Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Θύμα εκβιασμού ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου – Τον απειλούσαν με δημοσιοποίηση βίντεο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

30/10/202110:57 πμ

Θύμα εκβιασμού ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου – Τον απειλούσαν με δημοσιοποίηση βίντεο

Θύμα εκβιασμού ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου – Τον απειλούσαν με δημοσιοποίηση βίντεο

Γράφει THESSNEWS-DESK

«Αισθάνομαι σοκαρισμένος για τη βίαιη εισβολή στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή. Πολύ θυμωμένος και αηδιασμένος για τις μεθόδους που μετέρχονται «κάποιοι» για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Ως εδώ. Τώρα αναλαμβάνει η δικαιοσύνη».

Με τα παραπάνω, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης αναφέρεται σε ένα συμβάν το οποίο τον έχει αναστατώσει.

Δεν είναι άλλο από εκβιασμούς που δεχόταν, υπόθεση που έχει ήδη εξιχνιάσει η Αστυνομία. Μάλιστα έχουν ήδη συλληφθεί τρία άτομα ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για ακόμη ένα.

Σε καταγγελία που έκανε στις αρχές ο κ. Τσακίρης και ο αδελφός του οι δύο συλληφθέντες απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, προκειμένου να μην τον δυσφημήσουν, δημοσιοποιώντας βίντεο που είχαν στην κατοχή του και έπειτα από παρακολούθηση.

«Ευχαριστώ θερμά τις αρχές της αστυνομίας και ειδικότερα τη διεύθυνση ασφαλείας Θεσσαλονίκης και την υποδιεύθυνση εκβιαστών για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση της υπόθεσης. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Τέλος», πρόσθεσε στην ανάρτησή του ο κ. Τσακίρης.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τρία άτομα για υπόθεση εκβίασης σε βάρος 38χρονου ημεδαπού.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 46, 66 (άνδρες) και 22 (γυναίκα) ετών σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος 60χρονου ημεδαπού συνεργού τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία, συνέργεια σε εκβίαση, παραβίαση του απορρήτου της προφορικής και τηλεφωνικής επικοινωνίας, καθώς και για παραβάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Προηγήθηκε καταγγελία του 38χρονου και του 41χρονου αδερφού του στην ανωτέρω Υπηρεσία, σύμφωνα με την οποία οι δύο συλληφθέντες άνδρες απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, προκειμένου να μη δυσφημήσουν τον 38χρονο, δημοσιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό που κατείχαν, έπειτα από παρακολούθηση που προηγήθηκε.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία χθες (29-10-2021) προσήλθε σε προκαθορισμένο ραντεβού στην περιοχή της Καλαμαριάς ο 46χρονος για να παραλάβει το συμφωνηθέν ποσό, οπότε και συνελήφθη.

Ακολούθως συνελήφθησαν ο 66χρονος, ο οποίος ανέμενε τον συνεργό του για να του παραδώσει μέρος του ανωτέρω ποσού και η 22χρονη, στην τηλεφωνική συσκευή της οποία βρέθηκε υλικό σχετικό με την υπόθεση.

Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονου ημεδαπού, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία, ανέθεσε την παρακολούθηση στους έτερους συλληφθέντες.

Κατασχέθηκαν και εστάλησαν για περαιτέρω εργαστηριακή ανάλυση, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, usb) και μία φορητή συσκευή καταγραφής ήχου, με την οποία ο 46χρονος κατέγραφε τη συνομιλία του με τον 41χρονο παθόντα εν αγνοία του.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.4.202412:07 μμ

  Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών και αναζητήσεων που διενεργούνται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα.     Ειδικότερα, συνελήφθησαν:  από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ.,

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.4.202411:55 πμ

  Αθώος κρίθηκε φοιτητής που είχε παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία ότι τον Απρίλιο του 2022 πέταξε έναν πυρσό σε αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσαν την υπό ανέγερση Βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, όπου στεγαζόταν επί σειρά ετών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.4.202411:49 πμ

  Τα στοιχεία ενός 36χρονου από τη Γεωργία, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος σε φυλακές και του 44χρονου συνεργού ταυτοποίησαν οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς καθώς κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές σε Τούμπα και Καλαμαριά.     Ειδικότερα, όπως προέκυψε από

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.4.202411:38 πμ

  Ένας 50χρονος συνελήφθη χθες το πρωί καθώς επιχείρησε να αγκαλιάσει μια 16χρονη μέσα σε αστικό λεωφορείο.     Την ώρα που η ανήλικη βρισκόταν σε αστικό λεωφορείο σε περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, όταν το λεωφορείο βρισκόταν στο ύψος του

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.4.202411:33 πμ

  Βραδινές ώρες στα γυναικεία WC στον «Κήπο των Ρόδων» στη Νέα Παραλία στο ύψος της Μπότσαρη, τα οποία ήταν έτοιμα να παραδοθούν προς χρήση στις 31 Μαΐου, άγνωστοι παραβίασαν και βανδάλισαν ποτιστικά, εξαερισμούς, καθρέφτες και πλακάκια.  

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.4.202411:30 πμ

  Δικογραφία για την απόπειρα εκβίασης ενός 48χρονου Έλληνα σχηματίστηκε σε βάρος ενός 45χρονου Αλβανών και δυο 48χρονων Ελλήνων (ένας εκ των οποίων συνελήφθη στο πλαίσιο αναζητήσεων).     Οι δυο 48χρονοι με έναν ακόμη συνεργό τους, τα στοιχεία του

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή