Αρχική / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ECO NEWS / Ρεβυθούσα: Η πολύτιμη βραχονησίδα – εργοστάσιο φυσικού αερίου (VIDEO)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ECO NEWS

08/04/202211:00 μμ

Ρεβυθούσα: Η πολύτιμη βραχονησίδα – εργοστάσιο φυσικού αερίου (VIDEO)

Είναι αρκετά κοντά στην Αθήνα αλλά την ίδια στιγμή και αρκετά μακριά, σε απόσταση ασφαλείας αν, ο μη γένοιτο, συμβεί κάποιο ατύχημα.

Ρεβυθούσα: Η πολύτιμη βραχονησίδα – εργοστάσιο φυσικού αερίου (VIDEO)

Γράφει THESSNEWS-DESK

Ο Αντώνης Σρόιτερ πραγματοποίησε «αυτοψία» στην άλλοτε ακατοίκητη βραχονησίδα, που σήμερα θεωρείται η «σανίδα σωτηρίας» για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

 

 

 

Για πρώτη φορά, τηλεοπτικός φακός επισκέπτεται τη Ρεβυθούσα και καταγράφει όλη την λειτουργία στο εργοστάσιο υποδοχής υγροποιημένου φυσικού αερίου που έχει χτιστεί πάνω στο μικρό αυτό νησάκι του Σαρωνικού.

 

Δείτε το βίντεο

 

 

Βρίσκεται ανάμεσα στα παράλια των Μεγάρων και της Σαλαμίνας, μια τοποθεσία που δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς είναι αρκετά κοντά στην Αθήνα αλλά και αρκετά μακριά, σε απόσταση ασφαλείας αν, ο μη γένοιτο, συμβεί κάποιο ατύχημα.

Μέρα νύχτα  ένα ferry μεταφέρει τους εργαζόμενους εκεί οι οποίοι πρόθυμα και απλά, εξηγούν στους τηλεθεατές τι προκαλεί αυτή τη δίνη που σχηματίζεται στη θάλασσα, τα μέτρα ασφαλείας που τηρούνται, και τη διαδικασία που το αέριο διοχετεύεται στο δίκτυο ολόκληρης της χώρας.

 

 

Η κ. Φάνη Λέζου, μηχανικός, περιγράφει λεπτομερώς τη διαδικασία: Με αντλίες βγάζουν το υγροποιημένο αέριο από τις δεξαμενές του πλοίου και με τη σειρά το «αποθηκεύουν» στις δεξαμενές της εγκατάστασης.

 

Δείτε το βίντεο

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ECO NEWS

13.5.20249:45 μμ

    Ένα από τα πρώτα σκυλιά ανιχνευτές δηλητηριασμένων δολωμάτων, βγαίνει στη σύνταξη μετά από 10 χρόνια στην υπηρεσία προστασίας σπάνιων ειδών. Άκρως επικίνδυνο το έργο του, καθώς ανίχνευε επικίνδυνα χημικά.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ECO NEWS

10.5.20241:15 μμ

    Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης και των Κυνηγετικών Συλλόγων Μακεδονίας – Θράκης για το Νόμο 4830/21 «Άργος», θα γίνει σε λίγο στη μία και μισή έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.   Μετά από ομόφωνη απόφαση

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ECO NEWS

25.4.20248:42 πμ

  Κρίσιμης σημασίας για την εξέλιξη της βιώσιμης ανάπτυξης και της «επόμενης ημέρας» της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας είναι η υλοποίηση βέλτιστων πρακτικών τόσο στο πεδίο των βιοαποβλήτων, όσο και στο πεδίο των αδρανών υλικών. Είναι προφανές σε όλους

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ECO NEWS

24.4.202410:15 μμ

  Δεύτερο κύκλος ζωής αποκτούν τώρα τα υφάσματα του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace που άρχισε συνεργασία με την εταιρεία Texcycle Greece, η οποία εξειδικεύεται στην ανακύκλωση υλικών κλωστοϋφαντουργίας, όπως σεντόνια, πετσέτες, ποδιές, στολές εργασίας και άλλα υφασμάτινα είδη, με σκοπό

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ECO NEWS

8.4.20248:22 πμ

    Σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου ένα μεγάλο μέρος της βόρειας και κεντρικής Αμερικής θα έχει την ευκαιρία να δει τη Σελήνη να περνά μπροστά από τον Ήλιο και να τον καλύπτει κατά τη διάρκεια μιας ολικής έκλειψης Ηλίου.  

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ECO NEWS

5.4.20246:15 μμ

  Νεκρή από δηλητηριασμένο δόλωμα και σε προχωρημένη σήψη βρέθηκε αρκούδα στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Αβδέλλα στον νομό Γρεβενών, εντός του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.   Την αρκούδα βρήκαν κάτοικοι της περιοχής και ενημέρωσαν την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ» και

thess

Επικαιρότητα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

19.5.202410:09 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή