Αρχική / ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Σακχαρώδης διαβήτης: Μια ύπουλη ασθένεια που προελαύνει

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

30/01/20232:09 μμ

Σακχαρώδης διαβήτης: Μια ύπουλη ασθένεια που προελαύνει

Η αιματολογική εξέταση που ελέγχει το σάκχαρο και την γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη HbA1C αποδεικνύεται το καλύτερο όπλο.

Σακχαρώδης διαβήτης: Μια ύπουλη ασθένεια που προελαύνει

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μεταβολική ασθένεια η οποία χαρακτηρίζεται από αύξηση της συγκέντρωσης του σακχάρου στο αίμα (υπεργλυκαιμία) και διαταραχή του μεταβολισμού της γλυκόζης, είτε ως αποτέλεσμα ελαττωμένης έκκρισης ινσουλίνης είτε λόγω ελάττωσης της ευαισθησίας των κυττάρων του σώματος στην ινσουλίνη.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 171 εκατομμύρια άνθρωποι παρουσιάζουν σακχαρώδη διαβήτη και υπολογίζεται πώς μέχρι το 2030 το ποσοστό αυτό θα έχει σχεδόν διπλασιαστεί.

 

Κάντε τον ιατρικό σας έλεγχο οικονομικότερα με την GoodDeals πατώντας εδώ

 

Ο σακχαρώδης διαβήτης συχνά δεν εμφανίζει κανένα σύμπτωμα. Υπάρχυν ωστόσο κάποιες ενδείξεις που μας υποπτεύουν όπως η πολυδιψία (συχνή ή και έντονη δίψα), η πολυουρία (συχνή ούρηση), η πολυφαγία η κόπωση, η θολή όραση, η ναυτία, η απώλεια σωματικού βάρους (παρά την πολυφαγία) και άλλα.

Η έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας είναι πολύ σημαντική, μιας και σε μεγάλο βαθμό μπορεί να ελεγχθεί και να ρυθμιστεί ανάλογα με τον τύπο του διαβήτη και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

25.4.20247:00 μμ

  Μικρή αύξηση καταγράφει η θετικότητα του covid την εβδομάδα 15-21 Απριλίου, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ. Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα εξακολουθεί να είναι άνω του 10% και διατηρείται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.  

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

25.4.20245:45 μμ

  «Δεκατρία χρόνια μετά τη σύσταση των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), σήμερα υπερδιπλασιάζουμε τον αριθμό των ιατρών των ΚΕΠΑ και αυξάνουμε τις ειδικότητες που πιστοποιούν την αναπηρία. Μια ακόμη δέσμευσή μας απέναντι στους ανάπηρους συμπολίτες μας γίνεται πράξη», δήλωσε η

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

25.4.20249:57 πμ

  Πολλές έρευνες της σύγχρονης εποχής καταλήγουν μέσα από διαπιστώσεις ότι τα παιδιά παίρνουν βάρος με ταχύτερο ρυθμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από ό,τι κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Είναι λοιπόν σημαντικό για τους γονείς να καλλιεργούν υγιεινές καλοκαιρινές

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

25.4.20249:45 πμ

  Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι θερμοκρασίες θα πιάσουν τα ύψη… Υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα σχετιζόμενα με την υγεία, τα οποία μπορεί να καλύπτουν μια ευρεία γκάμα από κάτι απλό μέχρι και κάτι πιο σύνθετο. Είναι

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

24.4.20245:12 μμ

  Ενδομήτριες επεμβάσεις με χρήση λέιζερ που αυξάνουν από 60 έως 80% την επιβίωση διδύμων τα οποία έχουν κοινό πλακούντα και εμφανίζουν σύνδρομο TTTS (twin-to-twin transfusion syndrome), πραγματοποιούνται στη Γ΄ Μαιευτική -Γυναικολογική Κλινική του ΑΠΘ στο «Ιπποκράτειο».   Το σύνδρομο

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

22.4.20243:49 μμ

    Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 25/4/2024 ημέρα Πέμπτη στην Πλατεία Αριστοτέλους μπροστά από το γυάλινο περίπτερο από τις 10 το πρωϊ έως τη μία το μεσημέρι.

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή