Site icon ThessNews

«Με κομμένη την ανάσα»: Η ταινία-σύμβολο του γαλλικού νέου κύματος ξανά στο σινεμά

 

Ζαν Λικ Γκοντάρ. Τρεις λέξεις σημείο αναφορά για να περιγραφεί αυτή η κινηματογραφική ιδιοφυΐα που μας άφησε χρόνους προ ημερών.

Το Cine Απόλλων, μνήμης χάριν, προβάλλει το εμβληματικό έργο της nouvelle vague, «Με κομμένη την ανάσα».

 

 

Η πλοκή:

Ένας απατεώνας, ο Μισέλ Πουακάρ (Ζαν Πολ Μπελμοντό), κλέβει ένα αμερικανικό αυτοκίνητο στη Μασσαλία και ξεκινά για το Παρίσι. Μέσα στο κλεμμένο αμάξι ανακαλύπτει ένα πιστόλι. Δι διασκεδάζει παίζοντας μαζί του,  σκοπεύοντας τα αυτοκίνητα με τα οποία διασταυρώνεται.

Όλα είναι αστεία μέχρι τη στιγμή που πέφτει σε ένα μπλοκ αστυνομικών. Για να το αποφύγει πατάει γκάζι, αλλά οι μοτοσικλετιστές τον ακολουθούν. Στρίβει σ’ έναν παράπλευρο δρόμο, νομίζοντας ότι ξέφυγε, αλλά πέφτει πάνω σ’ έναν αστυνομικό και χωρίς να σκεφτεί, τον πυροβολεί και τον σκοτώνει.

 

Δείτε την ταινία με έκπτωση GoodDeals πατώντας εδώ!

 

Διαφεύγει τρέχοντας, πεζός, φορώντας μονάχα το πουκάμισό του. Με τα πολλά φτάνει απελπισμένος και κυνηγημένος μέχρι το Παρίσι  όπου συναντά μια πανέμορφη Αμερικανίδα, την Πατρίτσια (Τζιν Σίμπεργκ), με την οποία είχε σχέση στο παρελθόν.

 

 

Ενώ ο Μισέλ καταζητείται από την αστυνομία, προσπαθεί να κάνει την Πατρίτσια να τον αγαπήσει και να το σκάσει μαζί του για την Ιταλία.