Αρχική / ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Νέα εποχή για το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

05/05/2019 11:03 πμ

Νέα εποχή για το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Νέα εποχή για το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Γράφει thessnews

Ένα νέο επιστημονικό και επενδυτικό όραμα για το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης παρουσίασε πρόσφατα η διοίκηση του ομίλου Ιατρικού Αθηνών με αφορμή τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Διαβαλκανικού και τα 35 χρόνια ζωής και κοινωνικής προσφοράς του ομίλου.

Ο σχεδιασμός αυτός περιλαμβάνει την περαιτέρω ανάπτυξη με ό,τι πιο σύγχρονο έχει να προσφέρει η Βιοτεχνολογία στην προηγμένη Ιατρική, την ίδρυση Πανεπιστημιακής Ιατρικής Σχολής, αλλά και τη δέσμευσή του ομίλου να συνεχίσει την έμπρακτη προσφορά του στη Βόρεια Ελλάδα, με νέες επενδύσεις, θέσεις εργασίας και κοινωνικό έργο.

Η Διοίκηση του ομίλου, και συγκεκριμένα ο ιδρυτής του Ιατρικού Διαβαλκανικού και Πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Δρ. Βασίλειος Αποστολόπουλος και ο Αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Αποστολόπουλος, προέβησαν σε σημαντικές ανακοινώσεις για το παρόν και το μέλλον.

 

Brain drain και Ιατρική Πανεπιστημιακή Σχολή στο Ιατρικό Διαβαλκανικό

Όπως υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, «ο Όμιλος  Ιατρικού Αθηνών, σε όλη την 35ετή πορεία του εφαρμόζει τον αξιακό κώδικα του  «πατριωτικού επιχειρείν». Ήταν ο ίδιος Όμιλος που όχι μόνο ανέκοψε τη φυγή Ελλήνων ασθενών στο εξωτερικό, αλλά αποτέλεσε και αποτελεί τον καταλύτη για την ανάσχεση της μάστιγας του brain drain. Εξασφαλίζει σε κορυφαίους, διαπρεπείς Έλληνες ιατρούς του εξωτερικού τις συνθήκες ασφάλειας, σταθερότητας και πρόσβασης στην τελευταία τεχνολογία, προκειμένου να επαναπατριστούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συμπατριώτες τους, δημιουργώντας brain gain».

Επιπρόσθετα, ο Δρ. Β. Αποστολόπουλος, ανακοίνωσε ότι στον άμεσο σχεδιασμό του Ομίλου είναι η ίδρυση της πρώτης ιδιωτικής, πρότυπης, Ιατρικής πανεπιστημιακής Σχολής στη Θεσσαλονίκη. Η δημιουργία της, θα αποτρέψει τη φυγή χιλιάδων λαμπρών νέων Ελλήνων σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Παράλληλα, θα καταστεί σημείο αναφοράς για τους Έλληνες της διασποράς αλλά και για φοιτητές από όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη μετατρέποντάς τους, στο μέλλον, ως τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδος στο εξωτερικό. Η ιδιωτική Ιατρική Σχολή  θα δημιουργηθεί, «αμέσως, μόλις το νομικό και θεσμικό πλαίσιο το επιτρέψουν», τόνισε ο Δρ. Β. Αποστολόπουλος, προσθέτοντας, ότι έχουν προχωρήσει οι αρχικές προεργασίες, ώστε να υλοποιηθεί στο βέλτιστο δυνατό χρόνο.

 

Υποτροφίες σε εισακτέους στην Ιατρική Σχολή και νέες επενδύσεις

Ο Δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος αναφερόμενος στις ηγετικές ιατρικές φυσιογνωμίες που τον εμπιστεύθηκαν στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε τη χορήγηση τριών υποτροφιών για τους εισακτέους στην Ιατρική Σχολή (Πανεπιστημιακό έτος 2019-20) για όλα τα έτη σπουδών τους, στη μνήμη των Παναγιώτη Συμεωνίδη, Παναγιώτη Λαμπανάρη και Χρήστου Αντωνιάδη. Επίσης, τα ονόματά τους καθώς και των αειμνήστων Παναγιώτη Σπύρου και Κωνσταντίνου Σαμαρά, θα δοθούν, τιμητικά, σε πέντε χειρουργικές αίθουσες του Ιατρικού Διαβαλκανικού.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών κ. Χρήστος Αποστολόπουλος έδωσε έμφαση στις νέες επενδύσεις σε τεχνολογία αιχμής, που συνεχίζονται, δυναμικά, σε όλα τα νοσοκομεία του Ομίλου τα οποία περνούν, πλέον, «από τη θεραπευτική Ιατρική στην Προληπτική Ιατρική». Δημιουργείται, λοιπόν, ένα νέο,  ολοκληρωμένο μοντέλο, καθώς αλλάζει η μονοδιάστατη αντιμετώπιση κάθε περιστατικού και όλα διαχειρίζονται μέσω μιας πλατφόρμας από τη διεπιστημονική ομάδα ιατρών.

Όσον αφορά νέες επενδύσεις και δράσεις ο Διευθύνων Σύμβουλος Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, ανακοίνωσε:
• Την αγορά νέας έκτασης και κτιρίου  στα όρια του Ιατρικού Διαβαλκανικού επί της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής, για την επέκταση των υπηρεσιών και δραστηριοτήτων του.
• Το πρόγραμμα της περαιτέρω διείσδυσης και ενίσχυσης της εξωστρέφειας στο πεδίου του Ιατρικού τουρισμού, που περιλαμβάνει τη δημιουργία νέου υπερσύγχρονου τμήματος IVF με αναφορά την ΝΑ Ευρώπη και την επέκταση σε υπηρεσίες life style, μακροζωίας και ευζωίας.
• Τις επενδύσεις σε νέο εξοπλισμό αιχμής, συμβατικό και ρομποτικό, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει να υλοποιούνται με το πρώτο Ουρολογικό Σύστημα Ρομπότ Focal One HIFU (μοναδικό στη Νοτιοανατολική Ευρώπη).

 

Η ανάπτυξη του Ιατρικού Διαβαλκανικού με αριθμούς

Στα 20 χρόνια από την ίδρυσή του, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην Οικονομία, την Κοινωνία και την Υγεία, με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Συγκεκριμένα:
• €325.000.000 σε δαπάνες μισθοδοσίας
• €180.000.000 σε καταβολές στο Ελληνικό Δημόσιο
• €131.000.000 σε καταβολές σε ασφαλιστικά ταμεία
• 683.000.000 σε προμήθειες από ελληνικές εταιρείες
• €200.000.000 σε επενδύσεις, αριθμός που αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση στον ιδιωτικό τομέα στη Β. Ελλάδα
• €60.000.000 σε εισροή συναλλάγματος από διεθνείς ασθενείς
• 450.000 εισαγωγές ασθενών προς νοσηλεία
• 1.750.000 επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία
• 500.000 ακρίτες εξυπηρετούνται με τηλεϊατρική μέσω Vodafone
• 1.700 εργαζόμενοι και ιατροί συνεργάτες
• 35 ΜΚΟ, ακριτικές περιοχές & φορείς στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
• Χιλιάδες αθλητές στο πρόγραμμα ιατρικής χορηγίας ομοσπονδιών, ομάδων & συλλόγων

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #155 (26/04/2019-28/04/2019)

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

19.10.2021 11:45 μμ

Όλο και σε περισσότερα διατροφολόγια συναντάμε την γλυκοπατάτα, η οποία προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό μας. Οι γλυκοπατάτες και τα είδη τους, προσφέρουν βασικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Σύμφωνα με το shape.gr, αυτά είναι: Ενίσχυση της β-καροτίνης Οι

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

19.10.2021 10:46 μμ

Καθημερινά, όλο και περισσότερος κόσμος υποφέρει από αϋπνία. Πολλοί δε, χρησιμοποιούν βότανα για την αντιμετώπισή της. Δύο από τα πιο χαλαρωτικά βότανα, σύμφωνα με το shape.gr, είναι: Η ρίζα βαλεριάνας είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της αϋπνίας.

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

18.10.2021 11:45 μμ

Ο άσχημος ύπνος μπορεί να επηρεάσει όλη σου την καθημερινότητα, για αυτό θα πρέπει να αποφεύγουμε μερικές τροφές, για σίγουρο ύπνο. Οι τροφές αυτές, σύμφωνα με το shape.gr, είναι: Λιπαρές τροφές Το να τρως λιπαρά τρόφιμα πριν κοιμηθείς συχνά προκαλεί

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

18.10.2021 11:15 μμ

Όσο και να αποφεύγουμε την ζάχαρη, υπάρχει παντού κρυμμένη, ακόμα και σε φαγητά που δεν πάει το μυαλό μας. Οι περισσότεροι καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες ζάχαρης από ό, τι είναι καλό για το σώμα και την υγεία μας. Σύμφωνα με το

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

18.10.2021 10:33 πμ

Μία ξεκάθαρη απειλή για την ανθρώπινη επιβίωση αποτελεί η κλιματική αλλαγή, επιφέροντας μία σειρά σημαντικών προβλημάτων στην υγεία μας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα επόμενα χρόνια εκτιμάται ότι η μέση θερμοκρασία στην Κεντρική Μακεδονία θα αυξηθεί έως και 4

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

17.10.2021 11:59 μμ

Τα παράσιτα είναι ένας από τους πιο σοβαρούς κινδύνους για την υγεία -ακόμη και τη ζωή- του σκύλου μας. Υπάρχουν εκείνα που ζουν πάνω στο δέρμα του, αλλά και εκείνα που διεισδύουν στον οργανισμό του.   Για τα εξωπαράσιτα, δηλαδή

thess

Επικαιρότητα