Αρχική / ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Γίνετε οικονομικοί αρωγοί και ενισχύστε τον αγώνα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

28/01/2019 3:33 πμ

Γίνετε οικονομικοί αρωγοί και ενισχύστε τον αγώνα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας

Γίνετε οικονομικοί αρωγοί και ενισχύστε τον αγώνα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας

Γράφει thessnews

Ο Σύλλογος  «Λάμψη»  είναι ένας σύλλογος γονέων που κανένας γονιός δε θα ήθελε να είναι μέλος. Και αυτό γιατί  μέλη του είναι οι γονείς που κάποιο παιδί τους έχει νοσήσει στο παρελθόν από νεοπλασματική ασθένεια. Είναι ένας πιστοποιημένος από το Υπουργείο Υγείας  σύλλογος και εδώ και 32 χρόνια είναι έμπρακτα δίπλα στο παιδί με καρκίνο.

Τα τελευταία 12 χρόνια δείχνοντας έντονη εξωστρέφεια έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο τόσο στα παιδογκολογικά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και γενικά στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδος αναλαμβάνοντας ως φορέας υλοποίησης έργα που πραγματοποίησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος .

Συγκεκριμένα το 2009,  εγκαινιάστηκαν με διαφορά 15 ημερών πλήρως ανακαινισμένα τα δύο παιδοογκολογικά τμήματα σε ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο.
Στο ΑΧΕΠΑ η ανακαίνιση της παιδοογκολογικής κλινικής  ήταν ένα προσωπικό στοίχημα για τους ανθρώπους της Λάμψης, αφού δέχθηκαν μία μεγάλη δωρεά στη μνήμη Γ.Παντελάκη, και υπογράφοντας σύμβαση με τη διοίκηση του νοσοκομείου ανέλαβαν πλήρως την ανακαίνιση αλλά και τον εξοπλισμό της κλινικής. Στο Ιπποκράτειο συμμετείχε ως φορέας υλοποίησης του έργου το οποίο χρηματοδοτήθηκε πλήρως από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος .

Σε όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης , η Λάμψη στήριξε με αναλώσιμα, με εξοπλισμό και συντήρησε υλικοτεχνικά  τις κλινικές, ώστε να έχουν ακόμα και σήμερα την εικόνα που είχαν στα εγκαίνια. Τοποθέτησε ,από το 2014,δύο πανεπιστημιακούς υποτρόφους  στο παιδοογκολογικό τμήμα της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, για να ασκούν κλινικό έργο στο τμήμα. Η χορηγία για τη χρηματοδότηση των θέσεων έγινε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον μεγαλομέτοχο της ομάδας κ. Ιβάν Σαββίδη.

Η Λάμψη έδωσε αρκετή προσοχή και στην ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους προσλαμβάνοντας από το 2008 δύο ψυχολόγους τους, οποίους έκανε τέσσερις με την έναρξη της νέας χρονιάς. Πάντα δίπλα στον γονιό που το παιδί του νοσεί , η Λάμψη στηρίζει οικονομικά , παρέχει έξοδα μετακίνησης στο εξωτερικό, έξοδα για εξετάσεις και ό,τι άλλο χρειαστεί, για να διευκολύνει τους γονείς που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Έχει δημιουργήσει δίκτυο εθελοντών δοτών αίματος και αιμοπεταλίων , οργάνωσε ημερίδες ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης πάνω στον παιδικό καρκίνο και έκανε καίριες παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία για θέματα που αφορούν στα παιδιά που νόσησαν. Διοργανώνει γιορτές, συναντήσεις, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, τόσο μέσα στα νοσοκομεία, όσο και σε άλλους χώρους της Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το κομμάτι της ψυχαγωγίας των παιδιών.

Είναι ένας καθημερινός αγώνας που γίνεται χωρίς τυμπανοκρουσίες, διακριτικά και χωρίς καμία οικονομική στήριξη από το κράτος.

Τα έσοδα της Λάμψης, για αυτό το έργο που επιτελεί, έρχονται αποκλειστικά από:
• τις συνδρομές των μελών της ,
• τις δωρεές ιδιωτών ή φορέων,
• τη συμμετοχή του Συλλόγου σε bazaar σχολείων
• τη διοργάνωση bazaar στο γραφείο του Συλλόγου,
• μουσικές και αθλητικές εκδηλώσεις,
• εκδηλώσεις πολιτιστικών συλλόγων και σχολείων.

Επόμενος στόχος, και με δεδομένη πλέον τη δημιουργία του νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο, είναι η απόκτηση ενός χώρου φιλοξενίας των παιδιών και των οικογενειών τους που δε ζουν μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, αλλά προέρχονται από άλλη πόλη της Β. Ελλάδας.

Η 15η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου Παιδικής Ηλικίας. Είναι μία μέρα να γυρίσουμε το βλέμμα μας σε αυτούς τους μικρούς ήρωες που δίνουν δύσκολη μάχη με τον καρκίνο αλλά και στους γονείς τους που στέκονται με αξιοπρέπεια πλάι τους.

        Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική και κοινωνική φροντίδα, ανεξάρτητα από την κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση. Γίνετε οικονομικοί αρωγοί και ενισχύστε τον αγώνα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

ΤΡΑΠΕΖΑ: ALPHA
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 477-002002004018
IBAN: GR24 0140 4770 4770 0200 2004 018
BIC/SWIFT: CRBAGRAA

ΤΡΑΠΕΖΑ: ΕΘΝΙΚΗ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 211/480089-37
IBAN: GR14 0110 2110 0000 2114 8008 937
BIC/SWIFT: ETHNGRAA

ΤΡΑΠΕΖΑ: ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 52330-88997-088
IBAN: GR72 0172 2330 0052 3308 8997 088
BIC/SWIFT:  PIRBGRAA

Δικαιούχος: Η ΛΑΜΨΗ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στην κατάθεση φροντίστε να φαίνονται τα στοιχεία του καταθέτη.

Ενημερώστε τηλεφωνικά το γραφείο του Συλλόγου, προκειμένου να σας στείλουν την προβλεπόμενη από τον νόμο απόδειξη, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φορολογικά.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

21.10.2021 7:45 πμ

Η οστεοπόρωση, γνωρίζουμε καλά τα τελευταία χρόνια, ότι είναι η οστική νόσος που χαρακτηρίζεται από μειωμένη οστική πυκνότητα και ποιότητα, πράγμα που οδηγεί στην ευθραυστότητα των οστών και σε αυτό που ονομάζουμε οστεοπορωτικό κάταγμα ή κάταγμα χαμηλής βίας. Ένας από

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

19.10.2021 11:45 μμ

Όλο και σε περισσότερα διατροφολόγια συναντάμε την γλυκοπατάτα, η οποία προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό μας. Οι γλυκοπατάτες και τα είδη τους, προσφέρουν βασικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Σύμφωνα με το shape.gr, αυτά είναι: Ενίσχυση της β-καροτίνης Οι

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

19.10.2021 10:46 μμ

Καθημερινά, όλο και περισσότερος κόσμος υποφέρει από αϋπνία. Πολλοί δε, χρησιμοποιούν βότανα για την αντιμετώπισή της. Δύο από τα πιο χαλαρωτικά βότανα, σύμφωνα με το shape.gr, είναι: Η ρίζα βαλεριάνας είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της αϋπνίας.

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

18.10.2021 11:45 μμ

Ο άσχημος ύπνος μπορεί να επηρεάσει όλη σου την καθημερινότητα, για αυτό θα πρέπει να αποφεύγουμε μερικές τροφές, για σίγουρο ύπνο. Οι τροφές αυτές, σύμφωνα με το shape.gr, είναι: Λιπαρές τροφές Το να τρως λιπαρά τρόφιμα πριν κοιμηθείς συχνά προκαλεί

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

18.10.2021 11:15 μμ

Όσο και να αποφεύγουμε την ζάχαρη, υπάρχει παντού κρυμμένη, ακόμα και σε φαγητά που δεν πάει το μυαλό μας. Οι περισσότεροι καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες ζάχαρης από ό, τι είναι καλό για το σώμα και την υγεία μας. Σύμφωνα με το

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

18.10.2021 10:33 πμ

Μία ξεκάθαρη απειλή για την ανθρώπινη επιβίωση αποτελεί η κλιματική αλλαγή, επιφέροντας μία σειρά σημαντικών προβλημάτων στην υγεία μας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα επόμενα χρόνια εκτιμάται ότι η μέση θερμοκρασία στην Κεντρική Μακεδονία θα αυξηθεί έως και 4

thess

Επικαιρότητα