Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Παπαϊωάννου: “Αναγκαία η κάρτα εισόδου στο ΑΠΘ, όπως σε όλα τα σοβαρά πανεπιστήμια”

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

17/09/202110:11 πμ

Παπαϊωάννου: “Αναγκαία η κάρτα εισόδου στο ΑΠΘ, όπως σε όλα τα σοβαρά πανεπιστήμια”

Ο πρύτανης του ΑΠΘ αναφέρθηκε και στην πορεία των εμβολιασμών σε φοιτητές και πανεπιστημιακούς.

Παπαϊωάννου: “Αναγκαία η κάρτα εισόδου στο ΑΠΘ, όπως σε όλα τα σοβαρά πανεπιστήμια”

Γράφει THESSNEWS-DESK

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, φιλοξενήθηκε στο Πρώτο Πρόγραμμα και αναφέρθηκε σε μία σειρά από σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον πανεπιστημιακό χώρο.

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Παπαϊωάννου σημείωσε αρχικά: «Το 68% του πληθυσμού των φοιτητών του ΑΠΘ έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις και ένα 5% είναι τα παιδιά που έχουν νοσήσει ήδη, οπότε φτάνουμε στο 73% και τις επόμενες 15 ημέρες το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί».

Για να προσθέσει ότι ο εμβολιασμός στους εκπαιδευτικούς μαζί με τις άλλες κατηγορίες προσωπικού ανεβαίνει στο 91%: «Είμαστε η εργασιακή ομάδα που μετά τους υγειονομικούς, όπου υπάρχει η υποχρεωτικότητα, είμαστε η πρώτη ομάδα σε τόσο υψηλά ποσοστά εμβολιασμού. Όλα αυτά, χωρίς να αποκλείω προβλήματα, συνθέτουν ένα παζλ, που ενισχύει την πεποίθησή μας ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στους χώρους των πανεπιστημίων. Τα Πανεπιστήμια είναι χώρος επιστήμης και πρώτοι εμείς πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα, να πιστέψουμε την επιστήμη που μας έδωσε ένα δυνατό όπλο».

Πώς θα γίνεται ο έλεγχος

Σχετικά με τον τρόπο που θα γίνονται οι έλεγχοι των πιστοποιητικών και εργαστηριακών τεστ των φοιτητών για την είσοδό τους στις πανεπιστημιακές αίθουσες, ο κ. Παπαϊωάννου σημείωσε πως είναι εντελώς διαφορετική η χωροταξία των πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υπάρχει μία κεντρική πόρτα, στο ΕΚΠΑ στου Ζωγράφου είναι μια αχανής έκταση και στο ΑΠΘ υπάρχουν 65 πόρτες που μπορούν να ελεγχθούν και μία πλευρά που λόγω πολιτικής προστασίας είναι μονίμως ανοιχτή.

Μάλιστα, πρόσθεσε με νόημα: «Πρέπει κάποια στιγμή να υπάρχει κάρτα εισόδου, όπως σε όλα τα σοβαρά πανεπιστήμια του κόσμου, να μπαίνει όποιος θέλει αλλά πρέπει να ξέρουμε ποιος μπαίνει και πού πάει».

Ο κ. Παπαϊωάννου υπογράμμισε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στα μεγάλα αμφιθέατρα, όπως στην Νομική, την Φιλοσοφική, την Θεολογική σχολή. «Γι’ αυτό κατατέθηκε και θα ψηφιστεί αυτές τις μέρες μια τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα στα πανεπιστήμια κατά παρέκκλιση οποιασδήποτε τυπικής διαδικασίας, μόνο με απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου, να προσληφθεί προσωπικό που θα είναι επιφορτισμένο με δειγματοληπτικό έλεγχο των φοιτητών, γιατί μιλάμε για 410 αίθουσες», ήταν τα λόγια του.

Κατέληξε λέγοντας ότι δεν έχει νόημα ο έλεγχος σε σχολές όπως η Ιατρική, καθώς την περασμένη εβδομάδα ψηφίστηκε νόμος για την υποχρεωτικότητα στους φοιτητές των σχολών επιστημών υγείας.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΚΑΙΡΟΣ

18.4.20249:00 μμ

  «Οι Γαμπροί της Ευτυχίας», η γνωστή κωμωδία των Τσιφόρου-Βασιλειάδη, μετακομίζει από τα δυτικά και για μια μόνο παράσταση στο Κινηματοθέατρο Αθήναιον για φιλανθρωπικό σκοπό.   Στις 20 Απριλίου και ώρα 6 το απόγευμα με την Θεατρική παράσταση, «Οι Γαμπροί

ΚΑΙΡΟΣ

18.4.20248:45 μμ

  Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 45χρονου Γερμανού στα Φέρμα Λασιθίου.   Σύμφωνα με το cretalive.gr, μετά από μία εξαντλητική διαδικασία ωρών, Ανακρίτρια και Εισαγγελέας Λασιθίου έκριναν τον 45χρονο προφυλακιστέο.   Ο 45χρονος φέρεται να επέμεινε

ΚΑΙΡΟΣ

18.4.20248:15 μμ

  Χαλάει ο καιρός από αύριο, με την ΕΜΥ να έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.   Σε ανάρτησή του ο Γιώργος Τσατραφύλλιας εφιστά την προσοχή για τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα, για Λάρισα και Μαγνησία όπου σε λιγότερο από 20 ώρες

ΚΑΙΡΟΣ

18.4.20247:15 μμ

  Η Επιθεώρηση Εργασίας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της Κ.Υ.Α. 19040/81 (ΦΕΚ 742/Β/81) των υπουργών Οικονομίας και Εργασίας, που εκδόθηκε σε εκτέλεση του αρ. 1 του Ν. 1082/80 (ΦΕΚ 250/Α/80), καθορίζεται πάγια το σύστημα υπολογισμού του δώρου εορτών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.4.20246:50 μμ

  Η περιπέτεια της Χριστίνας Ρ., 16 ετών, έληξε αισίως, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.4.20246:47 μμ

  Διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης παραμένει ο 17χρονος ποδηλάτης, που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο χθες το βράδυ στη περιοχή της Χαριλάου.   Ο 17χρονος ποδηλάτης έχει σοβαρά χτυπήματα στο πρόσωπο, ωστόσο φέρεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, παρά το

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή