Αρχική / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Θ. Βασιλακόπουλος: Δεν θα υπάρξει ασφάλεια με το άνοιγμα των σχολείων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

09/09/20219:15 πμ

Θ. Βασιλακόπουλος: Δεν θα υπάρξει ασφάλεια με το άνοιγμα των σχολείων

Για την πορεία του κορωνοϊού και το άνοιγμα των σχολείων μίλησε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Intime
Φωτ. Intime

Γράφει THESSNEWS-DESK

Για την πορεία του κορωνοϊού και το άνοιγμα των σχολείων μίλησε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, τόνισε πως η σχολική χρονιά ξεκινά με περίπου 400 διασωληνωμένους και 35 με 40 νεκρούς ημερησίως, «σα να πέφτει κάθε μέρα ένα λεωφορείο στο γκρεμό».

«Όλα αυτά τα οποία συζητούμε, πως θα ανοίξουμε τα σχολεία μας ή τα πανεπιστήμιά μας με ασφάλεια, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν θα υπάρξει ασφάλεια, αυτή είναι η δική μου πρόβλεψης. Θα αρχίσει σιγά – σιγά να επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας» υπογράμμισε.

Θύμισε ότι το άνοιγμα των σχολείων τον περσινό Οκτώβριο, οδήγησε έναν μήνα μετά σε δεύτερο κύμα της επιδημίας και μάλιστα ενώ το κυρίαρχο στέλεχος του κορωνοϊού δεν ήταν ούτε στο μισό μεταδοτικό σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα.

«Φέτος έχουμε έναν δυο φορές πιο μεταδοτικό ιό, άρα τα μέτρα που έπαιρνα πέρσι έχουν μισή αποτελεσματικότητα. Κοινή λογική», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Όλα αυτά που συζητούμε πως θα ανοίξουμε σχολεία και πανεπιστήμια με ασφάλεια θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η δική μου πρόβλεψη είναι ότι δεν θα υπάρξει ασφάλεια με το άνοιγμα των σχολείων, θα αρχίσει να επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας», σημείωσε.

Επικαλέστηκε αμερικανική μελέτη σύμφωνα με την οποία η λειτουργία των σχολείων δεν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα μόνο σε περιοχές όπου τα ποσοστά εμβολιασμού παιδιών και ενηλίκων είναι ιδιαίτερα υψηλά. Στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο κ. Βασιλακόπουλος, το ποσοστό εμβολιασμού θα φτάσει στο 60% στους ενήλικες.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

30.4.20247:30 μμ

  Ένας αλλοδαπός έχασε τη ζωή του το μεσημέρι στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στα Χανιά, κάτω από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε.   Λόγω του ισχυρού κυματισμού και του αέρα, ο άτυχος άντρας είχε παρασυρθεί σε μεγάλη απόσταση από

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

30.4.20246:15 μμ

  Άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε μεταξύ γιου εργοδότη και εργαζομένου στην περιοχή του Βάλτου Αιτωολοακαρνανίας.   Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, οι δυο άνδρες συνεπλάκησαν για να λύσουν τις διαφορές τους και ο ένας κατάφερε στον άλλο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

30.4.20245:03 μμ

  Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «η συγκεκριμένη γραμμή έρχεται να ενισχύσει επιπλέον δράσεις ήπιας αστυνόμευσης και ευαισθητοποίησης για θέματα που αφορούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.   Η προστασία των ανηλίκων, η πρόληψη και η αποτροπή

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

30.4.20243:06 μμ

  Είχαν αγοράσει ξενοδοχείο στη Χαλκιδική αλλά λειτουργούσαν ως κατάσκοποι που βοηθούσαν μέλη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και συνδέονται με φονικές επιθέσεις σε αποθήκες πυρομαχικών στην Τσεχία.     Αυτό είναι το πόρισμα έρευνας της Ρωσικής δημοσιογραφικής ομάδας The Insider,

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

30.4.20242:59 μμ

    Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε πως  ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, 5 Μαΐου 2024 στις 11 το πρωί θα τελεσθεί ο Αναστάσιμος Εσπερινός της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Στην Ιερά Ακολουθία θα προεξάρχει ο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

30.4.20242:52 μμ

  Έγινε η φορολοταρία για τις συναλλαγές του Μαρτίου 2024, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).     Πρόκειται, συγκεκριμένα, για την 29η κλήρωση και αφορά στις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά και εκκαθαρίστηκαν τον Μάρτιο. Η φορολοταρία για

thess

Επικαιρότητα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

30.4.202410:30 μμ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

30.4.20248:47 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή