Αρχική / ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Γίνετε οικονομικοί αρωγοί και ενισχύστε τον αγώνα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

28/01/20193:33 πμ

Γίνετε οικονομικοί αρωγοί και ενισχύστε τον αγώνα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας

Γίνετε οικονομικοί αρωγοί και ενισχύστε τον αγώνα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας

Γράφει thessnews

Ο Σύλλογος  «Λάμψη»  είναι ένας σύλλογος γονέων που κανένας γονιός δε θα ήθελε να είναι μέλος. Και αυτό γιατί  μέλη του είναι οι γονείς που κάποιο παιδί τους έχει νοσήσει στο παρελθόν από νεοπλασματική ασθένεια. Είναι ένας πιστοποιημένος από το Υπουργείο Υγείας  σύλλογος και εδώ και 32 χρόνια είναι έμπρακτα δίπλα στο παιδί με καρκίνο.

Τα τελευταία 12 χρόνια δείχνοντας έντονη εξωστρέφεια έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο τόσο στα παιδογκολογικά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και γενικά στα νοσοκομεία της Β. Ελλάδος αναλαμβάνοντας ως φορέας υλοποίησης έργα που πραγματοποίησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος .

Συγκεκριμένα το 2009,  εγκαινιάστηκαν με διαφορά 15 ημερών πλήρως ανακαινισμένα τα δύο παιδοογκολογικά τμήματα σε ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο.
Στο ΑΧΕΠΑ η ανακαίνιση της παιδοογκολογικής κλινικής  ήταν ένα προσωπικό στοίχημα για τους ανθρώπους της Λάμψης, αφού δέχθηκαν μία μεγάλη δωρεά στη μνήμη Γ.Παντελάκη, και υπογράφοντας σύμβαση με τη διοίκηση του νοσοκομείου ανέλαβαν πλήρως την ανακαίνιση αλλά και τον εξοπλισμό της κλινικής. Στο Ιπποκράτειο συμμετείχε ως φορέας υλοποίησης του έργου το οποίο χρηματοδοτήθηκε πλήρως από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος .

Σε όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης , η Λάμψη στήριξε με αναλώσιμα, με εξοπλισμό και συντήρησε υλικοτεχνικά  τις κλινικές, ώστε να έχουν ακόμα και σήμερα την εικόνα που είχαν στα εγκαίνια. Τοποθέτησε ,από το 2014,δύο πανεπιστημιακούς υποτρόφους  στο παιδοογκολογικό τμήμα της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, για να ασκούν κλινικό έργο στο τμήμα. Η χορηγία για τη χρηματοδότηση των θέσεων έγινε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον μεγαλομέτοχο της ομάδας κ. Ιβάν Σαββίδη.

Η Λάμψη έδωσε αρκετή προσοχή και στην ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους προσλαμβάνοντας από το 2008 δύο ψυχολόγους τους, οποίους έκανε τέσσερις με την έναρξη της νέας χρονιάς. Πάντα δίπλα στον γονιό που το παιδί του νοσεί , η Λάμψη στηρίζει οικονομικά , παρέχει έξοδα μετακίνησης στο εξωτερικό, έξοδα για εξετάσεις και ό,τι άλλο χρειαστεί, για να διευκολύνει τους γονείς που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Έχει δημιουργήσει δίκτυο εθελοντών δοτών αίματος και αιμοπεταλίων , οργάνωσε ημερίδες ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης πάνω στον παιδικό καρκίνο και έκανε καίριες παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία για θέματα που αφορούν στα παιδιά που νόσησαν. Διοργανώνει γιορτές, συναντήσεις, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, τόσο μέσα στα νοσοκομεία, όσο και σε άλλους χώρους της Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το κομμάτι της ψυχαγωγίας των παιδιών.

Είναι ένας καθημερινός αγώνας που γίνεται χωρίς τυμπανοκρουσίες, διακριτικά και χωρίς καμία οικονομική στήριξη από το κράτος.

Τα έσοδα της Λάμψης, για αυτό το έργο που επιτελεί, έρχονται αποκλειστικά από:
• τις συνδρομές των μελών της ,
• τις δωρεές ιδιωτών ή φορέων,
• τη συμμετοχή του Συλλόγου σε bazaar σχολείων
• τη διοργάνωση bazaar στο γραφείο του Συλλόγου,
• μουσικές και αθλητικές εκδηλώσεις,
• εκδηλώσεις πολιτιστικών συλλόγων και σχολείων.

Επόμενος στόχος, και με δεδομένη πλέον τη δημιουργία του νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο, είναι η απόκτηση ενός χώρου φιλοξενίας των παιδιών και των οικογενειών τους που δε ζουν μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, αλλά προέρχονται από άλλη πόλη της Β. Ελλάδας.

Η 15η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου Παιδικής Ηλικίας. Είναι μία μέρα να γυρίσουμε το βλέμμα μας σε αυτούς τους μικρούς ήρωες που δίνουν δύσκολη μάχη με τον καρκίνο αλλά και στους γονείς τους που στέκονται με αξιοπρέπεια πλάι τους.

        Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική και κοινωνική φροντίδα, ανεξάρτητα από την κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση. Γίνετε οικονομικοί αρωγοί και ενισχύστε τον αγώνα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

ΤΡΑΠΕΖΑ: ALPHA
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 477-002002004018
IBAN: GR24 0140 4770 4770 0200 2004 018
BIC/SWIFT: CRBAGRAA

ΤΡΑΠΕΖΑ: ΕΘΝΙΚΗ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 211/480089-37
IBAN: GR14 0110 2110 0000 2114 8008 937
BIC/SWIFT: ETHNGRAA

ΤΡΑΠΕΖΑ: ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 52330-88997-088
IBAN: GR72 0172 2330 0052 3308 8997 088
BIC/SWIFT:  PIRBGRAA

Δικαιούχος: Η ΛΑΜΨΗ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στην κατάθεση φροντίστε να φαίνονται τα στοιχεία του καταθέτη.

Ενημερώστε τηλεφωνικά το γραφείο του Συλλόγου, προκειμένου να σας στείλουν την προβλεπόμενη από τον νόμο απόδειξη, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φορολογικά.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

LIFESTYLE

8.12.20239:30 μμ

    Ο mindset coach Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης, γνωστός για τα εργαλεία αυτοβελτίωσης που μοιράζεται απλόχερα στα μέσα δικτύωσης, έρχεται στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «NOO|ΤΡΟΠΙΑ – Εγχειρίδιο Ευημερίας».   Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο

LIFESTYLE

7.12.202310:26 πμ

    Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του Ε.Φ.Ε.Τ., κατά τη διενέργεια επιθεώρησης στο πλαίσιο διερεύνησης αναφοράς καταναλωτή, προέβη σε έλεγχο του τροφίμου «Kinder Bueno Eggs» των 80g, το οποίο διακινείται από την επιχείρηση Lidl Hellas όπου

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

7.12.20239:25 πμ

    Περίπου 60 χιλιάδες τηλεφωνήματα δέχτηκαν ασθενείς που είχαν εκδηλώσει την επιθυμία για χειρουργείο, στην προσπάθεια να γίνει μια ολοκληρωτική εκκαθάριση στις λίστες αναμονής για χειρουργείο στα νοσοκομεία. Στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας εντοπίζονται οι μεγαλύτερες αναμονές για χειρουργείο,

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

3.12.202310:00 μμ

  Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, η τραγουδιστή ομιλία βοηθά σημαντικά τα μωρά στο να μάθουν να μιλούν.   Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα βρέφη μαθαίνουν τη γλώσσα από τις ρυθμικές πληροφορίες – την άνοδο

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

1.12.202310:01 πμ

  Τα αποξηραμένα φρούτα δεν προσφέρουν μόνο μια απολαυστική έκρηξη φυσικής γλυκύτητας, αλλά είναι επίσης γεμάτα με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να «θωρακίσουν» την υγεία σας να αποτελέσουν μια πολύτιμη προσθήκη στη διατροφή σας.   Είτε προτιμήσετε νόστιμα αποξηραμένα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

1.12.20239:02 πμ

    Δυσβάσταχτο είναι το στίγμα που αντιμετωπίζουν οι φορείς του AIDS στην Ελλάδα, σύμφωνα με νεότερη μελέτη της Metron Analysis. Με τίτλο «Ας ξεκολλήσουμε από τα 90’s!», μια καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον HIV από τον Σύλλογο Οροθετικών

thess

Επικαιρότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

9.12.20234:00 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή