Αρχική / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Συνελήφθη διαιτητής για ξέπλυμα 26,5 εκατ. ευρώ!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

08/12/202111:33 πμ

Συνελήφθη διαιτητής για ξέπλυμα 26,5 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ο αδελφός του είναι υπάλληλος μιας από τις μεγαλύτερες βουλγαρικές κατασκευαστικές εταιρείες που εμπλέκονται στην κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου στη Βόρεια Βουλγαρία.

Συνελήφθη διαιτητής για ξέπλυμα 26,5 εκατ. ευρώ!

Γράφει THESSNEWS-DESK

Απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας, με τη σύλληψη ενός διαιτητή, ο οποίος ερευνάται για ξέπλυμα 26,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Όπως διαβάζουμε στο sdna.gr, πρόκειται για τον Βούλγαρο Μπόρισλαβ Κόλερ, ο οποίος συνελήφθη και έμεινε υπό κράτηση για 72 ώρες.

Ο διαιτητής ποδοσφαίρου σάλας και βοηθός διαιτητή σε ποδοσφαιρικούς αγώνες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ποσού 26,5 εκατομμυρίων ευρώ (53 εκατομμύρια λέβα) που χορήγησε το κράτος για την κατασκευή του μεγαλύτερου αυτοκινητοδρόμου της χώρας (Χέμους).

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ο αδελφός του είναι υπάλληλος μιας από τις μεγαλύτερες βουλγαρικές κατασκευαστικές εταιρείες που εμπλέκονται στην κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου στη Βόρεια Βουλγαρία.

Μερικά από τα ποσά προήλθαν από Βούλγαρους που ζούσαν σε ακραία φτώχεια…

 

Η διαδρομή του χρήματος

 

Το κράτος έδωσε πρώτα τα χρήματα στην κρατική επιχείρηση Avtomagistrali, η οποία επέλεξε ιδιωτικές επιχειρήσεις για να υλοποιήσουν την κατασκευή χωρίς δημόσιες συμβάσεις.

Τεράστια ποσά δόθηκαν προκαταβολικά στις εταιρείες. Στη συνέχεια, τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε εταιρείες – «φαντάσματα» και κατόπιν εξαφανίστηκαν!

Όπως αναφέρει η βουλγαρική ιστοσελίδα Bird.bg, ένας από τους ανθρώπους που απέσυραν τα χρήματα από το ταμειο ήταν ένας πλανόδιος ο οποίος έλαβε πάνω από 9 εκατομμύρια ευρώ. Λίγο αργότερα, ο άνδρας προσβλήθηκε από κορωνοϊό και πέθανε.

 

* Φωτό αρχείου

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

2.5.20242:32 μμ

  Αλλαγή ώρας έναρξης ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή για το ματς στην Λαμία μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Άρη, για την 9η αγωνιστική των Playoffs της Super League.     Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της λίγκας: «Ανακοινώνεται ότι

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

2.5.202410:54 πμ

  Έτοιμος να γράψει Ιστορία είναι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν σήμερα (22:00) την Αστον Βίλα στον ημιτελικό του Conference League και θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης για τον μεγάλο τελικό.   Σε αυτό το ιστορικό ματς

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

2.5.202410:08 πμ

  Οι ελληνικές ομάδες πρωταγωνιστούν στο σημερινό πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις.     Ο αγώνας του Ολυμπιακού κόντρα στην Άστον Βίλα για τα ημτιελικά του Europa Conference League καθώς και τα Game 4 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα για

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

30.4.20246:45 μμ

  Μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του στο απλό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε γρήγορα το τουρνουά Masters της Μαδρίτης, καθώς δεν κατάφερε με τον αδελφό του Πέτρο να προχωρήσουν ούτε στο διπλό.   Το ελληνικό δίδυμο αγωνίστηκε στη φάση των «32»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

30.4.20244:55 μμ

  Στα γραφεία της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας θα δοθεί η… συνέχεια του ντέρμπι των play-off της Super League ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα.   Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση για την Τετάρτη 8/5, τόσο τον

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

30.4.20241:52 μμ

  Αυτή ήταν η τρίτη νίκη του ΠΑΟΚ με σκορ 3-2 απέναντι στην ΑΕΚ και είναι χαρακτηριστικό πως και στις δύο προηγούμενες φορές προηγήθηκαν οι «κιτρινόμαυροι», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League. Στις 21 Μαρτίου 2004 ο Νίκος Λυμπερόπουλος

thess

Επικαιρότητα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

2.5.20242:32 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή