Αρχική / ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Πέντε χρόνια Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

17/10/2018 5:36 μμ

Πέντε χρόνια Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica

Πέντε χρόνια Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica

Γράφει thessnews

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica γιόρτασε, στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη, τα πέντε συνεχή έτη επιτυχημένης λειτουργίας του. Το διοικητικό συμβούλιο, το ανθρώπινο δυναμικό, οι συνεργάτες, αλλά και αμέτρητοι φίλοι και υποστηρικτές αυτής της πορείας ήταν εκεί.

Το Ινστιτούτο Ophthalmica ιδρύθηκε πριν πέντε χρόνια από μία ομάδα διακεκριμένων οφθαλμιάτρων της Θεσσαλονίκης και σήμερα αποτελεί την μεγαλύτερη Οφθαλμολογική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ) στα Βαλκάνια. Σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας, με βασική προτεραιότητα την επένδυση σε τεχνολογία αιχμής, η επιστημονική του ομάδα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε κλινικό, διαγνωστικό, θεραπευτικό κι επεμβατικό επίπεδο, καλύπτοντας ολόκληρο το φάσμα των οφθαλμολογικών παθήσεων.

Στη διάρκεια αυτών των πέντε ετών έχουν εμπιστευθεί το Ophthalmica περισσότεροι από 1,200 οφθαλμίατροι κι άλλοι επαγγελματίες υγείας, έχουν πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του περισσότερες από 30,000 χειρουργικές επεμβάσεις κι έχουν εξυπηρετηθεί περισσότεροι από 100,000 ασθενείς.

Μεγάλη βαρύτητα όλα αυτά τα χρόνια, έχει δοθεί στα προγράμματα εξειδίκευσης, για την εκπαίδευση σε τοπικό και διεθνές επίπεδο νέων οφθαλμιάτρων, για την απόκτηση πρακτικών κι όχι μόνο δεξιοτήτων σε τομείς της σύγχρονης οφθαλμολογίας, μέσα από ειδικά σεμινάρια, διαλέξεις, ημερίδες κι εκδηλώσεις.

Η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Ophthalmica συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά προγράμματα και αποτελεί μέλος των μεγαλύτερων επιστημονικών και οφθαλμολογικών οργανισμών στον κόσμο.

Επιπλέον, έχοντας θέσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού που εφαρμόζει, στηρίζει ενεργά περισσότερους από 50 φιλανθρωπικούς οργανισμούς, συλλόγους, ιδρύματα και οργανώσεις, με στόχο τη θωράκιση της οφθαλμικής υγείας και την υποστήριξη ατόμων με οπτική αναπηρία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το διήμερο 13-14 Οκτωβρίου 2018, για πρώτη φορά δύο κορυφαία οφθαλμολογικά εκπαιδευτικά courses διοργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Ophthalmica. Τα “Clinical Cases in Ophthalmology” & “Leicester OCT Instructional Course” αποτέλεσαν το κορυφαίο επιστημονικό γεγονός του φθινοπώρου, όπου και ανακοινώθηκε επίσημα η έναρξη της επιστημονικής συνεργασίας του Ινστιτούτου Ophthalmica με Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική κλινική της Βασιλείας.

“Βλέποντας πίσω, τα πέντε χρόνια ζωής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, συνειδητοποιώ πόσα πολλά και σημαντικά κατάφερε αυτή η ομάδα, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Δική μας αποστολή κι όραμα θα παραμείνει η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών μας, μέσα από ολοκληρωμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες οφθαλμικής υγείας, που αποσκοπούν στη βελτίωση κι ολιστική θωράκιση της όρασης. Με σκληρή δουλειά, καθημερινή προσπάθεια κι αφοσίωση θα συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι ακριβώς όπως το ξεκινήσαμε…μαζί.” δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ophthalmica κ. Περικλής Μαρκούσης MSc.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

19.10.2021 11:45 μμ

Όλο και σε περισσότερα διατροφολόγια συναντάμε την γλυκοπατάτα, η οποία προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό μας. Οι γλυκοπατάτες και τα είδη τους, προσφέρουν βασικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Σύμφωνα με το shape.gr, αυτά είναι: Ενίσχυση της β-καροτίνης Οι

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

19.10.2021 10:46 μμ

Καθημερινά, όλο και περισσότερος κόσμος υποφέρει από αϋπνία. Πολλοί δε, χρησιμοποιούν βότανα για την αντιμετώπισή της. Δύο από τα πιο χαλαρωτικά βότανα, σύμφωνα με το shape.gr, είναι: Η ρίζα βαλεριάνας είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της αϋπνίας.

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

18.10.2021 11:45 μμ

Ο άσχημος ύπνος μπορεί να επηρεάσει όλη σου την καθημερινότητα, για αυτό θα πρέπει να αποφεύγουμε μερικές τροφές, για σίγουρο ύπνο. Οι τροφές αυτές, σύμφωνα με το shape.gr, είναι: Λιπαρές τροφές Το να τρως λιπαρά τρόφιμα πριν κοιμηθείς συχνά προκαλεί

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

18.10.2021 11:15 μμ

Όσο και να αποφεύγουμε την ζάχαρη, υπάρχει παντού κρυμμένη, ακόμα και σε φαγητά που δεν πάει το μυαλό μας. Οι περισσότεροι καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες ζάχαρης από ό, τι είναι καλό για το σώμα και την υγεία μας. Σύμφωνα με το

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

18.10.2021 10:33 πμ

Μία ξεκάθαρη απειλή για την ανθρώπινη επιβίωση αποτελεί η κλιματική αλλαγή, επιφέροντας μία σειρά σημαντικών προβλημάτων στην υγεία μας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα επόμενα χρόνια εκτιμάται ότι η μέση θερμοκρασία στην Κεντρική Μακεδονία θα αυξηθεί έως και 4

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

17.10.2021 11:59 μμ

Τα παράσιτα είναι ένας από τους πιο σοβαρούς κινδύνους για την υγεία -ακόμη και τη ζωή- του σκύλου μας. Υπάρχουν εκείνα που ζουν πάνω στο δέρμα του, αλλά και εκείνα που διεισδύουν στον οργανισμό του.   Για τα εξωπαράσιτα, δηλαδή

thess

Επικαιρότητα