Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν και εκβίαζαν αλλοδαπούς -Ζητούσαν λύτρα από τους οικείους τους

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

28/10/202110:40 πμ

Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν και εκβίαζαν αλλοδαπούς -Ζητούσαν λύτρα από τους οικείους τους

Οι δράστες απαιτούσαν από συγγενικά τους πρόσωπα την καταβολή χρηματικών ποσών για την απελευθέρωσή τους

Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν και εκβίαζαν αλλοδαπούς -Ζητούσαν λύτρα από τους οικείους τους

Γράφει THESSNEWS-DESK

Στην σύλληψη τριών ατόμων για τoν εκβιασμό και την αρπαγή αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, οι δράστες απαιτούσαν από συγγενικά τους πρόσωπα την καταβολή χρηματικών ποσών για την απελευθέρωσή τους

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με την έρευνα που διενήργησαν συνάδελφοί τους της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης οδήγησαν στη σύλληψη τριών ατόμων που ενέχονται σε υπόθεση αρπαγής και εκβίασης.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς 27, 24 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής, εκβίασης και απόπειρας εκβίασης κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, την 25-10-2021 πραγματοποιήθηκε καταγγελία από δύο αλλοδαπούς στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, σύμφωνα με την οποία άγνωστα άτομα είχαν απαγάγει τον αδερφό τους και ζητούσαν για την απελευθέρωση του το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ως τόπος κράτησης του απαχθέντα άγνωστη τοποθεσία στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Άμεσα, υπήρξε κινητοποίηση αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και βραδινές ώρες της 26-10-2021 ορίσθηκε παράδοση του αιτούμενου χρηματικού ποσού στην ευρύτερη περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Στο σημείο παράδοσης μετέβη ο 50χρονος απαχθείς, καθώς επίσης και 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αφού παρέλαβε το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, συνελήφθη.

Πρωινές ώρες χθες (27-10-2021) με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση σε διαμερίσματα στην περιοχή του Ευόσμου, όπου εντοπίσθηκαν και απελευθερώθηκαν 8 απαχθέντες αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί 24 και 20 ετών, ως απαγωγείς-συνεργοί.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες απαιτούσαν εκβιαστικά είτε από τους παθόντες είτε από συγγενικά τους πρόσωπα την καταβολή χρηματικού ποσού από 1.000 έως 2.000 ευρώ, για την απελευθέρωσή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

28.3.20249:00 μμ

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία και οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του δήμου Νεάπολης-Συκεών προγραμμάτισαν μία σειρά από δράσεις για τους ωφελούμενούς τους στη βάση της εξωστρέφειας και παράλληλα της

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

28.3.20248:30 μμ

  Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν σήμερα το πρωί έναν 30χρονο αλλοδαπό, ο οποίος ενέχεται σε μεταφορά παράτυπων μεταναστών.   Στην Παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης (κόμβος Κερδυλίων), εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον προαναφερόμενο, ο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

28.3.20248:15 μμ

  Μπροστά σε μία ασυνήθιστη κατάσταση βρέθηκαν οι δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης, καθώς αναζητούσαν διερμηνέα νοηματικής γλώσσας για τις ανάγκες απολογίας μίας 27χρονης κωφάλαλης, η οποία συνελήφθη κατηγορούμενη για ληστρική κλοπή, από κοινού.   Η 27χρονη Ρομά έπεσε χθες στα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

28.3.20247:45 μμ

  Ο Λεωνίδας Καβάκος και το Apollωn Ensemble, ένα νεοϊδρυθέν σχήμα με κορυφαίους Έλληνες μουσικούς επιλεγμένους από τον ίδιο, θα παρουσιάσουν τα κοντσέρτα για βιολί του Johann Sebastian Bach.   Αξίζει να σημειωθεί πως με το ίδιο σύνολο ηχογράφησε μόλις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

28.3.20247:15 μμ

  Μεσημέρι Τετάρτης στην οδό Παπαναστασίου της Θεσσαλονίκης. Ένας 75χρονος άνδρας περιμένει το λεωφορείο όταν ξαφνικά νιώθει μία κίνηση. Ήταν το χέρι μίας 27χρονης μέσα στην τσέπη του μπουφάν του.   Η 27χρονη γυναίκα, αφού αφαίρεσε το πορτοφόλι από την

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

28.3.20246:30 μμ

  Το Τhess-δίκτυο διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τη δράση «Walking tour για τα ανθρώπινα δικαιώματα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης» αύριο στις 6 μ.μ.   Σημείο εκκίνησης θα είναι στη Βόρεια Πύλη της Δ.Ε.Θ., στο γλυπτό Ζογγολόπουλου (Εγνατία με Αγγελάκη).  

thess

Επικαιρότητα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

28.3.20249:35 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή