Αρχική / ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ / WELLNESS TIPS / Χαλαρωτικό ή Deep tissue massage 45′ με έκπτωση GoodDeals!

WELLNESS TIPS

02/12/202212:10 μμ

Χαλαρωτικό ή Deep tissue massage 45′ με έκπτωση GoodDeals!

Χαλαρωτικό ή Deep tissue massage 45′ με έκπτωση GoodDeals!

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Στο ινστιτούτο αισθητικής Royal Beauty θα βρείτε όλες τις υπηρεσίες αισθητικής που αναζητά η σύγχρονη γυναίκα για την περιποίηση και την ανάδειξη της ομορφιάς της. Από εξειδικευμένες υπηρεσίες προσώπου και σώματος μέχρι ολοκληρωμένες προτάσεις περιποίησης και φροντίδας των άκρων σας.

 

Χαλαρωτικό μασάζ

Το χαλαρωτικό μασάζ είναι ένα βασικό μασάζ, που αντλεί από τη δυτική αντίληψη ανατομίας και φυσιολογίας. Συνιστάται ιδανικά για όσους ξεκινούν συνεδρίες μασάζ ή για όσους προβληματίζονται για τυχόν «συνέπειες» που μπορεί να έχει ένα πιο έντονο μασάζ.
Το χαλαρωτικό μασάζ επίσης οξυγονώνει το αίμα, βοηθάει το λεμφικό σύστημα να αποβάλλει τις τοξίνες, βελτιώνει την κυκλοφορία, ενώ αυξάνει το εύρος κίνησης και τη μυϊκή ελαστικότητα.
Ως θεραπεία, το μασάζ μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε φυσική, πνευματική και συναισθηματική ευεξία, ειδικά αν το εντάξετε στη καθημερινότητα σας.

  • χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και προάγει την αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας
  • μειώνει την ένταση και το άγχος
  • βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, διευκολύνοντας έτσι τη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα
  • διεγείρει το λεμφικό σύστημα που μεταφέρει τα απόβλητα του σώματος
  • προλαμβάνει και ανακουφίζει μυϊκές κράμπες και σπασμούς
  • ανακουφίζει τον πόνο από παθήσεις όπως είναι η αρθρίτιδα, η ισχιαλγία και οι μυϊκοί σπασμοί.

Το μασάζ έχει ακόμη μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία με τον καιρό.
Η θεραπευτική του επίδραση, δηλαδή, είναι αθροιστική. Έτσι, όσο πιο συχνά κάνετε μασάζ, τόσο καλύτερα θα αισθάνεστε και τόσο πιο γρήγορα θα ανταποκρίνεται το σώμα σας.

 

Δείτε την προσφορά GoodDeals πατώντας εδώ

 

Όπως φανερώνει και το όνομά του, το deep tissue massage είναι ένα είδος θεραπευτικής μάλαξης η οποία επικεντρώνεται στην χαλάρωση των βαθύτερων στιβάδων των μυϊκών ομάδων και των συνδετικών ιστών.
Είναι και αυτό ένα πανάρχαιο μασάζ, καθώς αναφορές για την χρήση του υπάρχουν στην Αίγυπτο, την Άπω Ανατολή, τις Ινδίες, την Ταϊλάνδη, ακόμα και την Αρχαία Ελλάδα.

Ο θεραπευτής χρησιμοποιεί τα δάχτυλα, τις γροθιές, τις παλάμες και τους αγκώνες ώστε να βρει τα σημεία που είναι σφιγμένα, «κρύβουν» την ένταση και μπλοκάρουν την καλή ροή της ενέργειας.

Το μασάζ των ιστών είναι ιδανικό σε περιπτώσεις χρόνιας έντασης των μυών σε δύσκολα σημεία όπως η πλάτη, η μέση, ο αυχένας.
Είναι αυτά τα σημεία που νιώθουμε να πιάνονται καθημερινά για πολλούς λόγους, όπως το άγχος, η κακή στάση σώματος, η κακή στάση κατά τη διάρκεια του ύπνου, η έντονη αθλητική δραστηριότητα.
Η πίεση σε αυτά τα σημεία κατά τη διάρκεια του μασάζ μπορεί να προκαλέσει αρχικά πόνο ωστόσο στη συνέχεια απελευθερώνει τις εντάσεις.

Ακριβώς επειδή δρα σε ένα βαθύτερο επίπεδο στο σώμα, το deep tissue massage δεν είναι μια χαλαρωτική μάλαξη, αλλά μια πιο δυναμική θεραπεία.

Ωστόσο, ακόμα και αν υπάρχει ένα αίσθημα πόνου, συνήθως περνά γρήγορα και αυτό που αισθάνεται ο δέκτης του μασάζ είναι τόνωση και ευεξία σε όλο το σώμα, καθώς όλες οι εντάσεις που ένιωθε προηγουμένως έχουν εξαφανιστεί.

Στα οφέλη του συγκεκριμένου μασάζ περιλαμβάνονται επίσης, η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, η παροχή οξυγόνου στους μυς που οδηγεί στην γρήγορη επανάκαμψη τους, η μείωση της αρτηριακής πίεσης και η επαναφορά των φυσιολογικών καρδιακών παλμών, η συνολική χαλάρωση και η αποβολή του άγχους και τους στρες.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

WELLNESS TIPS

24.2.20243:00 μμ

  Ένα μπολ μέσα στο ψυγείο που φιλοξενεί όλα τα τρόφιμα που πρέπει να καταναλωθούν γρήγορα, προτού αλλοιωθούν, είναι μια εξαιρετικά καλή πρακτική για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στα νοικοκυριά. Λίγο μακρύτερα, στα ράφια ενός σούπερ μάρκετ όπου τοποθετούνται

WELLNESS TIPS

8.12.20239:30 μμ

    Ο mindset coach Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης, γνωστός για τα εργαλεία αυτοβελτίωσης που μοιράζεται απλόχερα στα μέσα δικτύωσης, έρχεται στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «NOO|ΤΡΟΠΙΑ – Εγχειρίδιο Ευημερίας».   Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο

WELLNESS TIPS

1.11.20233:38 μμ

  Επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής και φροντίδα στη Θεσσαλονίκη : ΔιάΘεση για δράσεις και συνεργασία» θα γίνει την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», από τις 11 το πρωϊ έως τις 6 το απόγευμα.  

WELLNESS TIPS

19.10.20234:16 μμ

  Η μοναδική γιορτή ευεξίας της Unispine έρχεται και φέτος στα γραφεία της, αύριο Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 5 μ.μ.   Την ομιλία του Κωνσταντίνου Καζάκου για το πώς συντελεί η διατροφή μας στην ισορροπία των λειτοργιών του οργανισμού θα

WELLNESS TIPS

30.9.202311:00 μμ

  Στις μέρες μας αρκετός κόσμος αρέσκεται να αγοράζει προϊόντα μέσω διαδικτύου καθώς με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείς να κάνεις δικό, ό,τι επιθυμείς. Όλα αυτά από την άνεση του καναπέ σου, χωρίς να σπαταλήσεις χρόνο, που ενδεχομένως είναι περιορισμένος.

WELLNESS TIPS

31.8.20231:48 μμ

  Η όραση είναι μία από τις πιο σημαντικές αισθήσεις μας και τα μάτια τα μέσα με τα οποία αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, κάνουμε τις καθημερινές μας δραστηριότητες και εργαζόμαστε. Επομένως, είναι πάρα πολύ σημαντικό να φροντίζουμε καθημερινά για την υγεία

thess

Επικαιρότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

25.3.202410:39 πμ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

25.3.20249:20 πμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή