Αρχική / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Eπικεφαλής της BioNTech: Σε λίγα χρόνια τα πρώτα εμβόλια κατά του καρκίνου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

17/10/20218:49 πμ

Eπικεφαλής της BioNTech: Σε λίγα χρόνια τα πρώτα εμβόλια κατά του καρκίνου

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα “Kαθημερινή” ο Ουγκούρ Σαχίν και η Οζλέμ Τουρετσί τονίζουν ότι είναι ζήτημα χρόνου το εμβόλιο που θα αποτρέπει την επανεμφάνιση του καρκίνου.

Eπικεφαλής της BioNTech: Σε λίγα χρόνια τα πρώτα εμβόλια κατά του καρκίνου

Γράφει THESSNEWS-DESK

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα “Kαθημερινή” ο Ουγκούρ Σαχίν και η Οζλέμ Τουρετσί τονίζουν ότι είναι ζήτημα χρόνου το εμβόλιο που θα αποτρέπει την επανεμφάνιση του καρκίνου.

Aρχικά ο Ουγκούρ Σαχίν σημειώνει πως: «Στην πραγματικότητα ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε πάνω στην τεχνολογία mRNA στα τέλη της δεκαετίας του ’90, και από το 2012 αρχίσαμε να υποβάλουμε καρκινοπαθείς σε θεραπεία με εμβόλιο mRNA. Τα εμβόλια δεν έχουν να κάνουν με την πρόληψη όπως στην περίπτωση ενός ιού. Οι ασθενείς έχουν ήδη μεγάλους εν μέρει καρκινικούς όγκους και εμβόλιο πρέπει να είναι πολύ ισχυρό για να ενεργοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα με ακρίβεια, αλλά και δραστικά για να συρρικνωθούν αυτοί οι όγκοι. Έτσι επενδύσαμε πολλά στο να φτιάξουμε ένα πολύ ισχυρό εμβόλιο για να διεγείρουμε ανοσολογικές αποκρίσεις υψηλής ακρίβειας».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο εμβόλιο κατά του καρκίνου αναφέροντας τα εξής: «Εργαζόμαστε πάνω σε αυτή την τεχνολογία, όπως τα βλαστοκύτταρα, για περισσότερα από 20 χρόνια. Δημιουργήσαμε δεδομένα, τα οποία δείχνουν ότι η τεχνολογία κατ’ αρχήν λειτουργεί»

Στην συνέχεια προσθέσει πως: «Έχουμε ξεκινήσει δοκιμές σε εκατοντάδες ασθενείς και θα έχουμε αποτελέσματα το επόμενο έτος, και το 2023. Αν αυτές οι δοκιμές είναι θετικές, τότε θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο σε δύο, τρία, τέσσερα χρόνια για να εγκριθούν τα πρώτα εμβόλια κατά του κακρκίνου».

«Μετά τις επεμβάσεις, σε πολλούς όγκους, περίπου το 30%-40% των ασθενών παρουσιάζει υποτροπές εντός δύο ή τριών ετών. Και αυτό είναι ένα από τα βασικά προβλήματα στον καρκίνο…Αυτό που θέλουμε είναι να επιτύχουμε με τα εμβόλια κατά του καρκίνου είναι να το αποτρέψουμε τις υποτροπές στους ασθενείς με καρκίνο», κατέληξε.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

3.5.20249:00 μμ

  Στα Ιεροσόλυμα θα μεταβεί αύριο ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.   Το Άγιο Φως θα παραλάβει ο κ. Κώτσηρας από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

3.5.20248:15 μμ

  Συναγερμός έχει σημάνει για την εξαφάνιση του 62χρονου Δημήτρη Παπαθεοδώρου από το σπίτι του στον Αετόλοφο Αγιάς Λάρισας την 1η Μαΐου.   Ο 62χρονος, οδηγεί δίκυκλη μηχανή, HONDA XR 125, κόκκινη, με πινακίδες ΡΙΙ-625. Τελευταία φορά εθεάθη στην Σωτηρίτσα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

3.5.20247:44 μμ

  Περιφορά του Επιταφίου πραγματοποιείται αυτή την ώρα από τον Ιερό Καθολικό Καθεδρικό Ναό της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου στο παλιό εμπορικό κέντρο της πόλης, στην οδό Φράγκων.   Οι πιστοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου, στο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

3.5.20246:10 μμ

  Εξαφανίστηκε από την περιοχή της Κυψέλης το μεσημέρι της 21ης Απριλίου ο 47χρονος Αποστόλης Σπύρου.   Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του 47χρονου σήμερα Παρασκευή και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του κατόπιν αιτήματος από το

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

3.5.20246:00 μμ

  Παραμένει αυξημένη η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, αλλά σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, η εικόνα που παρουσιάζεται είναι βελτιωμένη σε σχέση με νωρίτερα, ενώ όσο περνάει η ώρα αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση καθώς εκτονώνεται η

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

3.5.20244:27 μμ

  Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί σε αγροτικές αποθήκες στο Ηλιόλουστο Κιλκίς.   Για το συμβάν ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία λίγο πριν τις 10:00 το πρωί και επί τόπου έσπευσαν και έσβησαν τις φλόγες πέντε οχήματα με 11 πυροσβέστες.   Από

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή