Αρχική / ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ / WELLNESS TIPS / Tips για να μην παχύνετε στις διακοπές

WELLNESS TIPS

26/07/202110:28 μμ

Tips για να μην παχύνετε στις διακοπές

Οι διακοπές μπορεί να ξεκουράζουν και να ανανεώνουν τον οργανισμό, αλλά οι διατροφικές μας συνήθειες κατά τη διάρκειά  τους μπορεί να αποφέρουν ανεπιθύμητη αύξηση του σωματικού μας βάρους.

Tips για να μην παχύνετε στις διακοπές

Γράφει THESSNEWS-DESK

Οι διακοπές μπορεί να ξεκουράζουν και να ανανεώνουν τον οργανισμό, αλλά οι διατροφικές μας συνήθειες κατά τη διάρκειά  τους μπορεί να αποφέρουν ανεπιθύμητη αύξηση του σωματικού μας βάρους.

Οι ταξιδιώτες συχνά επιστρέφουν από τις διακοπές τους με περισσότερα κιλά απ’ όσα είχαν όταν ξεκίνησαν για τον προορισμό τους. Και αυτό παρά την συνήθως αυξημένη φυσική δραστηριότητα, σε σύγκριση με τον χειμώνα, όπως αναφέρει το iatropedia.gr

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Τζώρτζια, τα κιλά των διακοπών μπορεί να αποδειχθούν ιδιαιτέρως επίμονα και να δυσκολευθούμε να τα χάσουμε. Εδώ προτείνονται κάποια tips από την διαιτολόγο-διατροφολόγο Dr. Beth Czerwony, της Cleveland Clinic, στο Οχάιο, για το τι να προσέξετε:

  1. Φερθείτε έξυπνα

Όπου κι αν βρίσκεστε, το πρώτο που πρέπει να θυμάστε είναι οι θερμίδες πάντοτε μετράνε. Επομένως, το γεγονός ότι κολυμπάτε πολύ ή περνάτε τις ώρες σας ψαρεύοντας δεν σας δίνει το ελεύθερο να τρώτε και να πίνετε ανεξέλεγκτα. Μπορείτε όμως να τρώτε ό,τι λαχταρά η ψυχή σας.

«Το κλειδί είναι να βρείτε την ισορροπία», λέει η Dr. Czerwony. «Πηγαίνουμε διακοπές για να περάσουμε καλά και να ξεφύγουμε από την ρουτίνα και τις υποχρεώσεις. Μπορούμε λοιπόν να απολαύσουμε αγαπημένες λιχουδιές, αλλά με έξυπνο τρόπο».

Είναι λ.χ. λογικό να θέλετε να δοκιμάσετε τα τοπικά, πλούσια πιάτα στον προορισμό σας. Ή να τρώτε για πρωινό το αγαπημένο σας γλυκό που στερηθήκατε όλο τον χειμώνα. Πρέπει όμως να τα απολαμβάνετε με μέτρο. Και να αντισταθμίζετε τις πρόσθετες θερμίδες που λαμβάνετε, με περισσότερη προσοχή στα άλλα γεύματα της ημέρας.

  1. Να κοιτάζετε όλο τον μπουφέ

Οι διακοπές δεν πρέπει να αποτελούν ευκαιρία για να γεμίζετε δύο και τρία πιάτα από τον μπουφέ στο ξενοδοχείο σας. Ιδανικά πρέπει να ελέγξετε απ’ άκρη σ’ άκρη τον μπουφέ και ύστερα να αρχίσετε να γεμίζετε το πιάτο σας. Η διαδικασία αυτή θα σας βοηθήσει να θέσετε υπό έλεγχο την παρορμητική κατανάλωση τροφής.

Μην παραλείπετε επίσης να βάζετε στο πιάτο σας και υγιεινά τρόφιμα (π.χ. φρούτα, λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες).  Αν πάντως υποκύψετε σε ένα γεύμα σε όλους τους πειρασμούς που θα δείτε μπροστά σας, φάτε λιγότερο στα επόμενα ή και την επόμενη ημέρα.

  1. Να έχετε πάντοτε μαζί σας κάτι πρόχειρο

Το έξυπνο τσιμπολόγημα μπορεί να σας βοηθήσει να γλιτώσετε πολλές θερμίδες. Ξηροί καρποί, πρέτζελ, υγιεινές μπάρες δημητριακών, πρωτεϊνικά σνακ με λίγες θερμίδες, ζάχαρη και αλάτι είναι μερικά σνακ που κόβουν αποτελεσματικά την πείνα. Έτσι θα αποφύγετε τον πειρασμό να φάτε ό,τι βρείτε μπροστά σας.

  1. Να πίνετε πολλά υγρά

Η καλή ενυδάτωση είναι απαραίτητη στις διακοπές, όχι μόνο για να αντέξετε τη ζέστη, αλλά και για να έχετε υπό έλεγχο την πείνα σας. Απαραίτητη προϋπόθεση να μην πίνετε ολημερίς ροφήματα με ζάχαρη ή/και αλκοόλ, τονίζει η Dr. Czerwony. Φροντίστε να έχετε συνεχώς μαζί σας μπουκάλια με δροσερό νερό, συνιστά.

  1. Βάλτε φρένο στο ποτό

Τα αλκοολούχα ποτά έχουν πολλές θερμίδες. Δεν μπορεί να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα κοκτέιλ δίπλα στην πισίνα και να συνεχίζετε έτσι έως το βράδυ. Περιορισθείτε σε ένα ή δύο ποτά την ημέρα. Στο ενδιάμεσο να προτιμάτε πιο υγιεινά ροφήματα, ιδανικά χωρίς ζάχαρη.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

WELLNESS TIPS

24.2.20243:00 μμ

  Ένα μπολ μέσα στο ψυγείο που φιλοξενεί όλα τα τρόφιμα που πρέπει να καταναλωθούν γρήγορα, προτού αλλοιωθούν, είναι μια εξαιρετικά καλή πρακτική για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στα νοικοκυριά. Λίγο μακρύτερα, στα ράφια ενός σούπερ μάρκετ όπου τοποθετούνται

WELLNESS TIPS

8.12.20239:30 μμ

    Ο mindset coach Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης, γνωστός για τα εργαλεία αυτοβελτίωσης που μοιράζεται απλόχερα στα μέσα δικτύωσης, έρχεται στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «NOO|ΤΡΟΠΙΑ – Εγχειρίδιο Ευημερίας».   Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο

WELLNESS TIPS

1.11.20233:38 μμ

  Επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής και φροντίδα στη Θεσσαλονίκη : ΔιάΘεση για δράσεις και συνεργασία» θα γίνει την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», από τις 11 το πρωϊ έως τις 6 το απόγευμα.  

WELLNESS TIPS

19.10.20234:16 μμ

  Η μοναδική γιορτή ευεξίας της Unispine έρχεται και φέτος στα γραφεία της, αύριο Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 5 μ.μ.   Την ομιλία του Κωνσταντίνου Καζάκου για το πώς συντελεί η διατροφή μας στην ισορροπία των λειτοργιών του οργανισμού θα

WELLNESS TIPS

30.9.202311:00 μμ

  Στις μέρες μας αρκετός κόσμος αρέσκεται να αγοράζει προϊόντα μέσω διαδικτύου καθώς με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείς να κάνεις δικό, ό,τι επιθυμείς. Όλα αυτά από την άνεση του καναπέ σου, χωρίς να σπαταλήσεις χρόνο, που ενδεχομένως είναι περιορισμένος.

WELLNESS TIPS

31.8.20231:48 μμ

  Η όραση είναι μία από τις πιο σημαντικές αισθήσεις μας και τα μάτια τα μέσα με τα οποία αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, κάνουμε τις καθημερινές μας δραστηριότητες και εργαζόμαστε. Επομένως, είναι πάρα πολύ σημαντικό να φροντίζουμε καθημερινά για την υγεία

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή