Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Σειρά συμπεριληπτικών δράσεων με θέμα «Τέχνη και Αναπηρία» στο Βασιλικό Θέατρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

25/04/20249:00 μμ

Σειρά συμπεριληπτικών δράσεων με θέμα «Τέχνη και Αναπηρία» στο Βασιλικό Θέατρο

Με ελεύθερη είσοδο!

Σειρά συμπεριληπτικών δράσεων με θέμα «Τέχνη και Αναπηρία» στο Βασιλικό Θέατρο

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Την προσεχή Κυριακή, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανοίγει τις πόρτες του σε όλες και όλους, με μια σειρά συμπεριληπτικών δράσεων με θέμα «Τέχνη και Αναπηρία».

 

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Βασιλικό Θέατρο και θα περιλαμβάνουν δωρεάν εργαστήρια, συζητήσεις, παρουσιάσεις, εικαστικές δραστηριότητες και παιχνίδια για ενήλικες και παιδιά.

Η ανάδειξη μιας τέχνης χωρίς αποκλεισμούς, μιας τέχνης που κάνει ορατή την ανθρώπινη ποικιλομορφία, που ενσωματώνει τις διαφορετικές ικανότητες και εμπειρίες, που αντιστέκεται στους διαχωρισμούς, γίνεται βασικός στόχος της τελευταίας Πολύχρωμης Κυριακής στο ΚΘΒΕ για τη φετινή σεζόν. Αναγνωρίζοντας στο ΚΘΒΕ ότι η συμμετοχή και η γνώση στον πολιτισμό αποτελεί δικαίωμα κάθε πολίτη στη δημοκρατία, την Κυριακή αυτή θα συζητηθεί η σημασία μιας συμπεριληπτικής τέχνης ενώ παράλληλα θα ακουστούν οι εμπειρίες ατόμων με αναπηρία στον χώρο του θεάτρου.

Με την Πολύχρωμη Κυριακή, που είναι αφιερωμένη στην τέχνη και την αναπηρία, εκφράζεται η ευρύτερη πρόθεση του ΚΘΒΕ να ενσωματώσει καλές πρακτικές στο θέμα της προσβασιμότητας αλλά και της ένταξης των ατόμων με αναπηρία τόσο στους χώρους του θεάτρου όσο και στη θεατρική πρακτική.

Οι δράσεις της Πολύχρωμης Κυριακής στο ΚΘΒΕ θα πραγματοποιηθούν αυτή τη φορά σε χώρους του Βασιλικού Θεάτρου, λόγω της προσβασιμότητας του κτηρίου.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2.5.20241:43 μμ

  Φορτηγό ακινητοποιήθηκε στο ύψος του Αγίου Παύλου, στο ρεύμα με κατεύθυνση δυτικά, στον Περιφερειακό, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση.     Η κίνηση παρατηρείται από το σημείο που ακινητοποιήθηκε το όχημα μέχρι το ύψος της Πυλαίας.    

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2.5.20241:40 μμ

    Το φετινό Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, με τη φαντασία και την ευρηματικότητα των ζαχαροπλαστών να ξεπερνά κάθε προηγούμενο!   Στις βιτρίνες ζαχαροπλαστείων υπάρχουν σοκολατένια αβγά – οφθαλμαπάτη, στη σοκολάτα εισέβαλε και η

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2.5.20241:31 μμ

  Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές, πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει για ακόμη μια χρονιά το Άγιο Φως από την Αθήνα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.     Συγκεκριμένα, το

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2.5.20241:07 μμ

    Μετά από σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, τα Κ.Ε.Π. θα επαναλειτουργήσουν την Τετάρτη 8/5/2024 στις 8 το πρωϊ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2.5.20241:00 μμ

  Έκτακτη διακοπή νερού σε περιοχή του Ευόσμου βρίσκεται σε εξέλιξη.   Το πρόβλημα εντοπίζεται στις οδούς Ακαδήμου, Κωνσταντινίδη και σε όλους τους παρακείμενους δρόμους. Η υδροδότηση αναμένεται να έχει αποκατασταθεί μέχρι τις 2:30μ.μ., όπως εκτιμά η ΕΥΑΘ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2.5.202412:25 μμ

  Στο 10,2% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Μάρτιο εφέτος, έναντι του αναθεωρημένου προς τα άνω 11,4% τον Μάρτιο 2023 και του αναθεωρημένου προς τα κάτω 10,8% τον Φεβρουάριο 2024. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 492.867 άτομα, σημειώνοντας

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή