Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Πλιάτσικο σε εξαρτήματα του ΟΣΕ-Πάνω από 20.000 ευρώ η ζημία (VIDEO)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

17/03/202312:46 μμ

Πλιάτσικο σε εξαρτήματα του ΟΣΕ-Πάνω από 20.000 ευρώ η ζημία (VIDEO)

Πλιάτσικο σε εξαρτήματα του ΟΣΕ-Πάνω από 20.000 ευρώ η ζημία (VIDEO)

 

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι κλοπές εμπορευμάτων από βαγόνια που σταθμεύουν στο Σταθμό Διαλογής στη δυτική Θεσσαλονίκη.

 

Το πλιάτσικο στα εξαρτήματα των βαγονιών έχει πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες λόγω του δυστυχήματος στα Τέμπη το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν τα δρομολόγια των τρένων. Έτσι τα βαγόνια σταμάτησαν και παρέμειναν στο σημείο της Διαλογής.

Άγνωστοι εκμεταλλευόμενοι την ελλιπή φύλαξη του σταθμού και την ακινητοποίηση των τρένων, εισήλθαν στο χώρο πιθανότατα νυχτερινές ώρες και κατάφεραν να κλέψουν ολόκληρα συστήματα πέδησης, τους συνδετήρες που ενώνουν τα βαγόνια και τα φρένα, με σκοπό προφανώς να τα πουλήσουν.

 

 

 

 

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρίας καυσίμων Petrolmak Νίκο Μωδιώτη «το φαινόμενο αυτό εμφανίστηκε περίπου 10 μέρες μετά το δυστύχημα και συνεχίζεται σε καθημερινή βάση. Χθες ήταν λιγότερα τα εξαρτήματα που κλάπηκαν απ’ ότι είναι σήμερα. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό γίνεται λόγω της αδράνειας στα δρομολόγια αλλά και λόγω της μη σωστής φύλαξης του χώρου. τα εξαρτήματα που έχουν κλαπεί είναι οι συνδετήρες που συνδέουν το ένα βαγόνι με το άλλο, καθώς και όλο το σύστημα πέδησης. Αυτό καθιστά τα βαγόνια ανίκανα να κάνουν το έργο τους. Θα χρειαστεί παρά πολύ χρόνος να βρεθούν και να αποκατασταθούν τα ανταλλακτικά, αλλά και να αποκατασταθεί οι ζημιές».

 

 

 

 

Όπως αναφέρει ο ίδιος το κόστος των ζημιών ανέρχεται σε περισσότερο από 20.000 ευρώ, ενώ εξηγεί πως η διαδικασία αυτή γίνεται σταδιακά.

 

 

 

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΒΑΣΙΑ ΓΚΑΝΑΡΑ

Είναι η Βάσια Γκανάρα, φοιτήτρια Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία καθώς από μικρό παιδί τις άρεσε να αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες της Άρτας, απ' όπου και κατάγεται. Αγαπά τα εξωτερικά ρεπορτάζ καθώς όπως λέει η ίδια "ολα στη δημοσιογραφία ειναι δρόμος και έρευνα... "

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.4.20246:50 μμ

  Η περιπέτεια της Χριστίνας Ρ., 16 ετών, έληξε αισίως, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.4.20246:47 μμ

  Διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης παραμένει ο 17χρονος ποδηλάτης, που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο χθες το βράδυ στη περιοχή της Χαριλάου.   Ο 17χρονος ποδηλάτης έχει σοβαρά χτυπήματα στο πρόσωπο, ωστόσο φέρεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, παρά το

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.4.20246:40 μμ

  Θα διδάξει στους Θεσσαλονικείς ό,τι έμαθε από τον πατέρα του.   Δείτε το βίντεο:  

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.4.20246:11 μμ

  Το αθλητικό ιδεώδες και τον ευγενή συναγωνισμό προβάλλει για μία ακόμη φορά ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, συμμετέχοντας ενεργά στις μεγάλης κλίμακας εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος».   Ειδικότερα, το Σάββατο 20 Απριλίου,

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.4.20246:00 μμ

  Εμείς δεν βάζουμε κανέναν πήχη με αριθμό, για εμάς πήχης είναι τα προβλήματα των πολιτών» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με τις προβλέψεις για την εκλογική επίδοση της ΝΔ στις προσεχείς ευρωεκλογές, απαντώντας στις ερωτήσεις πολιτικών συντακτών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.4.20245:59 μμ

  Το 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, μαζί με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη.   Η σχετική ανάρτησή του:   «Επισκέφθηκα σήμερα με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη το 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, όπου έχουν εγκατασταθεί

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή