Αρχική / ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Λιπογλυπτική: «Σμίλευση» προσώπου και σώματος με μεταφορά του λίπους του

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

08/11/2019 6:31 μμ

Λιπογλυπτική: «Σμίλευση» προσώπου και σώματος με μεταφορά του λίπους του

Λιπογλυπτική: «Σμίλευση» προσώπου και σώματος με μεταφορά του λίπους του

Γράφει thessnews

Η λιπογλυπτική είναι η πλέον εξελιγμένη μορφή της λιποαναρρόφησης, μια ιδιαίτερα δημοφιλής τεχνική του 21ου αιώνα. Με την εφαρμογή της μπορεί να γίνει «σμίλευση» σε πρόσωπο και σώμα, διορθώνοντας τις ατέλειες και επιτυγχάνοντας ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Επιλέγεται κατά κόρον στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τη Βραζιλία και την Ευρώπη (ιδιαίτερα στις μεσογειακές χώρες), από άντρες και γυναίκες. Πρόκειται για μια επέμβαση, που πραγματοποιείται από πλαστικούς χειρουργούς, με σκοπό να αφαιρέσουν το λίπος από τα σημεία στα οποία περισσεύει  και να το επανατοποθετήσουν σε οποιοδήποτε άλλο σημείο το χρειάζεται. Γίνεται, δηλαδή κάποιο είδος λιπο-μεταμόσχευσης (λιπο-feeling).

Είναι γνωστό ότι η κατανομή του λίπους δεν είναι πάντοτε συμμετρική και το τοπικό πάχος είναι δύσκολο, έως αδύνατο, να φύγει μόνο με γυμναστική και διατροφή. Η λύση σε αυτό το δύσκολο πρόβλημα είναι η λιπογλυπτική.

«Με λιποαναρρόφηση λαμβάνεται ποσότητα λίπους, το οποίο επεξεργάζεται κατάλληλα (υπόκειται σε φυγοκέντρηση, κάθαρση, συμπύκνωση) και επανεισάγεται στο σώμα, επιτυγχάνοντας βελτίωση της όψης, του όγκου, του σχήματος και της υφής, σε πρόσωπο και σώμα, εν γένει.
Ανάλογα με το περιστατικό μπορούμε να επιτύχουμε αποτελέσματα σε full body με γενική αναισθησία ή τοπικά με τοπική αναισθησία ή μέθη», αναφέρει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).

 

Περιοχές λήψης και τοποθέτησης

Το λίπος λαμβάνεται συνήθως από περιοχές όπου υπάρχει περίσσεια, όπως η κοιλιακή χώρα, οι μηροί, οι γλουτοί, τα γόνατα, η πλάτη, οι βραχίονες, η υπερηβική περιοχή κ.ά.

Αφού υποστεί την απαραίτητη επεξεργασία, μπορεί να τοποθετηθεί ανάλογα με τις ανάγκες σε:

  • Γλουτούς για αύξηση μεγέθους, αλλαγή σχήματος ή υφής (Brazilian buttocks)
  • Γάμπες προκειμένου να γίνουν πιο καλλίγραμμες
  • Μαστούς με ή δίχως ενθέματα, μετά από μαστεκτομές ή τμηματεκτομές
  • Πρόσωπο (ζυγωματικά, ρινοχειλικές αύλακες, ρυτίδες θλίψης, περίγραμμα όγκου στα χείλη κοκ.)
  • Γενικά σε ουλές, μετεγκαυματικές περιοχές, κενά από παλιές λιποαναρροφήσεις
  • Όπου αλλού χρειάζεται, προκειμένου να διορθωθούν ατέλειες καθώς και για σμίλευση των περιοχών

 

Υπέρ και κατά

Πέραν της διόρθωσης ατελειών και της δημιουργίας καλύτερου σχήματος,
η αυτόλογη λιπομεταφορά δρα αναπλαστικά σε μετεγχειρητικές παλαιές ουλές ή μετεγκαυματικές περιοχές. Αυτό συμβαίνει διότι μαζί με τα λιποκύτταρα υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός βλαστοκυττάρων.
Στα «υπέρ» της μεθόδου συγκαταλέγεται το γεγονός ότι χρησιμοποιείται ένα υλικό από τον ίδιο τον οργανισμό, οπότε εκμηδενίζεται κάθε πιθανότητα αλλεργίας.
Επιπλέον, είναι εύπλαστο έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (έως και 10ετία) και είναι οικονομικότερο (με προσμέτρηση της ποσότητας σε όλα τα έτη) από τα «ξένα» υλικά.

«Η λιπομεταφορά εφαρμόζεται σε νοσοκομείο, διαρκεί έως και 2 ώρες -ανάλογα με το περιστατικό- και δεν απαιτείται νοσηλεία. Είναι μια ασφαλής μέθοδος, με ελάχιστες εκχυμώσεις και το μετεγχειρητικό οίδημα διαρκεί για λίγες ημέρες.
Η μέθοδος αντενδείκνυται σε πολύ ισχνά άτομα, με ανυπαρξία λίπους και σε άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας», επισημαίνει η Δρ. Σεφέρη – Δανιήλ.

 

Μετεγχειρητικό στάδιο και διάρκεια αποτελέσματος

Το μετεγχειρητικό στάδιο είναι ιδιαίτερα ήπιο και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση (1-2 ημέρες). Η διάρκεια του αποτελέσματος κυμαίνεται από 5 έως και περισσότερο από 10 χρόνια.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη διάρκεια, είναι σημαντικό να αποφεύγεται η μεγάλη απώλεια βάρους μετά την επέμβαση, διότι τα λιποκύτταρα ακολουθούν τις ίδιες αυξομειώσεις που υφίσταται και τα υπόλοιπα λιποκύτταρα του σώματος. Κατά συνέπεια, χρειάζεται σταθερότητα του βάρους, υγιεινή διατροφή και άσκηση.

«Από τη μεγάλη, πλέον, εμπειρία μας και εξελίσσοντας τη μέθοδο, έχουμε διαπιστώσει ότι το ομορφότερο και αρμονικότερο αποτέλεσμα προϋποθέτει την ορθή μελέτη του κάθε περιστατικού, τον λεπτομερή σχεδιασμό της τελικής εικόνας, την κατανόησή της από την πλευρά του ενδιαφερόμενου και την υψηλή επιστημονική κατάρτιση και τεχνογνωσία, από την πλευρά του ειδικού», καταλήγει η Δρ. Σεφέρη – Δανιήλ.

 

Φωτογραφία από PublicDomainPictures από το Pixabay

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

19.10.2021 11:45 μμ

Όλο και σε περισσότερα διατροφολόγια συναντάμε την γλυκοπατάτα, η οποία προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό μας. Οι γλυκοπατάτες και τα είδη τους, προσφέρουν βασικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Σύμφωνα με το shape.gr, αυτά είναι: Ενίσχυση της β-καροτίνης Οι

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

19.10.2021 10:46 μμ

Καθημερινά, όλο και περισσότερος κόσμος υποφέρει από αϋπνία. Πολλοί δε, χρησιμοποιούν βότανα για την αντιμετώπισή της. Δύο από τα πιο χαλαρωτικά βότανα, σύμφωνα με το shape.gr, είναι: Η ρίζα βαλεριάνας είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της αϋπνίας.

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

18.10.2021 11:45 μμ

Ο άσχημος ύπνος μπορεί να επηρεάσει όλη σου την καθημερινότητα, για αυτό θα πρέπει να αποφεύγουμε μερικές τροφές, για σίγουρο ύπνο. Οι τροφές αυτές, σύμφωνα με το shape.gr, είναι: Λιπαρές τροφές Το να τρως λιπαρά τρόφιμα πριν κοιμηθείς συχνά προκαλεί

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

18.10.2021 11:15 μμ

Όσο και να αποφεύγουμε την ζάχαρη, υπάρχει παντού κρυμμένη, ακόμα και σε φαγητά που δεν πάει το μυαλό μας. Οι περισσότεροι καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες ζάχαρης από ό, τι είναι καλό για το σώμα και την υγεία μας. Σύμφωνα με το

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

18.10.2021 10:33 πμ

Μία ξεκάθαρη απειλή για την ανθρώπινη επιβίωση αποτελεί η κλιματική αλλαγή, επιφέροντας μία σειρά σημαντικών προβλημάτων στην υγεία μας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα επόμενα χρόνια εκτιμάται ότι η μέση θερμοκρασία στην Κεντρική Μακεδονία θα αυξηθεί έως και 4

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

17.10.2021 11:59 μμ

Τα παράσιτα είναι ένας από τους πιο σοβαρούς κινδύνους για την υγεία -ακόμη και τη ζωή- του σκύλου μας. Υπάρχουν εκείνα που ζουν πάνω στο δέρμα του, αλλά και εκείνα που διεισδύουν στον οργανισμό του.   Για τα εξωπαράσιτα, δηλαδή

thess

Επικαιρότητα