Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Παρακαλούνται οι φοιτητές να πληρώνουν εισιτήριο!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

07/11/202312:33 μμ

Παρακαλούνται οι φοιτητές να πληρώνουν εισιτήριο!

1.200 πρόστιμα επιβάλλονται κάθε  μήνα – Η πλειοφηφία τους σε φοιτητές

Παρακαλούνται οι φοιτητές να πληρώνουν εισιτήριο!

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Έκκληση απευθύνει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης στο επιβατικό κοινό και κυρίως στους φοιτητές, να επικυρώνουν εισιτήριο κατά την μετακίνησή τους με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

 

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Διασφάλισης Εσόδων ΟΑΣΘ κάθε μήνα επιβάλλονται περί τα 1.200 πρόστιμα, η πλειοψηφία των οποίων αφορούν φοιτητές.

Υπογραμμίζεται ότι σκοπός του ΟΑΣΘ δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η ασφαλής μετακίνηση των επιβατών. Οι ελεγκτές του Οργανισμού, οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Διασφάλισης Εσόδων, καθώς και η Διοίκηση του ΟΑΣΘ, δεν επιχαίρουν με την επιβολή προστίμων. Για να καλύπτει τις υποχρεώσεις του ο Οργανισμός, πρέπει να έχει έσοδα. Γι’ αυτό άλλωστε η μετακίνηση δεν είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται η χρήση εισιτηρίου.

Το κόστος των εισιτηρίων
Ο ΟΑΣΘ, ανάλογα με τις ανάγκες των επιβατών, διαθέτει τα εξής είδη εισιτηρίων:
Είδη εισιτηρίων Κανονικό Μειωμένο
Βασικό εισιτήριο μίας μόνο μετακίνησης 0,90€ 0,45€
Χρονικό εισιτήριο δύο μετακινήσεων εντός 70 λεπτών της ώρας 1,10€ 0,55€
Χρονικό εισιτήριο τριών μετακινήσεων εντός 90 λεπτών της ώρας (μόνο στα εκδοτήρια) 1,30€ 0,70€
Χρονικό εισιτήριο τεσσάρων μετακινήσεων εντός 120 λεπτών της ώρας (μόνο στα εκδοτήρια) 1,80€ 0,90€

Εισιτήριο πολιτιστικής Γραμμής (50) και αεροδρομίου Μακεδονία (01Χ, 01Ν) (μόνο στα εκδοτήρια και στην πολιτιστική γραμμή) 1,80€ 0,90€
Τα εισιτήρια αυτά μπορούν να τα προμηθευτούν οι επιβάτες από 650 καταστήματα ψιλικών στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, αλλά και από τα 15 εκδοτήρια του ΟΑΣΘ, που βρίσκονται σε όλη την πόλη.

Τα εκδοτικά μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων που έχει εγκατεστημένα εντός των λεωφορείων του ο Οργανισμός, διαθέτουν εισιτήρια αποκλειστικά και μόνο των 0,45€, 0,90€ και 1,80€ και δεν δίνουν ρέστα.

Οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών
Εφόσον ένας επιβάτης πραγματοποιεί περισσότερες από 30 μετακινήσεις τον μήνα, η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών είναι οικονομικά πιο συμφέρουσα.

Ακόμα όμως και για λιγότερες διαδρομές ανά μήνα, υπάρχουν κάρτες μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος, οι οποίες είναι οικονομικότερες σε σχέση με τα απλά εισιτήρια. Στον παρακάτω πίνακα παρατίθεται αναλυτικά το είδος των καρτών και η τιμή τους:

ΕΙΔΟΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΞΙΑ ΚΑΡΤΑΣ
Μηνιαία κάρτα 27,00€
Μηνιαία Μειωμένη Μαθητική – Φοιτητική 13,50€
Μηνιαία Μειωμένη Πολυτέκνων άνω 65 13,50€
3μηνη κάρτα 75,60€
3μηνη Μειωμένη Μαθητική – Φοιτητική 38,00€
3μηνη Μειωμένη Πολυτέκνων άνω 65 38,00€
6μηνη κάρτα 135,00€
6μηνη Μειωμένη Μαθητική – Φοιτητική 67,50€
6μηνη Μειωμένη Πολυτέκνων άνω 65 67,50€
Ετήσια 243,00€
Ετήσια Μειωμένη Μαθητική – Φοιτητική 121,50€
Ετήσια Μειωμένη Πολυτέκνων άνω 65 121,50€

Τα πρόστιμα
Ο ΟΑΣΘ υποχρεούται, βάσει της νομοθεσίας, να επιβάλει πρόστιμα στους επιβάτες που μετακινούνται χωρίς την καταβολή κομίστρου.
Το πρόστιμο αντιστοιχεί στο 60πλάσιο των κανονικών ή μειωμένων (εφόσον τα δικαιούνται) βασικών εισιτηρίων. Επομένως, κάθε πρόστιμο ανέρχεται σε 54 ευρώ το ολόκληρο και 27 ευρώ το μειωμένο.
Εφόσον ένα πρόστιμο δεν εισπραχθεί μέσα σε δύο μήνες από την επιβολή του, βάσει νόμου διαβιβάζεται στις κατά τόπους Εφορίες, όπου πενταπλασιάζεται και αναζητείται ως Δημόσιο Έσοδο.
Αυτό σημαίνει ότι ένα πρόστιμο μετατρέπεται από 54 σε 270 ευρώ και από 27 σε 135 ευρώ αντίστοιχα.

Τα δικαιολογητικά για τους φοιτητές
Οι φοιτητές για τη μετακίνησή τους με μειωμένο κόμιστρο θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ακαδημαϊκή τους ταυτότητα. Ειδικά για τους πρωτοετείς φοιτητές οι οποίοι δεν έχουν ακόμα εκδώσει την ακαδημαϊκή ταυτότητα, ο ΟΑΣΘ ενημερώνει ότι προς διευκόλυνσή τους, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, μπορούν να επιδεικνύουν στους ελεγκτές τη βεβαίωση εγγραφής στο οικείο εκπαιδευτικό ίδρυμα ή την εκτύπωση της ηλεκτρονικής εγγραφής, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα.
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και λεωφορειακές γραμμές, δρομολόγια, βέλτιστες διαδρομές, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Οργανισμού https://new.oasth.gr.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

7.12.20232:52 μμ

  Έκτακτη διακοπή νερού σε περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε εξέλιξη.   Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, χωρίς νερό έχουν μείνει οι καταναλωτές που διαμένουν επί των οδών Γιαννιτσών, Χλόης και Δάφνης. Η υδροδότηση αναμένεται να έχει αποκατασταθεί μέχρι

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

7.12.20232:15 μμ

  Με μουσικές από όλο τον κόσμο και με τόνο χριστουγεννιάτικο, θα γίνει η μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στις 8.30 μ.μ., στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.  

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

7.12.20232:11 μμ

  Τον νέο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Φιλόθεο, υποδέχθηκε σήμερα στο δημαρχιακό μέγαρο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την πόλη αλλά και τη συνεργασία μεταξύ δήμου και εκκλησίας σε ζητήματα κοινωνικού ενδιαφέροντος.  

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

7.12.20231:51 μμ

  Στις 7 το απόγευμα, σήμερα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας,  θα φωταγωγήσει το επιβλητικό δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους για την περίοδο των εορτών.   Το δέντρο είναι ύψους 17 μέτρων και μεταφέρθηκε από το Παλαιοχώρι Χαλκιδικής, για να στολιστεί

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

7.12.20231:48 μμ

  Μια πολύωρη διακοπή ρεύματος αύριο στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).   Από τις 8π.μ. μέχρι τις 11π.μ., χωρίς ρεύμα θα μείνουν οι καταναλωτές που διαμένουν μεταξύ των οδών: Εγνατία, Καρακάση, Μαντινείας, Γαμβέτα, Συνδίκα,

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

7.12.20231:35 μμ

    Κινητοποίηση στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έγινε πριν λίγη ώρα από ελαιοπαραγωγούς της Χαλκιδικής με βασικό αίτημα την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και την καταβολή αποζημιώσεων λόγω ακαρπίας.   Οι ελαιοπαραγωγοί, βρίσκονται σε δεινή θέση και χωρίς

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή