Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Συνεχίζονται οι επενδύσεις με σταθερή αναπτυξιακή τροχιά στις περιοχές της Αδείας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

22/09/2022 6:02 μμ

Συνεχίζονται οι επενδύσεις με σταθερή αναπτυξιακή τροχιά στις περιοχές της Αδείας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Εντάσσει στο δίκτυο διανομής νέες περιοχές της Αδείας στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία, υλοποιώντας μια σειρά εκδηλώσεων για την έναρξη τροφοδότησής τους με φυσικό αέριο.

Συνεχίζονται οι επενδύσεις με σταθερή αναπτυξιακή τροχιά στις περιοχές της Αδείας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Γράφει THESSNEWS-DESK

Με απόλυτη συνέπεια και οργάνωση συνεχίζει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, την υλοποίηση των επενδύσεων και την τήρηση του Προγράμματος Ανάπτυξης για το 2022, με σκοπό να δώσει πρόσβαση σε όλους τους καταναλωτές που έχουν υπογράψει σύμβαση για τη σύνδεσή τους στο δίκτυο φυσικού αερίου, στις περιοχές Αδείας της.

 

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ σταθερά υλοποιεί το έργο της, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν λόγω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, οι οποίες επιφέρουν άνοδο στις διεθνείς τιμές των καυσίμων.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Εταιρεία εντάσσει στο δίκτυο διανομής νέες περιοχές της Αδείας στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία, υλοποιώντας μια σειρά εκδηλώσεων για την έναρξη τροφοδότησής τους με φυσικό αέριο. Η αρχή γίνεται σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, με την ένταξη της Φαλάνης του Δήμου Λαρισαίων στον «χάρτη» του φυσικού αερίου, δίνοντας τη σκυτάλη μία ημέρα αργότερα, στις 23 Σεπτεμβρίου στη Φαρκαδόνα του Δήμου Φαρκαδόνας, στην περιοχή της Θεσσαλίας.

 

Την επόμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα στις 26 Σεπτεμβρίου θα ενταχθεί στο δίκτυο της περιοχής Αδείας στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, η περιοχή του Ανατολικού του Δήμου Δέλτα και στις 27 Σεπτεμβρίου η περιοχή Γέφυρα του Δήμου Χαλκηδόνος, η οποία θα προστεθεί και επίσημα με τη σειρά της στις περιοχές που έχει «φέρει» το αέριο η ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

 

 

Αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο η τροφοδότηση της Χαλκηδόνας και του Βαθύλακκου του Δήμου Χαλκηδόνος για την περιοχή της Θεσσαλονίκης και το Μεγαλοχώρι του Δήμου Τρικκαίων, το Καστράκι Δήμου Μετεώρων και το Διμήνι Δήμου Βόλου για την περιοχή της Θεσσαλίας.

 

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ χαρακτηρίζεται διαχρονικά από την άρτια οργάνωση και την αυστηρή τήρηση του προγραμματισμού της για την ένταξη των νέων περιοχών, παράγοντες που πλαισιώνουν την αναπτυξιακή της τροχιά και αναδεικνύουν τον έμπρακτο σεβασμό προς τους τελικούς καταναλωτές, καθώς και τους φορείς.

 

 

Με εφαλτήριο τις διαχρονικές σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Εταιρεία και τους καταναλωτές, η σύναψη των νέων συνδέσεων συνεχίζεται με υψηλούς ρυθμούς και εξελίσσεται σύμφωνα με την υλοποίηση των επενδύσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

 

Στους πρώτους 9 μήνες του 2022 υπεγράφησαν περίπου 12.000 νέες συμβάσεις οικιακών και εμπορικών καταναλωτών και 16 συμβάσεις βιομηχανικών και παραγωγικών καταναλωτών αναδεικνύοντας έτσι την εμπιστοσύνη τους προς το φυσικό αέριο και λαμβάνοντας υπόψη ότι η υψηλή τιμή είναι συγκυριακή και προοδευτικά θα αποκλιμακωθεί.

 

Λαμβάνοντας υπόψη την ανακοίνωση του Υπουργού Ενέργειας κυρίου Σκρέκα, η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους θα δώσει μια οριζόντια επιδότηση που θα ανέλθει σε 90 € ανά θερμική MWh για όλους τους οικιακούς καταναλωτές, και για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης, η οποία εκτιμάται ότι απορροφά πάνω από το 50% της αύξησης, καθώς επίσης έχει προβλεφθεί επιδότηση από την Κυβέρνηση στην περίπτωση των μη οικιακών τιμολογίων, σε όλους τους Εμπορικούς Καταναλωτές και στη Βιομηχανία ανεξαρτήτως μεγέθους, τζίρου και αριθμού εργαζομένων, για τον Οκτώβριο, η οποία θα φτάσει στα 40 € ανά θερμική MWh. Τα μέτρα αυτά εγγυώνται σημαντική ελάφρυνση για τους υφιστάμενους και τους δυνητικούς καταναλωτές.

 

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα, η υποστήριξη της Πολιτείας και του Υπουργείου Ενέργειας είναι καταλυτική σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, καθώς συνιστά ουσιαστική ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού των νοικοκυριών στηρίζοντας τους υφιστάμενους καταναλωτές αλλά και τον παραγωγικό κλάδο που πλήττεται έντονα, μέχρις ότου αποκλιμακωθούν οι αυξήσεις των τιμών.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

26.9.2022 11:06 πμ

  Γίνε εθελοντής στο πολλών Volt πάρτυ της Θεσσαλονίκης που θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Υποστήριξε και φέτος τη δράση του Voltaro 6 και την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στη Θεσσαλονίκη! Διάβασε περισσότερα και

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

26.9.2022 11:00 πμ

Χωρίς νερό παραμένει αυτή τη στιγμή η Άνω Πόλη. Οι καταναλωτές που κατοικούν στην Επιμενίδου καθώς και όλες τις παρακείμενες οδούς που βρίσκονται στην Άνω Πόλη, θα αντιμετωπίσουν βλάβη στην παροχή νερού.   Η βλάβη αναμένεται να έχει αποκατασταθεί μέχρι

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

26.9.2022 10:52 πμ

Παραδόθηκε στη Διεύθυνση Τροχαίας ο οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε μια 39χρονη γυναίκα με το όχημά του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.   Το περιστατικό είχε καταγραφεί σε ζωντανή μετάδοση από τον τηλεοπτικό σταθμό του Ant1. Ο 23χρονος οδηγός παραδόθηκε οικειοθελώς και

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

26.9.2022 10:23 πμ

Η Θεσσαλονίκη έχει κερδίσει μία σειρά από διακρίσεις που την καθιστούν μία από τις top πόλεις στον κόσμο.   Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η πόλη βίωσε μία σειρά από επιτυχίες που

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

26.9.2022 9:31 πμ

Διακοπή της υδροδότησης σημειώνεται σε περιοχή των Συκεών, στη Θεσσαλονίκη.   Χωρίς νερό έχουν μείνει καταναλωτές στην οδό Αγράφων και σε όλες τις παρακείμενες οδούς. Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, η υδροδότηση θα αποκατασταθεί μέχρι τις 10:30.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

26.9.2022 9:18 πμ

Μποτιλιάρισμα έχει δημιουργηθεί στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης μετά από τροχαίο που συνέβη στο ρεύμα προς δυτικά.   Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 08:30, ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με λεωφορείο στο ρεύμα προς δυτικά, στο ύψος του κόμβου Τριανδρίας. Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή