Αρχική / Uncategorized / Γ. Δαρδαμανέλης στην ThessNews: «Στάσιμη η Καλαμαριά»

Uncategorized

30/11/2018 6:30 πμ

Γ. Δαρδαμανέλης στην ThessNews: «Στάσιμη η Καλαμαριά»

Γ. Δαρδαμανέλης στην ThessNews: «Στάσιμη η Καλαμαριά»

Γράφει ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ

συνέντευξη στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΡΜΑΤΣΗ || sirmatsis@gmail.com

«Η Καλαμαριά τα τελευταία χρόνια έχει παραμείνει στάσιμη» δηλώνει σε συνέντευξή του στην ThessNews ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Μιλά για το τι πρεσβεύει η υποψηφιότητά του, πώς αντιμετωπίζεται από τους δημότες το νεαρό της ηλικίας του, το ενδεχόμενο ακυβερνησίας των δήμων λόγω «Κλεισθένη» καθώς και για τα προβλήματα της Καλαμαριάς και τις λύσεις τους.

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς; Ποιες είναι οι βασικές αρχές της υποψηφιότητάς σας;

Ναι, υποψήφιος δήμαρχος με σκοπό την επανεκκίνηση της Καλαμαριάς Η επανεκκίνηση στον Δήμο μας ωστόσο, είναι μια υπόθεση που θα πρέπει να συγκεντρώνει χαρακτηριστικά που δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα στα τοπικά δρώμενα. Χαρακτηριστικά της υποψηφιότητάς μου, που πιστεύω ότι θα βοηθήσουν στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων του Δήμου μας, είναι το πάθος και η όρεξη για δουλειά, ίδιον της ηλικίας μου, μιας και είμαι 38 ετών. Άλλο ένα τέτοιο χαρακτηριστικό είναι η εμπειρία που έχω αποκομίσει από τα οκτώ χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο, γεγονός που με έχει οδηγήσει σε βαθιά γνώση των προβλημάτων και των ελλείψεων του τόπου. Ακόμη η τεχνοκρατική αντίληψη που έχω αποκτήσει εργαζόμενος ως μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας, σε συνδυασμό με την από χαρακτήρα μου διάθεση να έχω ανοιχτά τα αυτιά μου στα θέματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες και τη διάθεση για σύνθεση απόψεων, δυνάμεων και ενέργειας, χωρίς αποκλεισμούς και περιορισμούς, συνθέτουν το πλέγμα των αρχών που διέπουν την υποψηφιότητά μου και με αυτά θα πορευθεί η “Γενιά Δημιουργίας”, με έμενα στο τιμόνι.

Προνόμιο ή μειονέκτημα η νεότητα;  Πώς σας αντιμετωπίζουν οι δημότες;

Νεότητα… ποιος θα τολμούσε να το χαρακτηρίσει ως μειονέκτημα;  Το νεαρό της ηλικίας μου, 38, ένα ισχυρό εφόδιο που εξηγεί το πάθος, την όρεξη και την αντοχή που θα χρειαστώ στο προσεχές διάστημα, πριν αλλά και μετά τις εκλογές του Μαΐου. Αυτό το χαρακτηριστικό όπως και όλα τα ισχυρά όπλα, χωρίς σωστή χρήση, θα μπορούσε αντί για εφόδιο να αποβεί καταστροφικό. Άλλωστε τα 8 χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και τα πάνω από 10 που ασχολούμαι με το ελεύθερο επάγγελμα ως πολιτικός μηχανικός με γεμίζουν  σιγουριά και αυτοπεποίθηση ότι οι κινήσεις μας ως παράταξη θα είναι μεστές και ώριμες. Αυτό φαίνεται ήδη και στο πρόγραμμά μας, του οποίου είναι έτοιμο προσχέδιο και το οποίο θα είναι πλήρως κοστολογημένο κι εφαρμόσιμο, ώστε σε 4 χρόνια να μπορώ να ξανακοιτάω τους Καλαμαριώτες στα μάτια, γεγονός που επιζητούν. Άλλωστε το όνομα του συνδυασμού μας “Γενιά Δημιουργίας” δεν παραπέμπει σε ηλικιακές διακρίσεις μεταξύ γενεών. Στη “Γενιά Δημιουργίας” μπορούν και θέλουμε να ενταχθούν όλοι όσοι προτάσσουν το καλό του τόπου μας και έχουν ενέργεια και διάθεση να εργαστούν και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις οικογένειές μας. Αυτό θα φανεί και από το νεανικό αλλά χωρίς ηλικιακούς φραγμούς ψηφοδέλτιό μας.

Πώς κρίνετε τη διοίκηση Μπακογλίδη;

Είναι χαρακτηριστικό μου γνώρισμα, αλλά και συνειδητή επιλογή δική μου και των συνεργατών μου, να μην κατηγορούμε το παρελθόν. Είναι ωστόσο γενικά αποδεκτό ότι το χάσμα που υπήρχε μεταξύ της Καλαμαριάς και άλλων Δήμων πλέον δεν υπάρχει, κι αυτό γιατί η Καλαμαριά τα τελευταία χρόνια έχει παραμείνει στάσιμη. Δε φαίνεται να υπάρχει πάθος και διάθεση για νέα μονοπάτια, δεν υπάρχει τεχνοκρατική αντίληψη και διάθεση για τομές, ρίξεις και συνθέσεις, γεγονός που οδηγεί την Καλαμαριά μας σε έναν τόπο όχι και τόσο διαφορετικό από την όμορη Θεσσαλονίκη. Ως παράταξη πλέον η “Γενιά Δημιουργίας” αλλά και εγώ προσωπικά, θα κινηθούμε  προεκλογικά φτάνοντας σε κάθε γωνιά της Αρετσούς, του Φοίνικα, του Βότση, του Βυζαντίου αλλά και στον Αγ. Παντελεήμονα, στο Καραμπουρνάκι, στη Ν. Κρήνη και την Καλαμαριά. Σε αυτή την εκστρατεία θα ενημερώσουμε όλους τους δημότες αλλά και τους κατοίκους της Καλαμαριάς για τα δικά μας χαρακτηριστικά, τα θετικά μας στοιχεία, τις απόψεις μας, τη δουλειά μας, το σχέδιό μας και το πρόγραμμά μας, για το οποίο είμαστε περήφανοι. Άλλωστε το εκλογικό σώμα έχει δείξει ότι δεν το ενδιαφέρουν οι κοκορομαχίες κι εμείς έχουμε ως στόχο να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον και να ασχοληθούν με τα κοινά άνθρωποι που επέλεγαν την αποχή, όπως έκαναν μέχρι σήμερα οι νέοι.

Ποια είναι τα βασικά ζητήματα της Καλαμαριάς; Πιστεύετε πως υπάρχουν συγκεκριμένες λύσεις – απαντήσεις;

Δε νομίζω ότι είναι το ζητούμενο για τους κατοίκους της Καλαμαριάς στην παρούσα φάση να μάθουν για μια πλατεία, έναν δρόμο ή ένα έργο που θα αναφέρεται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα της παράταξης του οποίου προσχέδιο είναι ήδη έτοιμο και το οποίο θα παρουσιάσουμε όταν αυτό ολοκληρωθεί μετά το πέρας της διαβούλευσης με τους δημότες, τους συλλόγους και τους αρμόδιους φορείς. Οι βασικές προτεραιότητες βάσει των οποίων συντάσσουμε το πρόγραμμα της παράταξής μας είναι οι εξής :

  • αποτελεσματική και έντονη διεκδίκηση των χώρων του Δήμου, εκείνων που φέρεται να ανήκουν σε φορείς της Κεντρικής Διοίκησης (όπως Υπερταμείο, ΤΕΘΑ κλπ).
  • εξωστρέφεια που θα πρέπει να επιδείξει ο Δήμος αναφορικά με τη συνεργασία με όμορους Δήμους, με την Περιφέρεια και με τοπικούς φορείς για την επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας.
  • η προσέλκυση της νεολαίας με την πραγματοποίηση δράσεων που σχετίζονται με τον αθλητισμό, τον πολιτισμό αλλά και με την επιμόρφωση και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας.
  • η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου μέσω της αλλαγής της διάρθρωσης με την ανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας και την αναβάθμιση του τμήματος των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
  • η αναβάθμιση περιοχών της Καλαμαριάς που ήταν και είναι παραμελημένες. Περιοχές όπως Φοίνικας, Ν. Κρήνη, Βότση κ.ά.

Αρκετοί φοβούνται πως με τον «Κλεισθένη» θα υπάρξουν ακυβέρνητοι δήμοι. Εσείς θα θελήσετε να συνεργαστείτε είτε είστε διοίκηση είτε αντιπολίτευση με άλλες παρατάξεις;

Με τον νόμο «Κλεισθένη», που προκρίθηκε ένα αναλογικότερο εκλογικό σύστημα, αναγκαστικά πριμοδοτούνται οι συνεργασίες μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων. Ωστόσο, αυτού του είδους η λογική είναι πέρα από την πολιτική κουλτούρα της χώρας. Αυτό αποδεικνύεται και από τις εμπειρίες που έχω με την ενασχόλησή μου με το τεχνικό επιμελητήριο, όπου και εκεί δεν οδηγηθήκαμε σε σταθερές διοικήσεις ή σε προγραμματικές συγκλίσεις που θα είχαν θετικό πρόσημο. Θεωρούμε δηλαδή ότι το εκλογικό σύστημα θα πρέπει να οδηγεί σε ενισχυμένες εκλογικά παρατάξεις, οι οποίες θα μπορούν να διοικούν τον Δήμο και δεν θα είναι έρμαια διαφόρων παράταιρων συμπράξεων. Βέβαια, το παρόν εκλογικό σύστημα του “Κλεισθένη” δεν είναι κάτι που εμείς επιλέξαμε κι έτσι θα προσαρμοστούμε σε ό,τι  αυτό προβλέπει. Στο θέμα των συνεργασιών θα προτιμούσαμε η επόμενη μέρα να μας οδηγούσε σε μια αυτοδύναμη διοίκηση, ωστόσο η υποψηφιότητά μου είναι εξ αρχής ταυτισμένη με τη σύνθεση απόψεων και όλων των υγειών δυνάμεων βάσει προγραμματικών συγκλίσεων για το καλό της Καλαμαριάς, γεγονός που έχουμε κάνει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις.

Από το φύλλο της THESSNEWS #133 (24/11/2018-25/11/2018)

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ

«Παιδί» της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας και του blogging. Δημιούργησε στο παρελθόν τα salonica-press, spnews.gr και sirma.info. Εργάστηκε στις εφημερίδες Κεντρί, Freeday, Νέα της Περιφέρειας και ThessNews. Από τον Δεκέμβριο του 2011 εντάχθηκε στον όμιλο του Ράδιο Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη μέρα του ThessNews.gr, τον Σεπτέμβρη του 2016, βρίσκεται στη θέση του αρχισυντάκτη.

/ Δείτε ακόμα

Uncategorized

10.10.2021 12:50 μμ

Στην Βόρεια Εύβοια μεταβαίνει, με απόφαση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς, για τον βέλτιστο συντονισμό του έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης στις περιοχές που επλήγησαν από την ισχυρή βροχόπτωση.

Uncategorized

10.10.2021 8:20 πμ

Χωρίς ρεύμα θα μείνουν από τις 08:00 μέχρι τις 14:00 καταναλωτές εκατέρωθεν των οδών 25ης Μαρτίου, Νεμέας, Κωνσταντινουπόλεως, Ζουμέτικου, Ν. Εγνατία, στον δήμο Θεσσαλονίκης.   Παράλληλα, διακοπή ρεύματος θα σημειωθεί από τις 08:00 μέχρι τις 13:00 στην Πυλαία. Χωρίς ρεύμα

Uncategorized

7.10.2021 11:01 μμ

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε εξέχουσες κοινωνικές ομάδες και κυρίως σε χαμηλοσυνταξιούχους και ευάλωτα νοικοκυριά μελετά η κυβέρνηση.     Σύμφωνα με το newmoney.gr, για το έκτακτο μέρισμα εξετάζονται κάποια σενάρια μέχρις ότου συγκεκριμενοποιηθούν.     Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα  

Uncategorized

4.10.2021 1:07 μμ

Ο Francesco-Pecco-Bagnaia συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις με τη Ducati Desmosedici GP 21, με pole position και τρίτη θέση στον τερματισμό του Grand Prix of the Americas, στο Austin . Για τρίτο συνεχόμενο αγώνα ο Ιταλός αναβάτης ξεκίνησε από την πρώτη

Uncategorized

2.10.2021 10:43 πμ

Όλο και μειώνεται ο πληθυσμός της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια.   Συγκεκριμένα, στην απογραφή που θα γίνει μέχρι το τέλος του 2021, ο πληθυσμός της χώρας θα είναι κατά 450.000-500.000 λιγότεροι από αυτούς που απεγράφησαν τον Μάιο του 2011.  

Uncategorized

30.9.2021 11:55 μμ

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη Γη αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον ύπνο. Οι λόγοι που δεν κοιμόμαστε πολλοί, και γι αυτό οι βιομηχανίες φαρμάκων έχουν βγάλει πολλά σκευάσματα που μας βοηθούν στο να έχουμε καλύτερο ύπνο.   Ωστόσο, υπάρχει ένα φυσικό

thess

Επικαιρότητα