Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Συγκλονιστικοί οι γονείς του 7χρονου: Δεν θέλουμε ο θάνατος του Μάριου να γίνει ένα τηλεοπτικό σίριαλ, μία τραγωδία – θέαμα!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

13/05/2022 6:35 μμ

Συγκλονιστικοί οι γονείς του 7χρονου: Δεν θέλουμε ο θάνατος του Μάριου να γίνει ένα τηλεοπτικό σίριαλ, μία τραγωδία – θέαμα!

Συγκλονίζει η ανακοίνωση της οικογένειας του αδικοχαμένου 7χρονου Μάριου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Συγκλονιστικοί οι γονείς του 7χρονου: Δεν θέλουμε ο θάνατος του Μάριου να γίνει ένα τηλεοπτικό σίριαλ, μία τραγωδία – θέαμα!

Γράφει THESSNEWS-DESK

Συγκλονίζει η ανακοίνωση της οικογένειας του αδικοχαμένου 7χρονου Μάριου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

 

Πατέρας και Μητέρα αναζητούν ακόμη απαντήσεις για τον θάνατο του παιδιού τους την ώρα που δημοσιεύματα και κόσμος στα social media «οργιάζουν» με διάφορες εικασίες.

«Διαπιστώνουμε μια σειρά από ανακρίβειες, οι οποίες αφορούν στην απώλειά μας και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα πραγματικά γεγονότα του θανάτου του Μάριου. Εμείς ως γονείς δεν έχουμε ακόμη ολοκληρωμένη και επίσημη ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου του παιδιού μας» αναφέρουν αρχικά μεταξύ άλλων.

«Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει δηλώσεις εκ μέρους μας, όπως και να αναπαράγονται φήμες και εικασίες, οι οποίες δεν είναι διασταυρωμένες ή να συσχετίζεται ο θάνατος του παιδιού μας με άλλα περιστατικά» τονίζουν.

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη μόνο στους άριστους εξειδικευμένους επιστήμονες που διεξάγουν την έρευνα και μόνο εκείνοι, με την επιστημονική τους κατάρτιση είναι αρμόδιοι να εξάγουν έγκυρα επιστημονικά συμπεράσματα!» επισημαίνουν.

Οι δύο τραγικοί γονείς ευχαρίστησαν άπαντες στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο καθώς και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα και την διευθύντρια του γραφείου Πρωθυπουργού Μ. Αντωνίου.

 

Η ανακοίνωση της οικογένειας

Η οικογένεια του αδικοχαμένου 7χρονου Μάριου, ο πατέρας και η μητέρα, ενωμένοι και αγαπημένοι, αναγκαζόμαστε λόγω της διάστασης που έχει λάβει ο θάνατος του παιδιού μας να προβούμε σε κοινή ανακοίνωση, η οποία παρακαλούμε να γίνει σεβαστή από όλους.

Ο ανείπωτος πόνος από την απώλεια του παιδιού μας παρακαλούμε να μην αποτελέσει ειδησεογραφικό γεγονός, που ξεφεύγει από τις πραγματικές διαστάσεις του: αυτές του αιφνίδιου και αναπάντεχου θανάτου ενός παιδιού. Δυστυχώς, διαπιστώνουμε μια σειρά από ανακρίβειες, οι οποίες αφορούν στην απώλειά μας και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα πραγματικά γεγονότα του θανάτου του Μάριου.

Εμείς ως γονείς δεν έχουμε ακόμη ολοκληρωμένη και επίσημη ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου του παιδιού μας. Την αναμένουμε υπομονετικά, μήπως κι εμείς κατανοήσουμε τις αιτίες που σήμερα ο Μάριος δεν είναι στη ζωή. Περιμένουμε την επίσημη επιστημονική εξήγηση για τον αιφνίδιο θάνατό του , παρότι αυτό δεν πρόκειται να μας προσφέρει την παραμικρή ανακούφιση επειδή θεωρούμε ότι η εξεύρεση των πραγματικών αιτίων θανάτου του δικού μας παιδιού, μπορεί να σώσει ένα άλλο παιδί στο μέλλον. Όλοι όσοι ενεπλάκησαν στην προσπάθεια να κρατηθεί το παιδί μας στη ζωή, έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους και τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.  Από τους διασώστες,  τον γιατρο κ. Ιωάννη Ντότη που παρέλαβε τον μονακριβό μας, την εντατικολόγο που έσπευσε δίπλα του και τους τόσο πολλούς γιατρούς που έσπευσαν από το πρώτο λεπτό δίπλα στο παιδί μας και έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν τον μονακριβό μας!

Ευχαριστούμε θερμά όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», που ήταν παρόντες και δίπλα στο μικρό Μάριο:

Α΄Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ Ειδικοί παιδίατροι: Ντότης Ιωάννης, Σγουροπούλου Βασιλική ΜΕΘ Παίδων Ειδικοί εντατικολόγοι: Βολακλή Ελένη, Καρακεκέ Ελένη

Ειδικευόμενοι παιδίατροι Α΄Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ: Γλυκού Στυλιανή, Σιώλος Παύλος, Ρουβά Άννα

Ειδικός ψυχίατρος ψυχιατρικής κλινικής: Συρπής Γεώργιος

Νοσηλευτικό προσωπικό: Α΄Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ Χαρπαντίδου Κυριακή, Χατζηιωάννου Ζηνοβία, Δεκλιώμη Νεκταρία, Γκεσούλη Κασσιανή

Νοσηλευτικό Προσωπικό ΜΕΘ Παίδων: Βέττας Θεόδωρος, Βεράνη Ελένη

Προϊσταμένη 2ου Νοσηλευτικού Τομέα: Τερζενίδου Ευαγγελία

Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας: Παντελίδου Ελένη

Νοσηλευτικό προσωπικό τμήματος επειγόντων περιστατικών παίδων: Χαρδαβέλα Μαγδαληνή (προϊσταμένη), Σίσκου Χρυσούλα, Δεληγιαννίδου Δανάη

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαο Αντωνάκη, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, και  όλους όσοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μη συμβεί αυτή η τραγωδία, την οποία εμείς ως γονείς δεν μπορούμε ακόμη να δεχτούμε. Θα θέλαμε ακόμη να ευχαριστήσουμε θερμά την υπεύθυνη του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για τη συμπαράστασή τους και την ανθρώπινη υποστήριξή τους στην ανείπωτη κατάσταση που βιώνουμε.

Το μονάκριβο αγόρι μας το λατρεύαμε και ήμασταν και οι δυο κοντά του σε κάθε βήμα αυτών των επτά ετών. Και ο πατέρας και η μητέρα φροντίσαμε το παιδί μας να είναι ευτυχισμένο και να μεγαλώσει σωστά, με ασφάλεια και με απεριόριστη αγάπη. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει δηλώσεις εκ μέρους μας, όπως και να αναπαράγονται φήμες και εικασίες, οι οποίες δεν είναι διασταυρωμένες ή να συσχετίζεται ο θάνατος του παιδιού μας με άλλα περιστατικά. Είμαστε οι πρώτοι που κάνουμε υποθέσεις, που προσπαθούμε να εξηγήσουμε το λόγο για τον οποίο σήμερα δεν είναι μαζί μας ο μονάκριβος άγγελος μας, αυτό το ευλογημένο και χαρισματικό παιδί, αυτό το δώρο που μας έστειλε η Παναγία, το όνομα της οποίας είχε! Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη μόνο στους άριστους εξειδικευμένους επιστήμονες που διεξάγουν την έρευνα και μόνο εκείνοι, με την επιστημονική τους κατάρτιση είναι αρμόδιοι να εξάγουν έγκυρα επιστημονικά συμπεράσματα! Γι’ αυτό και θέλουμε να μάθουμε όλη την αλήθεια από τους ειδικούς κι όχι από “σεναριογράφους”. Εμείς χάσαμε το θησαυρό μας, αυτό το πλάσμα που αγαπούσε τους χαμηλούς τόνους, την ειλικρίνεια και την αξιοπρέπεια, αρχές που του διδάξαμε, κατανοούσε και είχε οδηγό στη σύντομη, αλλά τόσο γεμάτη ζωή του! Είμαστε οι τελευταίοι που θέλουμε ο θάνατος του Μάριου να γίνει ένα τηλεοπτικό σίριαλ, μία τραγωδία – θέαμα.

Παρακαλούμε όλους όσοι ασχολούνται ειδησεογραφικά με τον Μάριο να σεβαστούν τη μνήμη του γιου μας, να σεβαστούν τον πόνο μας, να μείνουν μόνο στα πραγματικά περιστατικά, να μην ανακυκλώνουν αβάσιμα σενάρια και υποθέσεις, να περιμένουν τις επίσημες επιστημονικές ανακοινώσεις, να περιοριστούν σε αυτή την κοινή ανακοίνωσή μας και να μας δώσουν τη δυνατότητα στο δικαίωμά μας ως γονείς να θρηνήσουμε το παιδί μας. Τους παρακαλούμε να σταματήσουν να μεταδίδουν και να αναπαράγουν ανακρίβειες και ψευδείς ειδήσεις.

Τα έξοδα της κηδείας τα ανέλαβε αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου η οικογένεια. Όσοι και όσες επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του μικρού Μάριου μπορούν να κάνουν δωρεά στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο για τις ανάγκες  του οποίου μπορούν να επικοινωνήσουν μεσω το site του χωριού www.paidikoxorio.gr.

Θερμή παράκληση να μας επιτρέψετε να θρηνήσουμε το παιδί μας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν επιθυμούμε να προβούμε σε δηλώσεις, σχολιασμούς και δημόσιες τοποθετήσεις. Ευχόμαστε κανείς άλλος να μην βιώσει αυτό που σήμερα εμείς βιώνουμε και τα παιδιά όλου του κόσμου να έχουν πρώτα από όλα υγεία και μακροημέρευση και να είναι «ευτυχισμενάκια», όπως λέγαμε στο Μάριό μας διότι αυτό είναι το μοναδικό «καθήκον» των μικρών παιδιών. Να ζήσουν.

Ευχαριστούμε

Ο πατέρας και η μητέρα του επτάχρονου Μάριου.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

23.5.2022 10:40 πμ

Tην προσοχή των πολιτών εφιστά η Ελληνική Αστυνομία, καθώς το τελευταίο διάστημα επιτήδειοι εξαπατούν ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και πρατηρίων υγρών καυσίμων, αποσπώντας σημαντικά χρηματικά ποσά από τραπεζικούς τους λογαριασμούς.   Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ «Η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.5.2022 10:25 πμ

Νέα έκτακτη διακοπή νερού είναι σε εξέλιξη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.   Συγκεκριμένα, χωρίς νερό είναι η περιοχή του Αγίου Ιωάννη, και ειδικότερα οι οδοί Κωνσταντίνου Καραμανλή και Αντώνη Τρίτση, καθώς και όλες οι παρακείμενες οδοί. Ο εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.5.2022 10:00 πμ

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων και επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, εξιχνιάσθηκαν συνολικά τρείς κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής, που έλαβαν χώρα στη δυτική

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.5.2022 9:35 πμ

Στην αυτόφωρη σύλληψη επτά ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, κατά το τελευταίο 24ωρο, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.   Αναλυτικότερα, αστυνομικοί

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.5.2022 9:22 πμ

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα νέα έκτακτη διακοπή νερού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.   Συγκεκριμένα, χωρίς νερό είναι η περιοχή του Αγίου Παύλου, κι ειδικότερα η οδός Αθανασίου Διάκου, καθώς κι όλες οι παρακείμενες οδοί. Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ,

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.5.2022 9:13 πμ

Στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, διακριβώθηκε η κατά περίπτωση τέλεση των αδικημάτων της απάτης, της επικίνδυνης ή βαριάς σωματικής βλάβης και της υπεξαίρεσης σε βάρος δύο γυναικών ηλικίας 74 και 78 ετών.  

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή