Έκτακτη επιδότηση ίση με το μισό μισθό μείον για το χρονικό διάστημα που ήταν σε αναστολή θα λάβουν οι υγειιονομικοί που θα εμβολιαστούν.
Όσοι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί εμβολιαστούν μέχρι το τέλος του έτους και αρθεί η αναστολή της σύμβασής τους θα λάβουν την αναλογία της έκτακτης επιδότησης που θα ισούται με το μισό μισθό μείον το χρονικό διάστημα που ήταν σε αναστολή σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη.
Ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στη Βουλή τόνισε πως όσοι υγειονομικοί δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν θα πάρουν καθόλου χριστουγεννιάτικο δώρο παρά το γεγονός πως εργάζονταν την πρώτη περίοδο του χρόνου.
Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την τροπολογία, το μισό του βασικού μισθού θα εισπράξουν όσοι έχουν μισθοδοτηθεί όλο το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουάριου 2021 μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2021.