Αρχική / ΔΙΕΘΝΗ / Υεμένη: Νεκροί και τραυματίες από αεροπορική επιδρομή (VIDEO)

ΔΙΕΘΝΗ

22/01/20223:00 μμ

Υεμένη: Νεκροί και τραυματίες από αεροπορική επιδρομή (VIDEO)

Από όταν άρχισε ο πόλεμος στην Υεμένη το 2014 περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Υεμένη: Νεκροί και τραυματίες από αεροπορική επιδρομή (VIDEO)

Γράφει THESSNEWS-DESK

Την ζωή τους έχασαν 100 άνθρωποι στην Υεμένη, μετά από αεροπορική επίθεση με στόχο κέντρο κράτησης στην επαρχία Σανταά, προπύργιο των ανταρτών Χούτι.

Αεροπορικές επιδρομές είχα πραγματοποιηθεί και τις προηγούμενες ημέρες σε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες στην Υεμένη.

«Δεν είναι αποδεκτό και καλούμε σε αυτοσυγκράτηση όλες τις πλευρές. Η κλιμάκωση της στρατιωτικής διαμάχης στην Υεμένη είναι πραγματικά πολύ ανησυχητική» δήλωσε η πρεσβευτής της Νορβηγίας στον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το Euronews, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις με drones κατά στόχων κοντά στο αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι στα Ηνωμένε Αραβικά Εμιράτα. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβαν οι αντάρτες Χούτι.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία μάχονται στην Υεμένη κατά των ανταρτών Χούτι, που φέρονται να λαμβάνουν στήριξη από το Ιράν.

Από όταν άρχισε ο πόλεμος στην Υεμένη το 2014 περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Δείτε το ρεπορτάζ

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΙΕΘΝΗ

30.4.20249:30 μμ

    Εκείνη πρωταγωνιστούσε κάποτε στο video clip του τραγουδιού εκείνου, «Uptown Girl». Παντρεύτηκαν, χώρισαν και πριν λίγες ημέρες στη συναυλία του στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης, δε δίστασε να της το αφιερώσει αφού η πρώην καθόταν στις

ΔΙΕΘΝΗ

30.4.20243:45 μμ

  Ένα 13χρονο αγόρι υπέκυψε στα τραύματά του μετά από μια επίθεση με σπαθί που εξαπέλυσε ένας 36χρονος άνδρας στο ανατολικό Λονδίνο νωρίτερα σήμερα, ανακοίνωσε η βρετανική Αστυνομία.     «Με μεγάλη λύπη επιβεβαιώνω ότι ένας από τους τραυματίες της

ΔΙΕΘΝΗ

30.4.20243:04 μμ

  Τούρκος υπήκοος επιτέθηκε σήμερα με μαχαίρι σε Ισραηλινό συνοριακό αστυνομικό στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και στη συνέχεια σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο, ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία.   Ο 30χρονος αστυνομικός φέρει τραύματα μέτριου βαθμού. Η

ΔΙΕΘΝΗ

30.4.20242:16 μμ

  Η ρωσική Αστυνομία άσκησε δίωξη σε βάρος ενός κατοίκου της Μόσχας, ο οποίος κατηγορείται ότι δυσφήμησε το ρωσικό στρατό επειδή έβαψε τα μαλλιά του μπλε και κίτρινα, στα χρώματα της Ουκρανίας, έκανε γνωστό μια ρωσική μη κυβερνητική οργάνωση.  

ΔΙΕΘΝΗ

30.4.20241:05 μμ

  Τουλάχιστον 34.535 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 77.704 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα.     Τις τελευταίες 24 ώρες, 47 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί,

ΔΙΕΘΝΗ

30.4.202411:50 πμ

  Για πολλαπλές επιθέσεις εναντίων επιβατών σε σταθμό του μετρό στο βορειοανατολικό Λονδίνο κάνουν λόγο τα Βρετανικά ΜΜΕ.   Συνελήφθη 36χρονος καθώς εθεάθη να περιφέρεται στους δρόμους του Hainault με ένα σπαθί. Ο σταθμός του μετρό Hainault στο Ilford έχει

thess

Επικαιρότητα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

30.4.202410:30 μμ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

30.4.20248:47 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή