Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Θεσσαλονίκη: Νέα συγκλονιστική καταγγελία μητέρας για την δομή των ΑμεΑ – «Παιδί υπέστη εγκαύματα και δεν έκαναν τίποτα» (VIDEO)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

27/11/202210:25 πμ

Θεσσαλονίκη: Νέα συγκλονιστική καταγγελία μητέρας για την δομή των ΑμεΑ – «Παιδί υπέστη εγκαύματα και δεν έκαναν τίποτα» (VIDEO)

Όπως καταγγέλει η μητέρα  το δικό της παιδί δεν κακοποιήθηκε αλλά γνωρίζει πως τρία ακόμα άτομα πέθαναν στη δομή.

Pixabay
Φωτ. Pixabay

Γράφει THESSNEWS-DESK

Μια νέα μαρτυρία για την δομή για ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη για την οποία καταγγέλλεται ότι έκρυβαν θανάτους παιδιών, κατέθεσε την Κυριακή μητέρα παιδιού που είχε φιλοξενηθεί στις επίμαχες εγκαταστάσεις δημιουργώντας νέα ερωτήματα για τις συνθήκες λειτουργίας εκεί.

 

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ η κυρία Ευαγγελία Νούνη έκανε λόγο για παιδί που υπέστη εγκαύματα αλλά το έκρυψαν και καταγγέλλει έλλειψη φροντίδας για τους φιλοξενούμενους στη δομή.

«Υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα τα οποία δεν μαθαίνονται. Για παράδειγμα σας το αναφέρω τώρα, υπάρχει παιδί που κάηκε το Πάσχα, το οποίο δεν έχει βγει στην επιφάνεια. Το παιδί δεν έχει γονείς. Ξέρουν πότε έγινε επακριβώς , το παιδί πήγε στο νοσοκομείο, μεταφέρθηκε μετά από μερικές ημέρες. Έχω πάει στα δικαστήρια, έχω δώσει κατάθεση, δεν έχω κανένα πρόβλημα να το αναφέρω», είπε αρχικά η κυρία Νούνη.

Ειδικά για την περίπτωση του Πάρη, του 25χρονου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και πέθανε στην δομή, η ίδια ανέφερε ότι «είχε και αυτός συνοδό μέσα στο ίδρυμα, μετά τον Covid όμως απαγορεύτηκαν όλα, δεν μπορούσαν τα παιδιά να βγαίνουν, δεν μπορούσε ούτε καν σχολείο να πάει ο γιος μου, τον πήγαμε για ενάμιση χρόνο, δεν μπορέσαμε περισσότερο».

Όπως λέει το δικό της παιδί δεν κακοποιήθηκε αλλά γνωρίζει πως τρία ακόμα άτομα πέθαναν στη δομή. «Δεν τολμούσαν τον δικό μου να τον χτυπήσουν. Το δικό μου το παιδί δεν είδα χτυπημένο να είναι. Είχε παλαιότερα κάποιες εκχυμώσεις στους μηρούς, αλλά πέρασαν, δεν ξαναέγιναν δηλαδή. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον, δεν ξέρω ποιον, ρωτούσα το παιδί μου, δεν μου είπε τίποτα αλλά ξέρω όμως ότι δίπλα στο γιο μου πέθαναν άλλα τρία παιδιά».

«Δεν θεωρώ ότι έγιναν από ξυλοδαρμό αυτοί οι θάνατοι, αλλά συνέπεσαν δίπλα στο παιδί μου, που ήταν ανήλικο. Και ήταν άτομα που δεν πήγαν να νοσηλευτούν μετά, δηλαδή είχαν χρόνια προβλήματα και έφυγαν έτσι. Έφυγαν έτσι. Δεν θεωρώ ότι ήταν από κακοποίηση αυτοί οι θάνατοι, αλλά ήταν από άλλου είδους κακοποίηση, από έλλειψη φροντίδας» προσθέτει η ίδια.

Όπως λέει για τη συγκεκριμένη δομή, «τα περιστατικά ήταν ανακατωμένα μεταξύ τους. Δηλαδή στον αυτισμό πρέπει να υπάρχει ηρεμία. Και μόνο ηρεμία δεν υπήρχε εκεί μέσα. Αυτιστικά με νοητική υστέρηση ταυτόχρονα, άτομα με διαφορετικές ηλικίες, για χρόνια αυτό, για χρόνια. Τα τελευταία χρόνια ο γιος μου ήταν μόνος του στο δωμάτιο και στα διπλανά ήταν τρία και τέσσερα παιδιά μαζί γιατί δεν τολμούσαν να βάλουν μαζί και το δικό μου. Είχε εκρήξεις. Όπως ξέρω και στα παιδιά που έχουν εκρήξεις, δεν γινόταν καμία παρέμβαση. Δεν γινόταν τίποτα για τα αυτιστικά παιδιά, τίποτα».

Από την πλευρά της η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε ελέγχους σε μονάδες παιδικής προστασίας και φροντίδας της Αττικής.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Με έναυσμα δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με περιστατικά κακοποίησης σε προνοιακές δομές Φιλοξενίας ανηλίκων και κατόπιν σχεδιασμού βάσει ανάλυσης διακινδύνευσης, η ΕΑΔ πρόκειται να διενεργήσει ελέγχους σε έξι (6) μονάδες παιδικής προστασίας και φροντίδας της Αττικής. Το αντικείμενο του ελέγχου, επικεντρώνεται στην εξέταση προσώπων, τη διαπίστωση τυχόν συνθηκών κακοποίησης ή βαριάς παραμέλησης των φιλοξενουμένων, τις ενέργειες διαχείρισης αυτών από τις διοικήσεις τους και εν γένει της ποιότητας και επάρκειας των εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού και των παρερχομένων υπηρεσιών των ελεγχόμενων φορέων.»

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

29.3.202410:48 πμ

  Η κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη 53χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των αρχαιοτήτων, παράνομη ανασκαφή

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

29.3.202410:44 πμ

    Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών. Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα από το

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

29.3.202410:38 πμ

    Εν μέσω ισχυρών αποδοκιμασιών και συνθημάτων από περίπου 200 συγκεντρωμένους αλληλέγγυους στο 12χρονο κορίτσι, μεταφέρθηκαν στο Εφετείο ο Ηλίας Μίχος και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Κολωνού. Μάλιστα, κάποια στιγμή οι διαδηλωτές πιάστηκαν στα χέρια με

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

29.3.20249:40 πμ

    Με νεότερη απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, αίρονται για σήμερα, οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ίσχυαν από τις 27 Μαρτίου 2024, σχετικά με τον αποκλεισμό εισόδου οχημάτων από τον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου της Εγνατίας Οδού, στην Eθνική οδό

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

29.3.20247:41 πμ

    Η ώρα της πρώτης κρίσης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε. Η 35χρονη κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, στις 29 Ιανουαρίου 2022, θα ακούσει σήμερα στη δίκη την ετυμηγορία των τριών τακτικών και

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

29.3.20247:26 πμ

    Δύο συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Στις 11:00, άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο για τους 49 συλληφθέντες κατά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Σχολή Θετικών Επιστημών

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή