Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Σύντομα σε εφαρμογή το νέο ωράριο φορτοεκφορτώσεων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

02/07/20247:41 πμ

Σύντομα σε εφαρμογή το νέο ωράριο φορτοεκφορτώσεων

Δείτε αναλυτικά σε ποιους δρόμους και ποιες ώρες απαγορεύεται η φορτοεκφόρτωση

Σύντομα σε εφαρμογή το νέο ωράριο φορτοεκφορτώσεων

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

 

Πράσινο φως από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης στην πρόταση της δημοτικής αρχής για το νέο ωράριο φορτοεκφόρτωσης που θα ισχύσει στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Είχε προηγηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η πρόταση που τελικά εγκρίθηκε από το Δ.Σ. προβλέπει :

Σε όλες τις οδούς του Δήμου Θεσσαλονίκης:

Επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου μέχρι 8 τόνους, κατά τις εξής μέρες και ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή από 7 το απόγευμα έως 7 το πρωί της επομένης και τα Σαββατοκύριακα από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου έως τις 7 το πρωί της Δευτέρας. Τις αργίες η τροφοδοσία θα γίνεται ελεύθερα.

Η φορτοεκφόρτωση φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου μέχρι 3,5 τόνους, από Δευτέρα έως Σάββατο, από 10 το πρωί έως 12 το μεσημέρι, αποκλειστικά και μόνο στις θέσεις φορτοεκφόρτωσης.

Η φορτοεκφόρτωση φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου μέχρι 1,5 τόνο, από Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, αποκλειστικά και μόνο στις θέσεις φορτοεκφόρτωσης.

Κατ’ εξαίρεση, αποκλειστικά για τη διανομή πάγου και κύβων πάγου, επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου μέχρι 3,5 τόνους, από 1η Απριλίου έως 30 Οκτωβρίου,  όλο το 24ωρο.

Στις λεωφορειολωρίδες απαγορεύεται η φορτοεκφόρτωση κατά τις ώρες λειτουργίας τους.

Στους πεζόδρομους του Δήμου Θεσσαλονίκης:

Σε όλους τους πεζόδρομους καθορίζεται ωράριο φορτοεκφόρτωσης για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου μέχρι 3,5 τόνους, από Δευτέρα έως Σάββατο, από 10 το πρωί έως 12 το μεσημέρι.

Κατ’ εξαίρεση και ειδικά στους πεζόδρομους μέσα στις αγορές του ιστορικού εμπορικού κέντρου «Βατικιώτη» και «Βλάλη» (Καπάνι) καθορίζεται ωράριο φορτοεκφόρτωσης για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου μέχρι 3,5 τόνους: α) από Τρίτη έως Σάββατο από 2.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, β) τα Σαββατοκύριακα από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου έως τις 7 το πρωί της Δευτέρας και γ) τις αργίες από 7 μ.μ. της προηγούμενης εργάσιμης έως τις 7 το πρωί της επόμενης εργάσιμης.

Στις θέσεις φορτοεκφόρτωσης επιτρέπεται η στάθμευση φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου μέχρι 3,5 τόνους, μέγιστης διάρκειας 20 λεπτών της ώρας, κατά τις ώρες που επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση σύμφωνα με τα προηγούμενα. Τις υπόλοιπες ώρες οι θέσεις θα εξυπηρετούν τη στάθμευση των οχημάτων ΙΧ.

«Απαγορεύεται η διέλευση όλων των φορτηγών οχημάτων ανεξαρτήτως ωφέλιμου φορτίου, από τις 2 μετά το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) και από τις 2 μετά το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα το Σάββατο, εξαιρουμένων των αργιών, ειδικά στο ιστορικό κέντρο της πόλης που περικλείεται μεταξύ των οδών Καραολή και Δημητρίου, Στρ. Δουμπιώτου, Κασσάνδρου, Ολυμπιάδος, Αγίου Δημητρίου, Εθν. Αμύνης, Αγγελάκη, Νικολάου Γερμανού, Λεωφ. Νίκης, Κουντουριώτη, Σαλαμίνος, Δωδεκανήσου και Καραολή και Δημητρίου, συμπεριλαμβανομένων των περιμετρικών οδών. Από την απαγόρευση διέλευσης εξαιρούνται τα φορτηγά αποκλειστικά για τη διανομή πάγου και κύβων πάγου, ωφέλιμου φορτίου μέχρι 3,5 τόνους, από 1η Απριλίου έως 30 Οκτωβρίου για όλο το 24ωρο».

Όσον αφορά στις ειδικές περιπτώσεις θα ισχύουν τα εξής:

Τα φορτηγά οχήματα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης που μεταφέρουν οικοδομικά υλικά, τα ειδικά οχήματα έτοιμου σκυροδέματος, γερανοφόρα οχήματα και οποιαδήποτε μηχανήματα τεχνικών έργων, τα βυτιοφόρα και τα οχήματα διανομής πετρελαίου θέρμανσης, τα γερανοφόρα ή μη οχήματα που εκτελούν μεταφορές οικοσκευών, επαγγελματικού εξοπλισμού, ογκωδών κ.ά., επιτρέπεται να κυκλοφορούν εντός των ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατόπιν γνωμοδότησης της Διεύθυνσης Τροχαίας.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

20.7.20246:15 μμ

  Δικογραφία σε βάρος 32 ατόμων, 21 ανδρών και 11 γυναικών -κατά περίπτωση- για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.  

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

20.7.20242:42 μμ

    Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι σήμερα. Στο σημείο έσπευσαν 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Το σκάφος ήταν εντός της θάλασσας αλλά κοντά στην ακτή. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το είδος του

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

20.7.202411:16 πμ

      Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκε ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, η οποία υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες χθες, 19-07-2024), σε περιοχές του Δήμου Παύλου Μελά, με τη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

20.7.202410:50 πμ

    Αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις και σχημάτισαν δικογραφίες για περιπτώσεις κλοπών. Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, 46χρονος αλλοδαπός με νεαρό ημεδαπό αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσυκλέτα από την περιοχή της Καλαμαριάς. Λίγο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

20.7.20249:59 πμ

    Χωρίς νερό έχουν μείνει κάτοικοι και επαγγελματίες στις Δημοτικές Κοινότητες Χαλάστρας και Ανατολικού, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τη Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Δ. η διακοπή της υδροδότησης στις συγκεκριμένες περιοχές, οφείλεται σε βλάβη του κεντρικού αντλιοστασίου που βρίσκεται στην περιοχή ευθύνης της

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

20.7.20249:15 πμ

    Έκτακτη διακοπή υδροδότησης είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, χωρίς νερό έχουν μείνει καταναλωτές στην οδό ΔΑ7 ΒΙΠΕΘ και σε όλες τις παρακείμενες οδούς. Η ΕΥΑΘ εκτιμά ότι η υδροδότηση αναμένεται

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή