολίτευση, μέχρι τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαρροή ιατρών από το ΕΣΥ, για τις άγονες προκηρύξεις στα νησιά και την παραμεθόριο.

«Εμείς σκεφτόμαστε να παράσχουμε στους γιατρούς αυτή την ευελιξία. Εγώ δεν είμαι 100% βέβαιος ότι θα λειτουργήσει, αλλά δεν ακούω και καμία άλλη ιδέα. Αν μου πείτε μια άλλη ιδέα στα σοβαρά, να τη συζητήσουμε», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «και τα απογευματινά χειρουργεία και η παροχή ιδιωτικού έργου από τους γιατρούς και το ανάποδο δεν αποτελούν κάποια συγκλονιστική ανακάλυψη του νυν υπουργού Υγείας. Αυτά τα κάνουν όλοι οι άλλοι. Εμείς είμαστε οι τελευταίοι που δεν τα κάνουμε στην ΕΕ. Για να τα κάνουν δε όλοι οι άλλοι, κάτι καλό θα βρήκαν και τα υλοποιούν».

«Είμαστε βουλευτές του εθνικού Κοινοβουλίου. Εδώ δεν κάνουμε καφενειακή συζήτηση», σημείωσε επίσης και πρόσθεσε:

«Πρέπει αυτά που προτείνουμε να έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Είμαι πρόθυμος, αν υποβάλλετε πρόταση, με αρχή, μέση και τέλος, να την εξετάσουμε. Θέλετε αύξηση μισθών των γιατρών του ΕΣΥ. Καμία αντίρρηση. Ελάτε και πείτε μας, “θέλουμε να αυξήσετε αυτόν τον φόρο, αυτός ο φόρος θα φέρει τόσα έσοδα το χρόνο, και αυτά τα έσοδα θέλουμε να τα πάμε στους γιατρούς του ΕΣΥ”. Αυτή είναι μια πρόταση με αρχή, μέση και τέλος», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι η πρώτη αύξηση στους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ μετά από το 2012, έγινε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ομοίως και η αύξηση της αποζημίωσης για τις εφημερίες.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

14.5.20246:45 μμ

  Στη δύσκολη δεκαετία οικονομικής κρίσης και πως αυτή επηρέασε την Υγεία, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης μιλώντας την πρώτη ημέρα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Υγείας.   «Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, αντιμετωπίσαμε τεράστιες προκλήσεις στον τομέα της υγείας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

14.5.20246:15 μμ

  «Η Θράκη είναι παραμελημένη από την ελληνική Πολιτεία και ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξει τη στήριξή της είναι να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της και να φέρει οικονομική ανάπτυξη σε αυτόν εδώ τον τόπο»,

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

14.5.20245:37 μμ

  Προεκλογικό σποτ ενόψει των ευρωεκλογών με επίκεντρο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε στη δημοσιότητα πριν λίγο η Νέα Δημοκρατία.   Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους πολίτες, μιλάει για την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Υγείας, του Ψηφιακού Κράτους, ενώ αναφέρεται

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

14.5.20244:03 μμ

  Από το Γραφείο της Αντιδημάρχου Παιδικής Μέριμνας, Οικογένειας & Κοινωνίας των Πολιτών κ. Θεοδώρας Λειψιστινού, ανακοινώνεται ότι οι Παιδικοί/ Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης θα δέχονται αιτήσεις εγγραφής για τη νέα σχολική χρονιά 2024 – 2025, από Τετάρτη 15

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

14.5.20243:14 μμ

    Προγραμματική σύμβαση για τη δημιουργία τουριστικού ποδηλατοδρόμου στο παραλιακό μέτωπο από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι τη Νέα Κρήνη υπέγραψαν σήμερα, ο Δήμος Καλαμαριάς, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

14.5.20242:48 μμ

  «Η φιλοδοξία της γειτονικής χώρας είναι να ενταχθεί στην ΕΕ. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ευρώπη απαιτεί και ευρωπαϊκή λογική. Και είμαι βέβαιος ότι τόσο η Πρόεδρος, όσο και η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση θα καταλάβουν αυτό το μήνυμα».  

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή