Αρχική / ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ / WELLNESS TIPS / Πώς θα πραγματοποιήσεις το επόμενο μεγάλο βήμα στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία

WELLNESS TIPS

23/04/2022 11:20 μμ

Πώς θα πραγματοποιήσεις το επόμενο μεγάλο βήμα στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το LinkedIn, το 63% των ερωτηθέντων γυναικών σκέφτονται να αλλάξουν θέση εργασίας μέσα στο 2022.

Πώς θα πραγματοποιήσεις το επόμενο μεγάλο βήμα στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία

Γράφει THESSNEWS-DESK

Είναι αλήθεια πως η παγκόσμια υγειονομική κρίση που ξέσπασε το 2020, ήταν ένα απρόβλεπτο εμπόδιο που σε ανάγκασε να αναβάλεις για ένα μεγάλο διάστημα τα σχέδιά σου, όπως ένα ταξίδι στο εξωτερικό, μία σημαντική επένδυση, μία στροφή στην καριέρα σου, η οποία θα άνοιγε νέους ορίζοντες στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία.

 

Ακριβώς για αυτό, έπειτα από δύο παράξενα χρόνια και τώρα που οι συνθήκες επανέρχονται -επιτέλους- στην κανονική τους ροή, νιώθεις πιο έτοιμη από ποτέ, να εκπληρώσεις τα όνειρα που έβαλες προσωρινά στον «πάγο» και κυρίως, να πραγματοποιήσεις το επόμενο μεγάλο βήμα, που θα «απογειώσει» την καριέρα σου.

Ωστόσο, να ξέρεις πως δεν είσαι η μόνη που έχει βγει στο ψάξιμο για την επόμενη απασχόλησή της. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το LinkedIn, το 63% των ερωτηθέντων γυναικών σκέφτονται να αλλάξουν θέση εργασίας μέσα στο 2022. Πιο συγκεκριμένα, το 41% των ερωτηθέντων ανέφερε πως το κίνητρο της αλλαγής είναι οι οικονομικές απολαβές, ενώ το 32% των ερωτηθέντων επιθυμεί να εξασφαλίσει μία καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική του ζωή. Και μπορεί η σύγχρονη «αρένα» της αγοράς εργασίας να έχει γίνει λίγο πιο σκληρή έπειτα από δύο χρόνια όμως, υπάρχουν τρόποι να καταφέρεις να ξεχωρίσεις και να κερδίσεις την απασχόληση των ονείρων σου.

Πώς θα τα καταφέρεις; Ακολουθώντας τις συμβουλές του queen.gr που έχουμε συγκεντρώσει στη λίστα που ακολουθεί και προετοιμάζοντας τον εαυτό σου για το τολμηρό επόμενο βήμα, που θα σε φέρει πιο κοντά σε ό,τι ονειρεύεσαι να γίνεις.

#1 «Ξεσκόνισε» τις δεξιότητες και τα προσόντα σου

Αισθάνεσαι πως η τωρινή σου απασχόληση αποτελεί ένα comfort zone, το οποίο δεν σου επιτρέπει να αξιοποιείς το 100% των ικανοτήτων σου; Ενώ έχεις ένα «πλούσιο» βιογραφικό και πολλά να προσφέρεις, η θέση εργασίας σου σε περιορίζει σημαντικά και δεν σε αφήνει να ξεδιπλώσεις τα ταλέντα σου; Τότε, μάλλον έχει έρθει η ώρα να «ξεσκονίσεις» τις δεξιότητες και τα προσόντα σου, που έχουν μείνει εδώ και καιρό ανεκμετάλλευτα. Για παράδειγμα, αν διαθέτεις πτυχία σε κάποια ξένη γλώσσα ή μία πιστοποίηση σε κάποιον τομέα, όπως εκείνον του Digital Marketing, μπορείς να πραγματοποιήσεις μερικά ταχύρρυθμα online μαθήματα, τα οποία θα σου δώσουν τη δυνατότητα να φρεσκάρεις τις γνώσεις σου. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα επανοικειοποιηθείς το βιογραφικό σου, αλλά θα έρθεις σε επαφή με δεξιότητες που είχες ξεχάσεις και μπορούν να λειτουργήσουν ως «πυξίδα» για να βρεις την επόμενη κατάλληλη θέση για εσένα.

#2 Ετοιμάσου για τις πρώτες σου διαπραγματεύσεις

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το LinkedIn, το 37% των ερωτηθέντων σκοπεύει να αλλάξει απασχόληση θέλοντας να αποκτήσει καλύτερες απολαβές. Αν ανήκεις και εσύ σε αυτό το ποσοστό, τότε ετοιμάσου να κάνεις τις πρώτες σου διαπραγματεύσεις. Ακριβώς επειδή πλέον έχεις δομήσει ένα αξιόλογο βιογραφικό, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ποια είναι η πραγματική αξία του αυτήν τη στιγμή στην αγορά εργασίας, διότι θα νιώθεις μεγαλύτερη σιγουριά κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων και θα ξέρεις τι περίπου να περιμένεις. Συνεπώς, κάνε μία έρευνα, μίλησε με φίλους και γνωστούς που απασχολούνται στον ίδιο κλάδο, αναζήτησε αγγελίες που αφορούν στη θέση που σε ενδιαφέρει, ώστε να αποκτήσεις μία καλύτερη και πιο γενική εικόνα σχετικά με τους μισθούς επικρατούν στην αγορά. Κάπως έτσι, θα έχεις τη δυνατότητα να διαπραγματευτείς τον μισθό σου και κυρίως, να μην συμφωνήσεις για τίποτα λιγότερο από αυτό που σου αξίζει.

#3 Δημιούργησε ένα νέο καιφιλόδοξο επαγγελματικό πλάνο

Αν αισθάνεσαι πως η τωρινή σου απασχόληση σε έχει κρατήσει κολλημένη στο ίδιο σημείο για πολύ καιρό, τότε ήρθε η ώρα να γίνεις λίγο πιο τολμηρή με τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα. Για να μπορέσεις όμως, να κάνεις κάτι τέτοιο, χρειάζεται να έχεις ένα πλάνο στο μυαλό σου. Είναι αλήθεια πως μία μεγάλη αλλαγή στην επαγγελματική σου ζωή αποτελεί μία πρόκληση, αλλά πρόκειται για μία πρόκληση που αξίζει να κατακτήσεις. Ωστόσο, για να είσαι σίγουρη πως θα ακολουθήσεις τη σωστή κατεύθυνση, χρειάζεται να σκεφτείς τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις, τι είναι αυτό που σε παρακινεί να θέλεις να γίνεσαι καλύτερη και συγχρόνως, μπορεί να σου εξασφαλίσει την ίδια ή μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Σε κάθε περίπτωση, να ξέρεις πως το επόμενο μεγάλο βήμα, η επόμενη ευκαιρία για την καριέρα σου δεν είναι πολύ μακριά από εκεί που βρίσκεσαι τώρα. Για την ακρίβεια, είναι εδώ και καιρό μπροστά στα μάτια σου, απλώς εσύ δεν την έχεις εντοπίσει ακόμα.

#4 Βρες τη «χρυσή» τομή ανάμεσα στηνπροσωπική και την επαγγελματική σου ζωή

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως δεν είσαι η μόνη που φλερτάρει έντονα με τις συνέπειες του burn out μετά την πανδημία. Υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που προσπαθούν να βρουν μάταια την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική ζωή και την επαγγελματική τους ζωή, ενώ, όπως έδειξε και η έρευνα που διεξήγαγε το LinkedIn, αρκετοί από αυτούς εγκαταλείπουν την τωρινή τους απασχόληση, με την ελπίδα πως θα καταφέρουν να βρουν κάποια άλλη θέση εργασίας, που θα μπορεί να τους προσφέρει την ποιότητα ζωής που θέλουν. Για να βρεις και εσύ, λοιπόν, αυτή την ιδανική θέση, καλό θα ήταν να ξέρεις ποιο είναι το ωράριο που σε εξυπηρετεί, ώστε κατά τη διάρκεια της εκάστοτε συνέντευξης να είσαι ξεκάθαρη για τις προσδοκίες που έχεις και να μην καταλήξεις να κάνεις όλη αυτήν την προσπάθεια, για μία «τρύπα» στο νερό, η οποία θα σε οδηγήσει στο ίδιο σημείο που ήσουν και πριν.

Κλείνοντας, μην ξεχνάς πως κάθε νέα αρχή είναι δύσκολη. Ο μόνος τρόπος για να γίνει ομαλά και… ανώδυνα η μετάβασή σου σε μία καλύτερη θέση εργασίας, είναι να προετοιμαστείς όσο καλύτερα μπορείς για αυτήν τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάσαι πως όταν ξέρεις τι ψάχνεις, θα είναι πολύ πιο εύκολο να το βρεις και να πετύχεις τον στόχο σου.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

WELLNESS TIPS

28.5.2022 11:40 μμ

Όπως μια αθλήτρια στίβου, χρειάζεται διαφορετική διατροφή από έναν δρομέα μεγάλων αποστάσεων, έτσι και οι έφηβοι που δίνουν εξετάσεις χρειάζονται διαφορετική διατροφή από τα άλλα παιδιά,σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα υγείας Michael van Straten.   Η σωστή δίαιτα για

WELLNESS TIPS

15.5.2022 12:00 πμ

Όταν η ζωή σού δίνει λεμόνια, είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος!   Και μόνο το χρώμα αλλά και η μυρωδιά τους αρκούν για να σου φτιάξουν τη διάθεση. Πόσα πράγματα μπορείς να ετοιμάσεις με τον χυμό ή τη φλούδα τους! Από

WELLNESS TIPS

5.5.2022 12:37 μμ

Η απόλυτη χαλάρωση πλέον έχει όνομα: Physis Massage Therapy Center στην Τσιμισκή 62! Ένας νέος χώρος χαλάρωσης και ευεξίας θα σας προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες massage σε ένα σύγχρονο και άνετο περιβάλλον, όπου κυριαρχεί το ξύλο και η αίσθηση ηρεμίας!  

WELLNESS TIPS

25.4.2022 10:20 μμ

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια δεν απαιτούν ιατρική περίθαλψη και αποτελούν περισσότερο αισθητικό πρόβλημα. Οι θεραπείες και η αλλαγή τρόπου ζωής μπορεί να βοηθήσουν αισθητά στη μείωσή τους, όπως αναφέρει το onmed.gr. Αλλά αν ανησυχείτε για την εικόνα

WELLNESS TIPS

25.4.2022 8:00 πμ

Η άνοιξη είναι εδώ, το ίδιο και οι αλλεργίες. Όσοι αυτήν την εποχή προμηθεύονται αντιισταμινικά, για τη διαχείριση των συμπτωμάτων τους, γνωρίζουν ήδη τις παρενέργειες: ζάλη, υπνηλία, ξηροστομία, ναυτία. Μεταξύ των ανεπιθύμητων ενεργειών που προκαλούν αυτά τα φάρμακα υπάρχει και

WELLNESS TIPS

24.4.2022 3:00 μμ

Φάγατε σοκολατένια αβγά και σκέφτεστε πώς «κάψετε» τις συγκεκριμένες θερμίδες; Ξεσκονίστε θα αθλητικά σας και… ξεκινήστε. Η άφεση τέτοιων (διατροφικών) αμαρτιών έρχεται μέσα από περπάτημα που αντιστοιχεί σε… πενταψήφιο αριθμό βημάτων!   Τα ράφια των καταστημάτων έχουν κατακλύσει οι συνήθεις

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή