Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Στο Ωραιόκαστρο μαζεύουν τα αυτοκίνητα όταν γεράσουν – Και τα εγκαταλείπουν…

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

30/01/202412:41 μμ

Στο Ωραιόκαστρο μαζεύουν τα αυτοκίνητα όταν γεράσουν – Και τα εγκαταλείπουν…

Συνεχίζεται η συλλογή και απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων με τη βοήθεια των δημοτών που υποδεικνύουν τις θέσεις τους ηλεκτρονικά.

Pixabay
Φωτ. Pixabay

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

 

Η Aντιδημαρχία Υποδομών, Ευταξίας και Καθημερινότητας του Πολίτη του Δήμου Ωραιοκάστρου συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος απομάκρυνσης των εγκαταλειμμένων οχημάτων από τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους των Δημοτικών Ενοτήτων Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονιάς, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και την απελευθέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων στάθμευσης για τους πολίτες.

 

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 2, Π.Δ. 116/2004) ένα όχημα θεωρείται εγκαταλειμμένο όταν:
Βρίσκεται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες.
Βρίσκεται σε άλλους δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς κοινόχρηστους ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής.
Βρίσκεται σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη του χώρου.
Αποτελεί γενικά κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς και για τη δημόσια ή ιδιωτική περιουσία.

Όσοι ιδιοκτήτες έχουν εγκαταλειμμένα οχήματα καλούνται να φροντίσουν για την άμεση απομάκρυνση τους, διότι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ωραιοκάστρου θα εφαρμόσει τις διατάξεις που προβλέπει το Π.Δ. 116/2004 για την απομάκρυνσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν τον Δήμο Ωραιοκάστρου για εγκαταλειμμένα οχήματα που βρίσκονται στην περιοχή τους μέσω διαδικτύου στην πλατφόρμα ImproveMyCity ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση: info@oraiokastro.gr. Οι πληροφορίες που καλούνται να δώσουν οι πολίτες είναι: ακριβής διεύθυνση όπου βρίσκεται το όχημα, μάρκα και χρώμα οχήματος και εάν είναι εφικτό να επισυνάψουν σχετική φωτογραφία.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

21.2.20249:45 μμ

      Το αλουμίνιο, στα χέρια του Βασίλη Μόραλη, μεταμορφώνεται σε κοσμήματα που ταξιδεύουν σε πολλές χώρες του πλανήτη και «περπατούν» σε διεθνείς πασαρέλες.   Τα έχουν φορέσει διάσημες σταρ του κινηματογράφου και της μουσικής σκηνής, ενώ έχουν φιλοξενηθεί

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

21.2.20248:45 μμ

  Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης τιμώντας τα 35+1 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του πρώτου Μουσικού Σχολείου και την ειδικότερη προσφορά του θεσμού στην υπηρεσία της μουσικής τέχνης, της παιδείας και του πολιτισμού, θα πραγματοποιήσει μουσική εκδήλωση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

21.2.20248:15 μμ

  Ο αγαπημένος Μιχάλης Σεβαστέρης, γεμάτος ζωηράδα και εκφραστικότητα – μπορεί και όχι – έρχεται στη σκηνή δίνοντας μια και καλή την λύση στο γρίφο: Είναι στα αλήθεια άνθρωπος; Ή μήπως είναι απλά ένα τζογαδόρικο ρομπότ με μοναδικό σκοπό να

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

21.2.20247:15 μμ

  Με την άσκηση δίωξης σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Hellenic Train συνεχίζεται η έρευνα του εφέτη-ανακριτή, Σωτήρη Μπακαΐμη για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.   Έπειτα από την ανακοίνωση των αξιόποινων πράξεων από τον κ. Μπακαΐμη, ο αρμόδιος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

21.2.20246:25 μμ

  Απόπειρα ληστείας σημειώθηκε πριν από λίγο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.   Συγκεκριμένα, περί τις 5 μ.μ, γυναίκα εισήλθε σε καθαριστήριο, προχώρησε προς την ταμειακή μηχανή του καταστήματος και αποπειράθηκε να την κλέψει.   Γρήγορα έγινε αντιληπτή από την υπεύθυνη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

21.2.20246:17 μμ

Ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών» φαίνεται πως συνεχίζει τη δράση του, παρά τη σύλληψη και φυλάκισή του το 2022.

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή