Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / “Σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος των Τελωνείων”

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

06/10/20214:45 μμ

“Σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος των Τελωνείων”

To Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης προχώρησε στην ενημέρωση τους Υπουργούς Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ.

“Σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος των Τελωνείων”

Γράφει THESSNEWS-DESK

To Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης προχώρησε στην ενημέρωση τους Υπουργούς Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις αρρυθμίες και τις δυσλειτουργίες του πληροφοριακού συστήματος των Τελωνείων της ΑΑΔΕ, ICISnet

Στην ακόλουθη επιστολή του ΕΒΕΘ, που απευθύνεται στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και στον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργο Πιτσιλή, περιγράφονται οι πολυάριθμες και σοβαρές επιπτώσεις σε όλα τα στάδια του εξωτερικού εμπορίου εξαιτίας της ανεπαρκούς λειτουργίας του ICISnet.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

Γνωστοποιήθηκε πρόσφατα στο Επιμελητήριo μας, από επιχειρήσεις – μέλη του και πιο συγκεκριμένα εκτελωνιστές, ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή διεκπεραίωση των τελωνειακών διαδικασιών.

Όπως γνωρίζετε, τα τελωνειακά παραστατικά διακινούνται μέσω του πληροφοριακού συστήματος των Τελωνείων – της ΑΑΔΕ, ICISnet. Δυστυχώς, πληροφορούμαστε ότι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, η λειτουργία του εν λόγω συστήματος, που ήδη εμφάνιζε σημαντικά προβλήματα κατά το παρελθόν, έχει αγγίξει πλέον τα όρια της κατάρρευσης. Οι χρήστες του συστήματος καλούνται να εργαστούν σ’ ένα περιβάλλον χαρακτηριζόμενο από πολύωρες καθυστερήσεις, πτώση των υποσυστημάτων και αδυναμία ολοκλήρωσης των διαδικασιών.

Η παραπάνω κατάσταση επιφέρει πολυάριθμες και σοβαρές επιπτώσεις σε όλα τα στάδια του εξωτερικού εμπορίου. Προκαλούνται καθυστερήσεις στην αναχώρηση φορτηγών που διαθέτουν φορτία προς εξαγωγή, πραγματοποιούνται παραδόσεις εισαγόμενων εμπορευμάτων σε ακατάλληλες ώρες, ενώ καθίσταται αδύνατη η βελτίωση της οργάνωσης των σχετικών υπηρεσιών του λιμένα της Θεσσαλονίκης. Όλα τα προαναφερθέντα έχουν ως αποτέλεσμα, με τη σειρά τους, την επιβάρυνση των εμπορευμάτων με επιπλέον κόστος, σε μία περίοδο μάλιστα που η οικονομία μας αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα ανατιμήσεων, προερχόμενα από παράγοντες της διεθνούς συγκυρίας.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, παρακαλούμε να ληφθούν από πλευράς σας τα αναγκαία μέτρα ώστε να διορθωθεί η συγκεκριμένη, ιδιαίτερα προβληματική κατάσταση και να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό ψηφιακό περιβάλλον για τους επαγγελματίες του εξωτερικού εμπορίου, όπως έχει εξάλλου επιτευχθεί, κατά τα τελευταία έτη, σε πολυάριθμες άλλες πτυχές της αλληλεπίδρασης κράτους – πολίτη. Μία ανάλογη εξέλιξη θα έχει σημαντικά οφέλη για τον στρατηγικής σημασίας τομέα του εξωτερικού εμπορίου, επιδρώντας γενικότερα θετικά στην εθνική οικονομία”.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

28.3.202410:15 πμ

    Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Καταδικάζουμε την στάση της διοίκησης του Φεστιβάλ τόσο για την απόλυση της εργαζόμενης συντονίστριας, όσο και για την στάση της απέναντι στους υπόλοιπους

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

28.3.202410:10 πμ

    Συνελήφθη 62χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και κατασχέθηκαν περισσότερα από 7,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.   Η κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σε συνδυασμό με την άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

28.3.202410:02 πμ

    Συνελήφθη 38χρονος για πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών μπαταριών από φορτηγά και μηχανήματα έργου, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ακόμη συνεργών του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία   Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ελέγχων που διενεργούνται από

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

28.3.20249:20 πμ

    Νέα έκτακτη διακοπή υδροδότησης είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, χωρίς νερό έχουν μείνει κάτοικοι και επαγγελματίες στην οδό Μιαούλη και σε όλες τις παρακείμενες οδούς, στο Πανόραμα. Η ΕΥΑΘ εκτιμά ότι η

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

28.3.20247:45 πμ

  Εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό Α.Ε. αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το ΥΜΑΘ, ενόψει της υπογραφής της σύμβασης παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και των Καθέτων Αξόνων από το δημόσιο και τον πλειοδότη του διαγωνισμού εκποίησης του παγίου για 35 χρόνια.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

28.3.20247:32 πμ

  Διακοπές νερού αυτή την ώρα στην οδό 17ης Νοεμβρίου και σε όλες τις παρακείμενες οδούς, στον Εύοσμο.   Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν καταναλωτές στην οδό Καπετάν Άγρα και σε όλες τις παρακείμενες οδούς, στη Σταυρούπολη. Η ΕΥΑΘ εκτιμά ότι

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή