Αρχική / ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους του Ε.Ο.Δ.Υ. την Πέμπτη

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

04/06/20249:32 πμ

Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους του Ε.Ο.Δ.Υ. την Πέμπτη

«Έχουμε ήδη αιτηθεί συνάντηση με εκπροσώπους του ΕΟΔΥ ενόψει της λήξης των συμβάσεων μας, ωστόσο δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση»

Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους του Ε.Ο.Δ.Υ. την Πέμπτη

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Σε στάση εργασίας και συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου καλεί ο σύλλογος εργαζομένων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

 

Όπως αναφέρουν με ανακοίνωσή τους οι εξελίξεις στην πρωτοβάθμια ιατρονοσηλευτική και ψυχοκοινωνική περίθαλψη στον προσφυγικό πληθυσμό είναι ξεκάθαρα αντιδραστικές και προκαλούν το κοινό αίσθημα. Όταν ένα πρόγραμμα δημόσιο όπως το Philos υπό τον τίτλο «Ολοκληρωμένη και επείγουσα παρέμβαση υγείας στην προσφυγική κρίση» δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει πλήρως στις αυξημένες ανάγκες των κατατρεγμένων, το νέο πρόγραμμα το οποίο δεν περιλαμβάνει καν βασικές ειδικότητες στο πεδίο (διερμηνείς, οδοντιάτρους, συντονιστές πεδίου, διασώστες, επισκέπτες υγείας) και δεν προβλέπει καν την ύπαρξη προσωπικού με εμπειρία σε διαπολιτισμικό περιβάλλον στα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια νοσοκομεία, τι ακριβώς περιμένουμε ότι θα κάνει; Η πολιτική αυτήν ένα μόνο αποτέλεσμα θα έχει, την εμπορευματοποίηση και περαιτέρω υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας εν τω συνόλω και την κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει(μπλοκάκι- κατάργηση αδειών, μείωση μισθού, κατάργηση επιδομάτων).
Έχουμε ήδη αιτηθεί συνάντηση με εκπροσώπους του Ε.Ο.Δ.Υ. ενόψει της λήξης των συμβάσεων μας, ωστόσο δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Ακόμα, έχουμε συναντηθεί με το Υπουργείο Υγείας αλλά δεν πήραμε ικανοποιητικές απαντήσεις. Δεν δεχόμαστε την δικαιολογία ότι ξαφνικά αποφασίστηκε ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας δεν θα έχει πια ως αρμοδιότητα την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον προσφυγικό πληθυσμό, την οποία είχε για επτά ολόκληρα χρόνια. Δε δεχόμαστε ούτε σαν δικαιολογία ότι η υγεία των προσφύγων/ μεταναστών αφορά το Υπουργείο Μετανάστευσης και ότι εκεί πρέπει να απευθυνθούμε. Δεν δεχόμαστε την ιδιωτικοποίηση της υγείας σε κανένα επίπεδο. Δε δεχόμαστε ότι τα νοσοκομεία όλης της χώρας θα αποδεκατιστούν ενώ υπάρχουν τόσες ελλείψεις και ενώ σαφέστατα καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Δυστυχώς, όσο συνεχίζονται οι πόλεμοι και οι αντιδραστικές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο θα καταφθάνουν και θα εγκλωβίζονται στη χώρα μας πρόσφυγες και μετανάστες.
Απαιτούμε – διεκδικούμε:
● Όλοι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες να παραμείνουν στις θέσεις τους με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.
● Να παραμείνει στις θέσεις εργασίας του το εναπομείναν προσωπικό Philos του Υποέργου 4 που στελεχώνει το ΕΣΥ σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
● Εφόσον δεν καταστεί δυνατή η συνέχιση του Προγράμματος Philos από δημόσιο φορέα, να μετακινηθεί το προσωπικό του Υποέργου 3 στις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας σε θέσεις και δομές παροχής φροντίδας υγείας.
● Άμεση επέκταση του υγειονομικού έργου και των ευθυνών των Κ.Ο.Μ.Υ και απορρόφηση των εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα παροχής φροντίδας και προάσπισης της δημόσιας υγείας.
● Άμεση ενημέρωση από τους εμπλεκόμενους φορείς. Δεν ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

20.6.20245:45 μμ

  Αύξηση συνεχίζει να καταγράφει η θετικότητα για SARS-CoV-2 στην κοινότητα. Ο αριθμός των εισαγωγών με λοίμωξη COVID-19 παρουσίασε αύξηση, φτάνοντας τις 324.   Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 10 έως 16 Ιουνίου, εντοπίστηκαν

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

18.6.20246:00 μμ

  Η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας βρέθηκε στο επίκεντρο ημερίδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – Ευρώπης με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.   Υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας αντιμετωπίζει η Ελλάδα Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μεταξύ άλλων, τόνισε

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

16.6.202410:30 μμ

  Το 1960, ο διάσημος Βρετανο-αμερικανός φυσικός Φρίμαν Ντάισον έγραψε ένα άρθρο στο περιοδικό Science με τίτλο «Search for Artificial Stellar Sources of Infrared Radiation» («Αναζήτηση τεχνητών αστρικών πηγών υπέρυθρης ακτινοβολίας»). Σε αυτό διατύπωνε την υπόθεση ότι ένας τεχνολογικά προηγμένος

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

16.6.20243:00 μμ

  Νωρίς το πρωί και στη λίμνη Βόλβη κυριαρχεί σιωπή. Η βάρκα του Δημήτρη Κουτσάκη με τις επιστήμονες του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας /Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπου Υγροτόπου, οι οποίες κάνουν τις καθιερωμένες μετρήσεις για την ποιότητα των νερών, ρυτιδώνει την

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

16.6.20242:40 μμ

  Κατά την παιδική του ηλικία, ο Αλέξανδρος Μαραγκουδάκης παρατηρούσε τον αττικό ουρανό και εντυπωσιαζόταν από τα μυστικά που έκρυβε. Σήμερα, από τη NASA όπου εργάζεται ως ερευνητής, ο Έλληνας αστροφυσικός μελετά τα μυστήρια του σύμπαντος και συνεχίζει να νιώθει

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

13.6.20246:30 μμ

  Τεχνολογικές εφαρμογές και εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης αξιοποιεί το υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση μίας κεντρικής στρατηγικής του, που αφορά την πρόληψη της επιδείνωσης στα περιστατικά ψυχικής υγείας.   Στην κατεύθυνση αυτή, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος μιλώντας

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή