Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / #Skg Live! Music Fest: Ένα νέο φεστιβάλ ξεκινά στο Ολύμπιον!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

03/04/20246:00 μμ

#Skg Live! Music Fest: Ένα νέο φεστιβάλ ξεκινά στο Ολύμπιον!

Προς ανάδειξη της δουλειάς των μουσικών της Βορείου Ελλάδος!

#Skg Live! Music Fest: Ένα νέο φεστιβάλ ξεκινά στο Ολύμπιον!

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Τον δρόμο προς την προβολή και ανάδειξη της δουλειάς μουσικών από τη Βόρεια Ελλάδα, ανοίγει ένας νέος θεσμός που γεννιέται στη Θεσσαλονίκη.

 

Το #SKG LIVE! MUSIC FEST – «Ζωντανεύουμε τη δημιουργία» είναι ένα τετραήμερο φεστιβάλ μουσικής που θα γίνει μέσα στον Απρίλιο και το οποίο στοχεύει να δώσει χώρο στους νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες της περιοχής, να εκφράσουν τα όνειρά τους.

 

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Εκατόν τριάντα πέντε καλλιτέχνες που εκπροσωπούν 28 μουσικά σχήματα και μπάντες με διαφορετικά ρεπερτόρια, από τζαζ και ροκ, μέχρι ηλεκτρονική και πιο παραδοσιακή, θα εμφανιστούν διαδοχικά από τις 15 έως τις 18 Απριλίου στον Κινηματογράφο Ολύμπιον με σκοπό να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ένα φεστιβάλ όπου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Ως μια πραγματική γιορτή για την πόλη και την περιφέρεια, χαρακτήρισε το #SKG LIVE! MUSIC FEST ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. «Η έμπνευσή μας για το σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτής της νέας διοργάνωσης είναι ο τεράστιος πλούτος, η εξαιρετική ποιότητα και η μεγάλη ποικιλία της μουσικής και της καλλιτεχνικής έκφρασης στον τόπο μας. Έμπνευσή μας όμως είναι προφανώς και οι πάρα πολύ ανήσυχοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες, που αναζητούν την ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά και τους οποίους θέλουμε να ζουν και να δημιουργούν στον τόπο μας, τους δίνουμε δηλαδή την ευκαιρία να το κάνουν εδώ», είπε χαιρετώντας το νέο θεσμό ο κ. Τζιτζικώστας.

 

Όπως συμπλήρωσε η πρόεδρος του Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας ‘Αννα Μυκωνίου, η οποία ανανέωσε τη θητεία της μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες, η ανάγκη για τη δημιουργία του Φεστιβάλ, προέκυψε διότι εντοπίστηκε ένα κενό που υπήρχε. «Στην πόλη μας οι μουσικές σκηνές είναι πάρα πολύ λίγες, δεν γίνονται παραγωγές και ως εκ τούτου δεν αξιοποιούνται οι καλλιτέχνες μας. Είναι θλιβερό να διαπιστώνουμε ότι χρόνο με το χρόνο άνθρωποι ταλαντούχοι με σπουδαίες δυνατότητες είτε πέφτουν σε ένα λήθαργο απραξίας, είτε παίρνουν το δρόμο για την πρωτεύουσα για να βιοποριστούν αλλά και για να παρουσιάσουν την καλλιτεχνική τους δημιουργία», τόνισε η κ. Μυκωνίου, λέγοντας πως αυτή η διαπίστωση οδήγησε στη σκέψη ότι πρέπει το Κέντρο Πολιτισμού να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες για να δίνονται ευκαιρίες σε νέους δημιουργούς.

 

Το γεγονός της μεγάλης ανάγκης ύπαρξης ενός τέτοιου θεσμού, που θα προωθεί και θα αναδεικνύει τη μουσική δημιουργία, απέδειξαν και οι αιτήσεις συμμετοχής που έφτασαν σε αριθμό ρεκόρ, αφού τα 28 σχήματα που προκρίθηκαν από την επιτροπή αξιολόγησης του #SKG LIVE! MUSIC FEST, προήλθαν από τις συνολικά 165 ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις που υποβλήθηκαν.

 

«Ένα μεγάλο κομμάτι του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες είναι η κοινοποίηση της δουλειάς τους. Οι δισκογραφικές εταιρίες με τον τρόπο που είχαν υπάρξει δεν υπάρχουν πια, το προϊόν έχει μπει μέσα στη ψηφιακή αλυσίδα και έχει γίνει …κομματάκια, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα τραγούδι, μία επιτυχία, μία ηχογράφηση και να έχει χαθεί η έννοια ενός μεγαλύτερου καλλιτεχνικού συνόλου», είπε από την πλευρά του ο μουσικοσυνθέτης και μέλος της επιτροπής αξιολόγησης, Γιώργος Ανδρέου, επισημαίνοντας ότι το σκεπτικό του Φεστιβάλ είναι το ακριβώς αντίθετο. «Το Φεστιβάλ δεν διάλεξε κάποιον να τραγουδήσει ένα τραγούδι του, αλλά διαλέγει ένα μουσικό σχήμα ή έναν καλλιτέχνη για να μας δείξει μία ευρύτερη γκάμα από το τι μπορεί να κάνει, για να υπάρχει κάτι πιο αντιπροσωπευτικό, κάτι από την συνολική του επίδοση», εξήγησε.

 

Ως ένα «απολύτως εξαγώγιμο προϊόν καταρχάς στα Βαλκάνια και -γιατί όχι;- σε όλο τον κόσμο», χαρακτήρισε αυτό που θα εκτυλιχτεί για τέσσερις ημέρες στη Θεσσαλονίκη, ένα άλλο μέλος της δεκαμελούς επιτροπής αξιολόγησης, ο τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, του εργασιακού σωματείου που συμπλήρωσε 102 χρόνια ζωής και το οποίο μεταξύ άλλων υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού. «Βρεθήκαμε εδώ, στο πλευρό της προσπάθειες του Κέντρου Πολιτισμού και συμμετέχουμε την ψυχή μας σ’ αυτό που γίνεται, για να στηρίξουμε επιτέλους αυτό που ήταν αυτονόητο γι’ αυτήν την πόλη, να ανοίξει την καρδιά της στα παιδιά της. Οι 165 συμμετοχές, μας έδειξαν ότι οι τέσσερις μέρες δεν είναι αρκετές», είπε ο κ. Ζερβουδάκης, προτείνοντας μελλοντικά να γίνουν αυτόνομα φεστιβάλ, αφιερωμένα σε διαφορετικά είδη μουσικής.

 

Tα 28 σχήματα που θα συμμετέχουν στo #SKG LIVE! MUSIC FEST – «Ζωντανεύουμε τη δημιουργία» θα παρουσιάσουν την καλλιτεχνική τους πρόταση από τις 15 έως τις 18 Απριλίου στον κινηματογράφο Ολύμπιον, που παραχωρήθηκε δωρεάν από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ τις εμφανίσεις τους έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν εντεταλμένοι πολιτισμού, αντιδήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες και δημοσιογράφοι.

 

Αναλυτικά τα σχήματα που προκρίθηκαν μετά τη ψηφοφορία της Επιτροπής, αναφέρονται στο παρακάτω λινκ:

 

https://kepo.gr/anakoin%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%cf%89%ce%bd-t%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ba%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%87%ce%b7%ce%bc%ce%b1/.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.4.20242:46 μμ

  Νέα διακοπή ταλαιπωρεί τους κατοίκους στη Σταυρούπολη, σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΥΑΘ.     Το πρόβλημα εντοπίζεται στην οδό Μπιζανίου και σε όλους τους παρακείμενους δρόμους. Η υδροδότηση αναμένεται να έχει αποκατασταθεί μέχρι τις 4 το μεσημέρι, όπως εκτιμά

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.4.20242:34 μμ

  Αστυνομικός καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών και 8 μηνών για εμπλοκή σε παράνομη διακίνηση μεταναστών, μέσω του διεθνούς αερολιμένα «Μακεδονία».     Το Δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει υπό όρους την εκτέλεση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.4.20241:34 μμ

  Η καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης εκτυλίχθηκε σε οικογενειακή υπόθεση. Οι Αρχές συνέλαβαν τον 17χρονο ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 54χρονου πατέρα του.     Η υπόθεση διαλευκάνθηκε μετά από έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι τους στη δυτική Θεσσαλονίκη καθώς

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.4.20241:09 μμ

    Ο επικεφαλής της «Θεσσαλονίκη Για Όλους», αντιπολίτευση στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας απέστειλε ανακοίνωση με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:   «Είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο, κατά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης να

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.4.20241:01 μμ

  Η παράταξη «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα απέστειλε ανακοίνωση:   «Η άδοξη κατάληξη για τρία θέματα που αποσύρθηκαν άρον-άρον από τη Διοίκηση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.4.202412:58 μμ

  Πολύωρη διακοπή νερού σε περιοχές του Εύοσμου έχει προγραμματίσει για αύριο η ΕΥΑΘ.     Από τις 10:00π.μ. έως 3:00μ.μ.θα πραγματοποιηθούν εργασίες σύνδεσης νέου αγωγού Φ110 HDPE στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Εφέσου της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου

thess

Επικαιρότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23.4.20242:46 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή