Αρχική / ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ / ΔΙΑΤΡΟΦΗ / Μπανανόψωμο: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσουμε τις ώριμες μπανάνες

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

08/01/2022 11:40 μμ

Μπανανόψωμο: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσουμε τις ώριμες μπανάνες

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως όταν οι μπανάνες που έχουμε στον πάγκο της κουζίνας αρχίζουν να μαυρίζουν; Τι μπορούμε να φτιάξουμε;

Μπανανόψωμο: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσουμε τις ώριμες μπανάνες

Γράφει THESSNEWS-DESK

Όλοι γνωρίζουμε πόσο υπέροχα φρούτα είναι οι μπανάνες. Μεταφέρονται εύκολα παντού, καθαρίζονται ακόμη πιο εύκολα και μας γεμίζουν ενέργεια και βιταμίνες. Στα συν ότι μας βοηθούν να διατηρήσουμε την καλή μας διάθεση τις γκρίζες μέρες του χειμώνα.

 

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως όταν οι μπανάνες που έχουμε στον πάγκο της κουζίνας αρχίζουν να μαυρίζουν; Τι μπορούμε να φτιάξουμε; Ένα πεντανόστιμο μπανανόψωμο είναι ιδανικό σνακ για τη δουλειά, το γραφείο, το σχολείο.

Θα χρειαστείτε μόνο λίγες ώριμες μπανάνες και τα βασικά υλικά για κέικ που έχετε στην κουζίνα, σύμφωνα με το olivemagazine.gr. 

Συνταγή για 2 μπανανόψωμα

Υλικά για 2 μακρόστενες φόρμες 35 εκ.
225 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο, συν λίγο ακόμη για τις φόρμες
6 πολύ μεγάλες μπανάνες, πολύ ώριμες
350 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
170 γρ. μαύρη σοκολάτα, σε κομματάκια (προαιρετικά)
120 γρ. ξηροί καρποί, καρύδια ή πεκάν (προαιρετικά)
λίγη καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Φροντίζουμε να έχουμε βγάλει το βούτυρο και τα αυγά από το ψυγείο νωρίτερα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε τις δύο φόρμες για κέικ. Σε ένα μεγάλο μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες με το σύρμα. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά (σε κλωστή), συνεχίζοντας το χτύπημα. Σε ένα τρίτο μπολ κοσκινίζουμε όλες τις σκόνες (αλεύρι, αλάτι, σόδα) και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις σκόνες στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά με ένα μεγάλο σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δεν χτυπάμε στο μίξερ γιατί η ζύμη θα σφίξει πολύ. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στη ζύμη τις πολτοποιημένες μπανάνες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε κομματάκια σοκολάτας κια ψιλοκομμένα καρύδια, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Αδειάζουμε το μείγμα στις φόρμες για κέικ, γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 τη φόρμα. Πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε στον φούρνο, περίπου 45 λεπτά, μέχρι να δούμε τα μπανανόψωμα να παίρνουν ένα όμορφο χρυσοκάστανο χρώμα. Βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο της φόρμας, αν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμο, διαφορετικά ψήνουμε 4-5 λεπτά ακόμη.

Αφήνουμε στην άκρη τα μπανανόψωμα για 30-40 λεπτά μέχρι να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Μπορούμε να το τυλίξουμε σε αντικολλητικό χαρτί και να το διατηρήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 μέρες.

Tip
Αν μας αρέσουν τα μπαχαρικά, μπορούμε να αρωματίσουμε το μείγμα με κανέλα, γαρύφαλο και μοσχοκάρυδο στον συνδυασμό που μας αρέσει.

Καλή επιτυχία!

 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: olivemagazine.gr

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

15.1.2022 10:40 μμ

Αν έχεις μια πολύ κουραστική καθημερινότητα, είναι δεδομένο ότι δε θα τρέφεσαι σωστά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κι όμως μπορείς να τρέφεσαι με σωστό τρόπο, ακόμα κι αν η καθημερινότητά σου είναι απαιτητική. Στα θετικά, είναι ότι σημασία έχει

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

15.1.2022 10:20 μμ

Καφές. Ένας φίλος που μας ξυπνάει και που ο καθένας από εμάς έχει τις προτιμήσεις του. Άλλη βάζουν γάλα, άλλοι γλυκαντικά, άλλοι αρωματικές γεύσεις ή ακόμα και σαντιγί. Όμως, όλα αυτά μπορούν να μας κάνουν βέβαια να παίρνουμε κιλά και

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

9.1.2022 10:40 μμ

Τα αφεψήματα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, σαν ροφήματα, το χειμώνα. Ωστόσο, είναι εξίσου γνωστά για το καλό που κάθε ένα κάνει στον οργανισμό μας. «Τα αφεψήματα είναι ροφήματα που προέρχονται από το βρασμό βοτάνων και φυτών. Το πόσο θα καταναλώσουμε είναι

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

8.1.2022 11:20 μμ

Κάθε φορά που αυξάνουμε την πρόσληψη ζάχαρης και σακχάρων στη διατροφή μας, η καρδιά μας δίνει μια ακόμη μάχη να κρατηθεί γερή, καθώς πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων τόσο έμμεσα αλλά και άμεσα.   Γιατί γίνεται αυτό; Τα σάκχαρα,

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6.1.2022 11:40 μμ

O τραχανάς είναι μία από τις πιο νόστιμες και θρεπτικές επιλογές για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Ξινός ή γλυκός, χοντρός ή ψιλός, διαιτητικός ή παχυντικός, νηστίσιμος ή φτιαγμένος από πολλά διαφορετικά υλικά, δεν παύει να προσφέρει πολλά οφέλη στην

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6.1.2022 3:00 μμ

Ο χειμώνας έχει κάνει την εμφάνισή του για τα καλά και μαζί με αυτόν οι λοιμώξεις και τα κρυολογήματα, που πέρα από την πανδημία της COVID-19, τον συντροφεύουν εξασθενώντας τον οργανισμό.   Φροντίζοντας την υγεία μας προσέχουμε παράλληλα και τη

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή