Σοκ προκαλεί βίντεο, στο οποίο φαίνεται ένα ποντίκι να… κάνει βόλτες μέσα στην κουζίνα της φοιτητικής λέσχης του ΑΠΘ.
Το βίντεο αναρτήθηκε στο Facebook από το Αυτόνομο Σχήμα Οικονομικού του ΑΠΘ, το οποίο προχωρά σε καταγγελία μέσω ανάρτησης στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
«Σήμερα (σ.σ. χθες) το μεσημέρι στη λέσχη του ΑΠΘ αποφάσισαν να εφαρμόσουν, το ταξικό μέτρο, της επίδειξης κάρτας σίτισης.
Φοιτητές και φοιτήτριες έδειξαν την αντίθεση τους και διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση με την εργολαβία να απαντάει εκδικητικά με κλείσιμο της διανομής του φαγητού. Άμεσα άλληλεγγυοι/ες φοιτητ(ρι)ες ανέλαβαν προσωρινά τη διανομή, μοιράζοντας φαγητό σε συμφοιτητές τους», σημειώνεται αρχικά στην ανάρτηση.
«Η πρυτανεία όσο και να διαλαλεί την καλή κατάσταση της λέσχης, τα αποδεικτικά στοιχεία, όπως το παρακάτω βίντεο, βλέπουμε το ακριβώς αντίθετο, όπου ένα ποντίκι τρέχει μέσα στο χώρο της κουζίνας που ετοιμάζονται και διατηρούνται υλικά και φαγητά που μοιράζονται στον κόσμο, βάζοντας ετσι σε κίνδυνο την υγεία των σιτιζόμενων και προφανώς χωρίς καμία τήρηση των υγειονομικών κανονισμών», προστίθεται επίσης.
«Η φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ δεν είναι και ούτε θα γίνει πεδίο αύξησης κερδών των εργολάβων. Η πρόσβαση σε αξιοπρεπές φαγητό, χωρίς φραγμούς και κόφτες σε κάθε άτομο που το έχει ανάγκη είναι αυτονόητο δικαίωμα και θα αγωνιστούμε ενάντια σε πρυτανεία , εργολάβους και στα σχέδια τους», καταλήγει η ανάρτηση του Αυτόνομου Σχήματος Οικονομικού.
Δείτε το βίντεο