Αρχική / ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Πέντε χρόνια Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

17/10/20185:36 μμ

Πέντε χρόνια Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica

Πέντε χρόνια Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica

Γράφει thessnews

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica γιόρτασε, στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη, τα πέντε συνεχή έτη επιτυχημένης λειτουργίας του. Το διοικητικό συμβούλιο, το ανθρώπινο δυναμικό, οι συνεργάτες, αλλά και αμέτρητοι φίλοι και υποστηρικτές αυτής της πορείας ήταν εκεί.

Το Ινστιτούτο Ophthalmica ιδρύθηκε πριν πέντε χρόνια από μία ομάδα διακεκριμένων οφθαλμιάτρων της Θεσσαλονίκης και σήμερα αποτελεί την μεγαλύτερη Οφθαλμολογική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ) στα Βαλκάνια. Σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας, με βασική προτεραιότητα την επένδυση σε τεχνολογία αιχμής, η επιστημονική του ομάδα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε κλινικό, διαγνωστικό, θεραπευτικό κι επεμβατικό επίπεδο, καλύπτοντας ολόκληρο το φάσμα των οφθαλμολογικών παθήσεων.

Στη διάρκεια αυτών των πέντε ετών έχουν εμπιστευθεί το Ophthalmica περισσότεροι από 1,200 οφθαλμίατροι κι άλλοι επαγγελματίες υγείας, έχουν πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του περισσότερες από 30,000 χειρουργικές επεμβάσεις κι έχουν εξυπηρετηθεί περισσότεροι από 100,000 ασθενείς.

Μεγάλη βαρύτητα όλα αυτά τα χρόνια, έχει δοθεί στα προγράμματα εξειδίκευσης, για την εκπαίδευση σε τοπικό και διεθνές επίπεδο νέων οφθαλμιάτρων, για την απόκτηση πρακτικών κι όχι μόνο δεξιοτήτων σε τομείς της σύγχρονης οφθαλμολογίας, μέσα από ειδικά σεμινάρια, διαλέξεις, ημερίδες κι εκδηλώσεις.

Η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Ophthalmica συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά προγράμματα και αποτελεί μέλος των μεγαλύτερων επιστημονικών και οφθαλμολογικών οργανισμών στον κόσμο.

Επιπλέον, έχοντας θέσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού που εφαρμόζει, στηρίζει ενεργά περισσότερους από 50 φιλανθρωπικούς οργανισμούς, συλλόγους, ιδρύματα και οργανώσεις, με στόχο τη θωράκιση της οφθαλμικής υγείας και την υποστήριξη ατόμων με οπτική αναπηρία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το διήμερο 13-14 Οκτωβρίου 2018, για πρώτη φορά δύο κορυφαία οφθαλμολογικά εκπαιδευτικά courses διοργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Ophthalmica. Τα “Clinical Cases in Ophthalmology” & “Leicester OCT Instructional Course” αποτέλεσαν το κορυφαίο επιστημονικό γεγονός του φθινοπώρου, όπου και ανακοινώθηκε επίσημα η έναρξη της επιστημονικής συνεργασίας του Ινστιτούτου Ophthalmica με Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική κλινική της Βασιλείας.

“Βλέποντας πίσω, τα πέντε χρόνια ζωής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, συνειδητοποιώ πόσα πολλά και σημαντικά κατάφερε αυτή η ομάδα, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Δική μας αποστολή κι όραμα θα παραμείνει η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών μας, μέσα από ολοκληρωμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες οφθαλμικής υγείας, που αποσκοπούν στη βελτίωση κι ολιστική θωράκιση της όρασης. Με σκληρή δουλειά, καθημερινή προσπάθεια κι αφοσίωση θα συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι ακριβώς όπως το ξεκινήσαμε…μαζί.” δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ophthalmica κ. Περικλής Μαρκούσης MSc.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

27.11.20238:03 μμ

  Η Ελληνική Ομάδα Ασθενών με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία – ΕΟΑΧΛΛ, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα για την ΧΛΛ με τίτλο: «Εξελίξεις στην Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace στις 2 Δεκεμβρίου 2023, 17:00 – 20:00.  

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

26.11.20238:30 μμ

  Ποιος δεν θα ήθελε να ζήσει όσο το δυνατόν περισσότερο; Επικρατεί η πεποίθηση ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να ελέγξουν πόσα χρόνια θα ζήσουν, αυτό όμως δεν ευσταθεί απολύτως. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά που μπορείτε

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

24.11.20234:28 μμ

  Διπλασιασμό των μισθών αλλά και του ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων διεκδικεί η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι τα κενά σε οργανικές θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία της πόλης ανέρχονται σε 30%.   «Οι 6.500 προσλήψεις σε σύνολο 30.000 κενών

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

24.11.20239:04 πμ

    Η Κίνα αναφέρει ότι δεν έχει εντοπίσει κανένα νέο ή ασυνήθιστο παθογόνο παράγοντα που να συνδέεται με την αύξηση των κρουσμάτων πνευμονικών σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΟΥ, ο οποίος ζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία από το Πεκίνο. Η Αύξηση

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

23.11.20238:15 μμ

  Με το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού εμβολιάστηκε σήμερα ο καθηγητής λοιμοξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, στο Εμβολιαστικό Κέντρο Περιστερίου.   Σε δηλώσεις του ο καθηγητής, κάλεσε τους πολίτες, και κυρίως όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να κάνουν το εμβόλιο. Ήδη,

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

23.11.20239:54 πμ

  Όλοι μας έχουμε κατά καιρούς βιώσει τη χαρακτηριστική υπνηλία, που έρχεται μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Πρόκειται για ένα σύμπτωμα που μας χτυπάει την πόρτα ανεξάρτητα από το εάν τρώμε στο σπίτι ή κάνουμε διάλειμμα για φαγητό στο γραφείο.

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή