Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Α. Γεωργιάδης: Συνεργασία γιατρών του δημοσίου και ιδιωτών για το καλό των Ελλήνων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

29/04/20246:30 μμ

Α. Γεωργιάδης: Συνεργασία γιατρών του δημοσίου και ιδιωτών για το καλό των Ελλήνων

«Αν θέλαμε να κλείσουμε το ΕΣΥ, θα ξοδεύαμε ένα σκασμό δις για να το κάνουμε να λειτουργεί καλύτερα;», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Intime
Φωτ. Intime

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

«Βάζετε το κεφαλάκι σας σαν την στρουθοκάμηλο στην άμμο και παριστάνετε ότι δεν βλέπετε το πρόβλημα», είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

Είπε ότι το περιεχόμενο της τροπολογίας, για τη συνεργασία ιδιωτών γιατρών με τα δημόσια νοσοκομεία, είναι μια νομοθετική πρόνοια που στόχο έχει τη συνεργασία δύο παράλληλων συστημάτων για καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τους πολίτες και πρόσθεσε:

«Εμένα αυτό που με νοιάζει, ως υπουργό Υγείας, είναι να εξαντλήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσο για να μην μένει κανείς πολίτης στην Ελλάδα χωρίς να μπορεί να καλυφθεί», κάτω από τις συνεχείς διακοπές και αντιδράσεις από τα βουλευτικά έδρανα της αντιπολίτευσης, για όσα είπε, απαντώντας, στην ένσταση αντισυνταγματικότητας επί της τροπολογίας που κατέθεσε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και ψηφίζεται σήμερα.

«Κάνουμε μια πράξη συμφιλιώσεως των γιατρών του δημοσίου με τους ιδιώτες γιατρούς, υπό αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, γιατί δεν είναι αντίπαλοι, είναι συνεργάτες γιατροί, για το καλό των Ελλήνων», είπε ο υπουργός Υγείας.

Η ένσταση αντισυνταγματικότητας απορρίφθηκε, με τις ψήφους των βουλευτών της συμπολίτευσης. Προηγουμένως, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν και το περιεχόμενο της τροπολογίας, και τη διαδικασία με την οποία τίθεται σήμερα προς ψήφιση, ενώ υποστήριξαν ότι το σύστημα που εισάγει το υπουργείο Υγείας, επιτρέποντας τη συνεργασία ιδιωτών γιατρών με τα δημόσια νοσοκομεία, είναι και αντισυνταγματικό.

«Μας λέτε ότι η κυβέρνηση θέλει δήθεν να καταστρέψει και να απαξιώσει το ΕΣΥ. Άκουσον άκουσον! Από την αρχή αυτού του έτους, από τον Ιανουάριο 2024, έχουμε ήδη προκηρύξει 726 θέσεις ιατρών κλάδου ΕΣΥ, εκ των οποίων 151 θέσεις έχουν αποβεί άγονες, επίσης 2145 τακτικού νοσηλευτικού προσωπικού και σήμερα προκηρύξαμε 1138 θέσεις τακτικού λοιπού προσωπικού.

Έχουμε ήδη ξεπεράσει, ετησίως, το μεγαλύτερο πρόγραμμα προσλήψεων μονίμου προσωπικού στο ΕΣΥ, από την πρώτη μέρα που ιδρύθηκε! Και αυτή η κυβέρνηση, που τις έχει ήδη προκηρύξει τις θέσεις, είναι η κυβέρνηση που δήθεν θέλει να κλείσει το ΕΣΥ!», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι σήμερα θα προχωρήσει το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριολογικής αναβάθμισης του ΕΣΥ και των Κέντρων Υγείας, που έχει γίνει ποτέ.

«Συνάδουν όλα αυτά με τη φαντασίωσή σας ότι θέλουμε να κλείσουμε το ΕΣΥ; Αν θέλαμε να κλείσουμε το ΕΣΥ, θα ξοδεύαμε ένα σκασμό δις για να το κάνουμε να λειτουργεί καλύτερα;», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και εξήγησε: «αντιμετωπίζουμε ένα πραγματικό πρόβλημα. Προσπαθούμε δια των μεταρρυθμίσεων που φέρνουμε, να κάνουμε δύο παράλληλα συστήματα στην υγεία- ιδιωτική και δημόσια- να συνεργαστούν, για να αντιμετωπίσουμε τις νέες συνθήκες, να συνεργαστούν επ΄ ωφελεία των συμπολιτών μας, για να λειτουργεί το Εθνικό Σύστημα καλύτερα».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

13.5.20248:35 μμ

  «Παρά τις διαφωνίες μας διατηρούμε τους διαύλους επικοινωνίας ανοικτούς και επικεντρωνόμαστε στη θετική ατζέντα», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντόγαν, στις από κοινού δηλώσεις που έκαναν οι δύο ηγέτες μετά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα.   «Πιστεύουμε ότι η ενίσχυση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

13.5.20246:35 μμ

  Ολοκληρώθηκε η συνάντηση και οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.   Ο Έλληνας πρωθυπουργός ταξίδεψε στην Τουρκία ως ανταπόδοση της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα και τη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

13.5.20244:49 μμ

  Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης θα υποδεχθεί στο Δημαρχείο της πόλης την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την Τετάρτη 15 Μαΐου στις  το απόγευμα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

13.5.20241:30 μμ

  Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, σε σημερινή του ανακοίνωση «επιβεβαιώνει τη σταθερή αποφασιστικότητα της χώρας για την απερίφραστη τήρηση των Συνταγματικών διατάξεων καθώς και όλων των διεθνώς αναλαμβανόμενων υποχρεώσεων όπως η πλήρης τήρηση της Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

13.5.202412:34 μμ

    Για την Παρασκευή 24 Μαΐου ορίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια. Αίτημα για συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών είχε καταθέσει από τις 23 Απριλίου ο ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή του πρόεδρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

13.5.202412:15 μμ

    Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκε η «Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Θεσσαλονίκης». Το Τμήμα Γεωχωρικών Πληροφοριών της Διεύθυνσης Τοπογραφίας, Απαλλοτριώσεων και Γεωχωρικών Δεδομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά από συνεργασία με τα συναρμόδια Τμήματα Αστικού

thess

Επικαιρότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

14.5.20247:55 πμ

ΚΑΙΡΟΣ

14.5.20247:00 πμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή