Αρχική / ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Θεραπείες για την αναζωογόνηση της επιδερμίδας

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

16/10/20192:31 μμ

Θεραπείες για την αναζωογόνηση της επιδερμίδας

Θεραπείες για την αναζωογόνηση της επιδερμίδας

Γράφει thessnews

Το μαύρισμα από το χάδι του ήλιου είναι, πια, παρελθόν για τους περισσότερους και τώρα είναι η εποχή που η επιδερμίδα του προσώπου χρειάζεται έξτρα φροντίδα, ώστε να είναι έτοιμη να «αντιμετωπίσει» τις επικείμενες αλλαγές της θερμοκρασίας…

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr), εξηγεί ποιες είναι οι ενδεδειγμένες θεραπείες για την αναζωογόνηση της επιδερμίδας και πώς δρουν.

 

Ανάπλαση του δέρματος του προσώπου και αντιμετώπιση λεπτών γραμμών με pixel laser

Η θεραπεία με το λέιζερ pixel μπορεί να αποκαταστήσει τις περιοχές, που παρουσιάζουν ενδείξεις γήρανσης, να λειάνει λεπτές γραμμές, όπως, για παράδειγμα, τις ρυτίδες «του καπνιστή» στο άνω χείλος, να βελτιώσει σημαντικά τις ουλές από ακμή ή από τραυματισμούς, αλλά και να δώσει στο κουρασμένο πρόσωπο μια πιο νεανική και σφριγηλή όψη.

Το μπότοξ, βέβαια, δεν παύει να είναι ο πιο ισχυρός ανταγωνιστής για την άμεση βελτίωση των λεπτών γραμμών, ωστόσο υπάρχουν γυναίκες που θέλουν να αποφύγουν τις ενέσεις και τις ενέσιμες θεραπείες γενικότερα. Σε αυτήν την περίπτωση μπορούν να επιλέξουν τη θεραπεία Erbium Pixel Laser.

 

Πού βασίζεται η δράση του pixel laser;

H δράση του pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών, που έχουν υποστεί ζημιά και στην αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Το laser «χαρτογραφεί» την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά, που παρουσιάζουν ένδειξη προβλήματος, όπως π.χ. ουλές, χαλάρωση ή λεπτές γραμμές.

Ο κύριος Γαϊτάνης λέει: «Με τη διατήρηση του περιβάλλοντος ιστού ανέπαφου, η ανάρρωση είναι ταχύτατη. Ο οργανισμός απομακρύνει δια της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που «χτυπά» η ακτίνα του pixel και η όψη του δέρματος αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα, αφού ο τραυματισμός είναι τμηματικός και δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα. Επιπλέον, λόγω της αφαίρεσης της εξωτερικής στοιβάδας της επιδερμίδας, πετυχαίνει – εκτός από τη λείανση των λεπτών γραμμών – να μειώσει τους πόρους και να δώσει στο πρόσωπο μία πιο νεανική και σφριγηλή όψη».

 

Τι να περιμένουμε μετά τη θεραπεία;

Μετά τη συνεδρία ενδείκνυται να προκληθεί ερυθρότητα την πρώτη μέρα. Την επόμενη μέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί make up και η ερυθρότητα υποχωρεί σταδιακά μέσα στις επόμενες μέρες.  Επίσης τις πρώτες 3-4 μέρες μετά την εφαρμογή, είναι πιθανό να εμφανιστεί ξηρότητα στο δέρμα.

Το σημαντικό είναι ότι μετά την εφαρμογή είναι δυνατή η άμεση επιστροφή στην εργασία και στις υπόλοιπες δραστηριότητες. Απαραίτητη είναι η αντιηλιακή προστασία, όπως και η χρήση ενυδατικής κρέμας, καθώς η θεραπεία μπορεί να ξηράνει την επιδερμίδα.

 

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Συνήθως χρειάζονται 2-3 επαναλήψεις ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

 

Για τη βελτίωση της υφής του δέρματος και λάμψη δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους (ecopeel)

Μια από τις πλέον γνωστές μεθόδους για ανάπλαση και για βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας είναι η δερμοαπόξεση με διαμάντια.

 

Τι είναι η δερμοαπόξεση;

Η δερμοαπόξεση είναι μια μη επεμβατική, ανώδυνη και απολύτως ασφαλής μέθοδος καθαρισμού του προσώπου, που δεν προκαλεί ερεθισμούς. Αφαιρεί τα κατεστραμμένα κύτταρα του δέρματος και ανανεώνει την επιδερμίδα.

 

Πού βασίζεται η δράση του ecopeel;

Το ecopeel λειτουργεί με τη βοήθεια μιας συσκευής, η οποία εφαρμόζει σε συγκεκριμένα σημεία υψηλή αναρρόφηση, θερμική δράση και ισχυρή κινητική ενέργεια μικροκρυστάλλων.

«Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία στην περιοχή, παράγονται νέα κύτταρα και η επιδερμίδα γίνεται πιο φρέσκια, πιο νεανική και λαμπερή», υπογραμμίζει ο κύριος Απόστολος Γαϊτάνης.

 

Ποια είναι τα αποτελέσματα της θεραπείας;

Η συγκεκριμένη θεραπεία επιτυγχάνει ελαφρά απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα, συμβάλλοντας, έτσι, στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από το δέρμα. Συμβάλει στην εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων και στη μείωση της λιπαρότητας του δέρματος. Επίσης μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην εξάλειψη ουλών από ακμή, δυσχρωμιών και κηλίδων, καθώς και στα λεγόμενα μελαγχρωματικά προβλήματα. Τέλος μπορεί να βελτιώσει τις σακούλες κάτω από τα μάτια.

 

Τι να περιμένουμε μετά τη θεραπεία;

Η δερμοαπόξεση με διαμάντια δεν προκαλεί ερεθισμούς ή τραυματισμούς, έτσι η επιστροφή  στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση, χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Ο αριθμός των συνεδριών, που απαιτείται, εξαρτάται από την περίπτωση. Μία συνεδρία αρκεί για μια άμεσα λαμπερή, απαλή και καθαρή επιδερμίδα. Ωστόσο ο συνολικός αριθμός των επαναλήψεων εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος και από το μέγεθος του προβλήματος.

 

 

Φωτογραφία από Екатерина Александровна από το Pixabay

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

LIFESTYLE

8.12.20239:30 μμ

    Ο mindset coach Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης, γνωστός για τα εργαλεία αυτοβελτίωσης που μοιράζεται απλόχερα στα μέσα δικτύωσης, έρχεται στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «NOO|ΤΡΟΠΙΑ – Εγχειρίδιο Ευημερίας».   Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο

LIFESTYLE

7.12.202310:26 πμ

    Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του Ε.Φ.Ε.Τ., κατά τη διενέργεια επιθεώρησης στο πλαίσιο διερεύνησης αναφοράς καταναλωτή, προέβη σε έλεγχο του τροφίμου «Kinder Bueno Eggs» των 80g, το οποίο διακινείται από την επιχείρηση Lidl Hellas όπου

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

7.12.20239:25 πμ

    Περίπου 60 χιλιάδες τηλεφωνήματα δέχτηκαν ασθενείς που είχαν εκδηλώσει την επιθυμία για χειρουργείο, στην προσπάθεια να γίνει μια ολοκληρωτική εκκαθάριση στις λίστες αναμονής για χειρουργείο στα νοσοκομεία. Στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας εντοπίζονται οι μεγαλύτερες αναμονές για χειρουργείο,

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

3.12.202310:00 μμ

  Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, η τραγουδιστή ομιλία βοηθά σημαντικά τα μωρά στο να μάθουν να μιλούν.   Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα βρέφη μαθαίνουν τη γλώσσα από τις ρυθμικές πληροφορίες – την άνοδο

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

1.12.202310:01 πμ

  Τα αποξηραμένα φρούτα δεν προσφέρουν μόνο μια απολαυστική έκρηξη φυσικής γλυκύτητας, αλλά είναι επίσης γεμάτα με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να «θωρακίσουν» την υγεία σας να αποτελέσουν μια πολύτιμη προσθήκη στη διατροφή σας.   Είτε προτιμήσετε νόστιμα αποξηραμένα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

1.12.20239:02 πμ

    Δυσβάσταχτο είναι το στίγμα που αντιμετωπίζουν οι φορείς του AIDS στην Ελλάδα, σύμφωνα με νεότερη μελέτη της Metron Analysis. Με τίτλο «Ας ξεκολλήσουμε από τα 90’s!», μια καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον HIV από τον Σύλλογο Οροθετικών

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή