Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ / Μαθητής τραυματίας στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Πέτρες και μολότοφ από κουκουλοφόρους μαθητές – Επεισόδια με θεατές τα ΜΑΤ (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

29/09/202111:49 πμ

Μαθητής τραυματίας στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Πέτρες και μολότοφ από κουκουλοφόρους μαθητές – Επεισόδια με θεατές τα ΜΑΤ (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έλαβαν χώρα σοβαρά επεισόδια έξω από το σχολικό συγκρότημα.

Μαθητής τραυματίας στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Πέτρες και μολότοφ από κουκουλοφόρους μαθητές – Επεισόδια με θεατές τα ΜΑΤ (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Σοβαρά επεισόδια με έναν τραυματία μαθητή το πρωί της Τετάρτης  έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Κουκουλοφόροι μαθητές εφόρμησαν μέσα από το σχολείο και επιτέθηκαν με μολότοφ, πέτρες, κροτίδες και καπνογόνα εναντίον του συγκεντρωμένου πλήθους. 

Ρεπορτάζ: Βάσια Γκανάρα, Χρήστος Νικολαΐδης

 

Από νωρίς το πρωί δεκάδες φοιτητές και μέλη οργανώσεων πραγματοποίησαν αντιφασιστική διαδήλωση έξω από το ΕΠΑΛ μετά και τα χθεσινά επεισόδια.

Λίγο μετά τις 09:00 ομάδα μαθητών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εφόρμησαν μέσα από το σχολείο και επιτέθηκαν στο συγκεντρωμένο πλήθος πετώντας πέτρες, αντικείμενα και βόμβες μολότοφ.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ αναγκάστηκαν να μπουν στην μέση κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη υπήρξε ενημέρωση για τραυματισμό ατόμου στο κεφάλι. Πλήρωμα ασθενοφόρου που έσπευσε, παρέλαβε έναν 15χρονο μαθητή και τον μετέφερε σε εφημερεύον νοσοκομείο.

 

Το χρονικό των επεισοδίων

Ομάδα μαθητών μέσα από το σχολείο εφόρμησε κατά των συγκεντρωμένων φοιτητών πετώντας μολότοφ και πέτρες.

Η αστυνομία απάντησε με περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης ώστε να μπει ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Αποτέλεσμα είναι μέσα στο σχολείο να υπάρχει η ομάδα των μαθητών όπου μένουν στο προαύλιο και πετάνε πέτρες κατά διαστήματα εναντίον όσων διαδηλώνουν εκτός του σχολείου.

Τα ΜΑΤ προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν φραγμό μεταξύ των μαθητών και των φοιτητών.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί υπήρξε νέο κάλεσμα για αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το σχολείο μετά από τα χθεσινά επεισόδια.

 

Update: Νέα επεισόδια

Πριν από λίγα λεπτά ξέσπασαν νέα επεισόδια έξω από το σχολικό συγκρότημα με ρίψη καπνογόνων και μολότοφ.

Ταυτόχρονα, είχαμε ένταση μεταξύ των φοιτητών και των δυνάμεων της Αστυνομίας.

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγήτο στα στενά, με την κατάσταση να παραμένει τεταμένη.

 

Update: Δέχθηκε επίθεση μέλος του 15μελούς

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία μαθήτρια που ήταν μέλος του 15μελούς δέχθηκε επίθεση μέσα στο σχολείο.

Η ίδια κατήγγειλε ότι τη χτυπούσαν και της τραβούσαν τα μαλλιά.

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΒΑΣΙΑ ΓΚΑΝΑΡΑ

Είναι η Βάσια Γκανάρα, φοιτήτρια Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία καθώς από μικρό παιδί τις άρεσε να αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες της Άρτας, απ' όπου και κατάγεται. Αγαπά τα εξωτερικά ρεπορτάζ καθώς όπως λέει η ίδια "ολα στη δημοσιογραφία ειναι δρόμος και έρευνα... "

/ Δείτε ακόμα

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

21.3.20248:30 μμ

  Πορεία αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό είναι σε εξέλιξη στο κέντρο.   Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το άγαλμα Βενιζέλου. Αυτήν την ώρα η πορεία κινείτε στην οδό Τσιμισκή, η οποία παραμένει κλειστή.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

19.3.20249:02 μμ

  Σε εξέλιξη πορεία αλληλεγγύης από άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.   Διαμαρτύρονται για τις 49 συλλήψεις φοιτητών που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο Σάββατο στο ΑΠΘ κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη Σχολή Θετικών Επιστημών στο κέντρο

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

15.3.20248:10 μμ

  Έξω από το «Ολύμπιον» βρίσκεται αυτή την ώρα ομάδα διαδηλωτών.   Με συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού, ζητούν να μπεί τέλος στην σύρραξη Ιραήλ-Χαμάς.   Δείτε το βίντεο:    

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

12.3.20247:18 μμ

  Μετά την αντιρατσιστική συγκέντρωση στο «Ολύμπιον», δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. απώθησαν ειρηνικά τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι προχώρησαν σε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.   Δείτε τα βίντεο:    

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

12.3.20247:05 μμ

  Συγκέντρωση αριστερών φοιτητικών συλλόγων και αντιρατσιστικών οργανώσεων πραγματοποιείται αυτήν την ώρα έξω από το Ολύμπιον.   Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τις επιθέσεις κατά της LGBTQ κοινότητας.   «Λευτεριά στον λαό – Θάνατος στον φασισμό» αναγράφεται σε ένα από τα

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

11.3.20248:02 μμ

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτησε τις πρώτες σειρές όπου κάθονται βουλευτές και στελέχη του κόμματος.   «Πέντε χρόνια μετά το 2019 τα πάντα στη χώρα μας είναι διαφορετικά και πολύ καλύτερα» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας μια αναδρομή στα

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή