Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Απάτη με bitcoins στη Θεσσαλονίκη – Απέσπασαν 445.000 δολάρια!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

04/11/20212:47 μμ

Απάτη με bitcoins στη Θεσσαλονίκη – Απέσπασαν 445.000 δολάρια!

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος διερευνήθηκε και εξιχνιάστηκε υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης σε βάρος ιδιοκτήτη εταιρείας.

Απάτη με bitcoins στη Θεσσαλονίκη – Απέσπασαν 445.000 δολάρια!

Γράφει THESSNEWS-DESK

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος διερευνήθηκε και εξιχνιάστηκε υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης σε βάρος ιδιοκτήτη εταιρείας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν προχθές, Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021, δύο Ρουμάνοι σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση και ηλεκτρονική απάτη.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο, κάτοικος εξωτερικού, το οποίο αναζητείται σε συνεργασία με αλλοδαπές Αρχές.

Προηγήθηκε καταγγελία ιδιοκτήτη εταιρείας διαχείρισης ακινήτων, σύμφωνα με την οποία οι δράστες είχαν έρθει σε επαφή μαζί του με το πρόσχημα της αγοράς ακινήτου μεγάλης εμπορικής αξίας. Ακολούθως σε συνάντηση που είχε την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2021, με δύο από αυτούς, για την προετοιμασία μεταβίβασης του ακινήτου, κατάφεραν να του αποσπάσουν κρυπτονομίσματα η αξία των οποίων, σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία, ξεπερνά τα 445.583 δολάρια Η.Π.Α.

Ακολούθησε ανάλυση και αξιοποίηση των στοιχείων της υπόθεσης και μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί προτού επιβιβαστούν σε αεροπλάνο με προορισμό χώρα του εξωτερικού.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) κινητά τηλέφωνα, διάφορα έγγραφα και λοιπά αντικείμενα, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα κινητά τηλέφωνα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των δραστών στη διερευνώμενη υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή, ενώ η ροή των κρυπτονομισμάτων διερευνάται σε συνεργασία με τη EUROPOL.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω twitter: @CyberAlertGR
• Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας (https://portal.astynomia.gr)
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

30.4.202410:09 πμ

  Καραμπόλα μεταξύ τριών οχημάτων σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον Περιφερειακό.   Λίγο πριν τις 9 το πρωί, τα οχήματα συγκρούστηκαν στο ύψος του κόμβου Αγίου Παύλου, στο ρεύμα με κατεύθυνση δυτικά. Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, παρά μόνον υλικές ζημιές.  

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

30.4.20249:10 πμ

  Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για την τραγωδία στο Μάτι.   Tο δικαστήριο έκρινε ένοχους 6 κατηγορούμενους, από τους συνολικά 21 και επέβαλε ποινές από τρία έως 15 χρόνια, με εκτιτέα μόνο τα πέντε

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

30.4.20248:17 πμ

  Διακοπή υδροδότησης σημειώνεται αυτή την ώρα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΥΑΘ, χωρίς νερό έχουν μείνει κάτοικοι και επιχειρήσεις στην περιοχή της Σταυρούπολης και συγκεκριμένα στην οδό Σπετσών και σε όλες τις παρακείμενες οδούς. Ο εκτιμώμενος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

30.4.20247:45 πμ

  Χωρίς δρομολόγια ΟΑΣΘ θα κινηθεί αύριο η πόλη μετά από απόφαση για στάσεις εργασίας στην αρχή και το τέλος της βάρδιας.    Συγκεκριμενα ανήμερα της Πρωτομαγιάς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

30.4.20247:32 πμ

  Για περισσότερο από μία ώρα διήρκησε η διακοπή ρεύματος στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο κέντρο, το βράδυ της Μ. Δευτέρας.   Από τις 21:00 το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής δέχθηκε 150 κλήσεις και προχώρησε συνολικά σε 50 απεγκλωβισμούς ατόμων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

30.4.20247:15 πμ

  Ο ΕΟΔΥ ενημερώνει ότι «Η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19». Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

thess

Επικαιρότητα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

30.4.20249:49 πμ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

30.4.20249:40 πμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή