Στην Ελλάδα τελικά, πού μας χάνεις, πού μας βρίσκεις, όλα τα αναγάγουμε σε θέματα κρεβατοκάμαρας και σεξ. Έτσι και με την περιβόητη επιστροφή στην κανονικότητα, που, μεταξύ άλλων, επηρεάζει και τη σεξουαλική διάθεση!
Μάλιστα για τρεις στους δέκα η αλλαγή της κυβέρνησης σήμαινε και άνοδο της ερωτικής διάθεσης και αύξηση των ερωτικών επαφών.
Είναι αξιοσημείωτο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ότι οι αλλαγές διαφαίνονται ήδη από το πρώτο διάστημα μετά τις εκλογές του Ιουλίου.
Ειδικότερα, η νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου με θέμα «Επιστροφή στην κανονικότητα και ερωτική ζωή», στην οποία συμμετείχαν 600 άτομα, γυναίκες (43%) και άνδρες (57%), αποτυπώνει την επιρροή που είχε μια τέτοια αλλαγή στην… κρεβατοκάμαρα.
Όπως σχολιάζει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης: «Μετά τις εκλογές παρατηρήσαμε ότι αυξήθηκαν οι επιδόσεις στο σεξ. Βέβαια οι επτά στους δέκα Έλληνες δεν πιστεύουν ότι γίναμε κανονική χώρα, ούτε και πως η ανάπτυξη πάτησε γκάζι. Παρά ταύτα είδαμε ότι είναι πιο αισιόδοξοι για το μέλλον, αλλά και πιο ερωτικοί».
Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες ανά ηλικία. Έτσι απάντησαν στα ερωτηματολόγια άτομα 18 – 24 ετών (ποσοστό 17.33%), άτομα 25 – 34 ετών (ποσοστό 24.5%), άτομα 35 – 44 ετών (ποσοστό 24.17%), άτομα 45 – 54 ετών (ποσοστό 19.83%) και άτομα > 54 ετών (ποσοστό 14.17%).
Για τους τρεις στους δέκα (29%) η επιστροφή σε αυτό, που ονομάζεται «κανονικότητα», επηρέασε θετικά την ερωτική τους ζωή. Για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, ωστόσο, είναι μάλλον νωρίς. Το 58%, ήτοι 348 άτομα, για την ώρα δεν παρατήρησε να έχει αλλάξει κάτι. Υπάρχει, πάντως, κι ένα 13%, που είπε ότι η σεξουαλική του ζωή επηρεάστηκε αρνητικά, επισημαίνει ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος Χρήστος Φλιάτουρας.
Στην ερώτηση – κλειδί πόσο συχνά κάνετε σεξ αυτή την περίοδο, ο
ι περισσότεροι «του δίνουν και καταλαβαίνει».
Ειδικότερα 32 άτομα (5.33%) κάνουν σεξ συχνότερα από 7 φορές την εβδομάδα. Το 11.5% κάνει σεξ 4-6 φορές την εβδομάδα και 2-4 φορές την εβδομάδα κάνει σεξ το 26% (δηλαδή 156 άτομα).
Ερωτικές επαφές έχει 1-2 φορές την εβδομάδα το 22.17% (133 άτομα) και στον αντίποδα το 35% (210 άτομα) έχει επαφή σπανιότερα από μία φορά την εβδομάδα.
Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι η χώρα έχει επιστρέψει πραγματικά στην κανονικότητα», το 71.17% απάντησε όχι και το 28.83% απάντησε ναι.
Όπως φαίνεται, μπορεί η μεγάλη οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας να «τραυμάτισε» πολλούς, όμως το 18.5% «βλέπει φως» στα οικονομικά του και το 54.33% παρατηρεί μια σταθερότητα.
Και τα καλύτερα έρχονται, όπως φαίνεται να πιστεύει το 58.67%, που δηλώνει αισιόδοξο για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Απαισιόδοξο δηλώνει το 41.33%.
Όσο για το ποιος είναι πιο ερωτική προσωπικότητα, ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «τρώει λάχανο» τον αντικαταστάτη του Κυριάκο Μητσοτάκη, με ποσοστό 64.33% έναντι 35.67%.
«Από ό,τι διαπιστώσαμε από τα ευρήματα της νέας μας έρευνας, δύο στους δέκα είδαν φως στην τσέπη τους, ενώ έξι στους δέκα δεν είδαν καμιά αλλαγή», αναφέρει ο Δρ. Κωνσταντινίδης.
«Πιο αισιόδοξοι εμφανίζονται οι πολίτες με αυτό που ονομάστηκε κανονικότητα και που επηρέασε θετικά τον έναν στους τρεις, αλλά οι εφτά στους δέκα δεν το είδαν έτσι ακριβώς. Αυτό που είχε πει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, πως η Ελλάς είναι ένα απέραντο φρενοκομείο, φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις απαντήσεις στην έρευνα, αφού η αισιοδοξία για κάτι καλύτερο στην πολιτική ζωή συνοδεύεται με μια απαισιοδοξία για τα οικονομικά και για τα πολιτικά θέματα».
Όσο για την ερώτηση τι ψηφίσατε στις τελευταίες εκλογές, οι συμμετέχοντες στην έρευνα αποκάλυψαν:
Νέα Δημοκρατία 28.33% ΣΥΡΙΖΑ 20.83% ΚΙΝΑΛ 3% ΚΚΕ 3.17%
ΜΕΡΑ 25 6.83% Ελληνική Λύση 3% Αποχή/Άκυρο/Λευκό 15%
Άλλο 19.83%.
Τι εννοούμε, όμως, όταν λέμε κανονικότητα; Ο κύριος Κωνσταντινίδης εξηγεί: «Στην κοινωνική ζωή κανονικό είναι οι κανόνες, που θεωρούνται θετικές όψεις, φορτισμένες φαντασιακά με το μέτρο και την επανάληψη. Έτσι επικράτησε και η ιδεοληψία του παν μέτρον άριστον. Στην υπόθεση αυτή, όμως, που το πνεύμα, ο λόγος και η ηθική υπερτερούν των φυσικών αναγκών – όπως η πείνα, η δίψα και η ερωτική επιθυμία – είναι βέβαιο πως η κανονικότητα θα νικηθεί από την βιολογική υπεροπλία της επιβίωσης και του αναπαραγωγικού ενστίκτου, που προηγήθηκαν των κανόνων. Είναι βέβαιο πως τα δύο ένστικτα επιβίωσης του ανθρώπου, να τραφεί για να ζήσει και να επιθυμήσει για να πολλαπλασιαστεί, προηγήθηκαν της νομοθεσίας και των θρησκειών, που επέβαλαν κανόνες για να εξισορροπήσουν τις συγκρούσεις, που φέρνει η βία, για επιβίωση και το αχαλίνωτο πάθος για ηδονές των σωμάτων. Ο πολιτισμός, ως εχθρός της σεξουαλικής ζωής, διατυπώθηκε ιδιοφυώς από τον Φρόιντ και έκτοτε δεν βρέθηκε αντίπαλη θεωρητική σύλληψη», καταλήγει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.
Φωτογραφία από Sasin Tipchai από το Pixabay