Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΟΑΣΘ / Θεσσαλονίκη: Η απάντηση του δήμου για την μηνυτήρια αναφορά για τα λεωφορεία από τη Λειψία

ΟΑΣΘ

13/07/20212:49 μμ

Θεσσαλονίκη: Η απάντηση του δήμου για την μηνυτήρια αναφορά για τα λεωφορεία από τη Λειψία

Ανακοίνωση όσον αφορά την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η δημοτική παράταξη “Θεσσαλονίκη Μαζί” με επικεφαλής την Κατερίνα Νοτοπούλου για την αγορά λεωφορείων από την Λειψία, εξέδωσε ο δήμος Θεσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Η απάντηση του δήμου για την μηνυτήρια αναφορά για τα λεωφορεία από τη Λειψία

Γράφει thessnews

Ανακοίνωση όσον αφορά την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η δημοτική παράταξη “Θεσσαλονίκη Μαζί” με επικεφαλής την Κατερίνα Νοτοπούλου για την αγορά λεωφορείων από την Λειψία, εξέδωσε ο δήμος Θεσαλονίκης.

“Οι εντολείς μου,  δημοτικοί σύμβουλοι και η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Νοτοπούλου προσήλθαν σήμερα με σκοπό να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά ζητώντας τη διερεύνηση πιθανής τέλεσης αξιόποινων πράξεων για τη γνωστή υπόθεση των 50 λεωφορείων από τη Ληψεία του Δήμου Θεσσαλονίκης και την καταλληλότητα τους. Συγκεκριμένα πρόκειται για αδικήματα όπως απιστία, δωροδοκία, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος,  παρακώλυση συγκοινωνιών κ.α” δήλωσε ο δικηγόρος της υπόθεσης Παναγιώτης Γεωργιάδης.

«Αντιλαμβανόμαστε την αδυναμία της αντιπολίτευσης να ασχοληθεί με τα προβλήματα της πόλης. Είναι πάγια τακτική της, άλλωστε, να βρίσκει προβλήματα στις λύσεις, χωρίς ποτέ να προσφέρει λύση στα προβλήματα» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Είναι ξεκάθαρο πως ορισμένοι επενδύουν στη στασιμότητα της πόλης. Δεν θέλουν το μετρό, δεν θέλουν νέα οχήματα για τον ΟΑΣΘ, αποστρέφονται κάθε έργο υποδομής και προσπαθούν να εμποδίσουν την πρόοδό της, όπου και όπως μπορούν. Η Θεσσαλονίκη, όμως, αυτή τη φορά θα προχωρήσει. Αυτή είναι η δική μας δέσμευση, η καθημερινή μας προσπάθεια», προσθέτει ο δήμος.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης

Με αφορμή την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για το θέμα της αγοράς  από τον Δήμο Θεσσαλονίκης λεωφορείων από τη Λειψία και της παραχώρησής τους στον ΟΑΣΘ για την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών, από τη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Οι υγειονομικές μάσκες σώζουν, οι μάσκες της υποκρισίας εξοργίζουν και θυμώνουν τους Θεσσαλονικείς.

Όλοι αυτοί που είχαν θέσεις ευθύνης είτε στον Δήμο είτε στην Κυβέρνηση και επί τόσα χρόνια άφησαν τον ΟΑΣΘ να φθάσει στο έσχατο σημείο της παρακμής, σήμερα έρχονται και καταγγέλλουν. Φαίνεται ότι ξεχνούν πως το καλοκαίρι του 2019 ο ΟΑΣΘ κυκλοφορούσε στην πόλη 200-230 οχήματα ημερησίως, πολλά από αυτά ηλικίας μεγαλύτερης των 20 ετών. Ξεχνούν την αγανάκτηση και την ταλαιπωρία πολιτών και επισκεπτών, ξεχνούν τις εικόνες ντροπής, την κατάρρευση της τηλεματικής, τις δεκάδες βλάβες μηνιαίως. Τα έργα και οι ημέρες τους στις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης είναι ακόμη χαραγμένες στη μνήμη όλων.

Η παρούσα Διοίκηση του Δήμου δεν περιέγραψε απλά το πρόβλημα, δεν κούνησε το δάχτυλο και δεν κατήγγειλε, αλλά έδωσε λύση -μεσούσης μάλιστα της πανδημίας- και αυτό ίσως ενοχλεί πολλούς. Θα μπορούσε να κάνει το πρώτο ως παρατηρητής και σχολιαστής της επικαιρότητας –έπραξε όμως το δεύτερο, έχοντας αίσθημα ευθύνης προς τους πολίτες.

Η αγορά των λεωφορείων από τη Λειψία έγινε υπό πολύ συγκριμένες προϋποθέσεις κι έπειτα από διεθνή διαγωνισμό–49 οχήματα σε εξαιρετική κατάσταση, σε εξαιρετική τιμή (11.000 ευρώ έκαστο),  τεχνολογίας euro5+, έπειτα από ενδελεχή έλεγχο και έγκριση των τεχνικών υπηρεσιών του ΟΑΣΘ.

Οι όροι δε του χρησιδανείου ανάμεσα στον Δήμο και τον ΟΑΣΘ είναι ξεκάθαροι: «Ωσαύτως με δαπάνες του χρησάμενου (ΟΑΣΘ) θα γίνουν και οποιεσδήποτε τυχόν προσαρμογές των οχημάτων κριθούν απαραίτητες κατά τη θέση αυτών σε κυκλοφορία (ενδεικτικά: κλιματιστικά, διαμόρφωση εσωτερικού, χρωματισμός αμαξώματος, τοποθέτηση εκδοτικών-επικυρωτικών εισιτηρίων, κλπ)».

Στο πλαίσιο αυτό η Διοίκηση του ΟΑΣΘ ανακοίνωσε τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την τοποθέτηση κλιματισμού και για τη συντήρηση των οχημάτων. Συνολικά δε η κατάσταση στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών είναι σημαντικά βελτιωμένη από πλευράς μεγέθους του στόλου, καθώς κυκλοφορούν περισσότερα από 400 οχήματα αισθητά χαμηλότερης ηλικίας. Υπάρχουν, ασφαλώς, σημαντικά περιθώρια βελτίωσης και η προσπάθεια συνεχίζεται συστηματικά.

Αντιλαμβανόμαστε την αδυναμία της αντιπολίτευσης να ασχοληθεί με τα προβλήματα της πόλης. Είναι πάγια τακτική της, άλλωστε, να βρίσκει προβλήματα στις λύσεις, χωρίς ποτέ να προσφέρει λύση στα προβλήματα.

Είναι ξεκάθαρο πως ορισμένοι επενδύουν στη στασιμότητα της πόλης. Δεν θέλουν το μετρό, δεν θέλουν νέα οχήματα για τον ΟΑΣΘ, αποστρέφονται κάθε έργο υποδομής και προσπαθούν να εμποδίσουν την πρόοδό της, όπου και όπως μπορούν. Η Θεσσαλονίκη, όμως, αυτή τη φορά θα προχωρήσει. Αυτή είναι η δική μας δέσμευση, η καθημερινή μας προσπάθεια”.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ΟΑΣΘ

8.9.202112:55 μμ

Νέα στέγαστρα, αντάξια μιας σύγχρονης πόλης  στον Δήμο Θεσσαλονίκης, που θα αναβαθμίσουν σημαντικά την εικόνα της πόλης και την καθημερινότητα των πολιτών .   Επιτέλους ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποκτά στέγαστρα στις στάσεις των αστικών συγκοινωνιών του ΟΑΣΘ αντάξια μιας σύγχρονης

ΟΑΣΘ

30.8.20211:02 μμ

Την Παρασκευή 03/09 θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση μετόχων του ΟΑΣΘ στην οποία θα επικυρωθεί η νέα συμφωνία του Συνεταιρισμού Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης ΠΣΑΘΗ «Ηρακλής» με τον ΟΑΣΘ. Τα παραπάνω έγιναν γνωστά μετά από επικοινωνία του προέδρου του ΟΑΣΘ κ. Σκόδρα

ΟΑΣΘ

12.8.202111:36 πμ

Υπογράφηκε η σύμβαση, μεταξύ του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης και της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, για την συνέχιση του έργου έξι περιαστικών λεωφορειακών γραμμών από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Τη σχετική σύμβαση, μετά και από την έγκριση της από το Ελεγκτικό Συνέδριο, υπέγραψαν

ΟΑΣΘ

3.8.20212:20 μμ

Περισσότερα οχήματα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για την εξυπηρέτηση των πολιτών υπόσχεται ο ΟΑΣΘ σε ανακοίνωσή του.   «Από τον Σεπτέμβριο ο Ο.Α.Σ.Θ θα διαθέτει καθημερινά περισσότερα από 400 οχήματα στο πολεοδομικό συγκρότημα και συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης θα

ΟΑΣΘ

2.8.20219:12 μμ

Σύσκεψη εργασίας μεταξύ Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης και Αττικό Μέτρο. Με ορίζοντα εικοσαετίας οι σχεδιασμοί.    Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, τα βήματα της πρώτης, μετά από 23 χρόνια, μελέτης σχεδιασμού μεταφορών στη Θεσσαλονίκη, της «Μελέτης Ανάπτυξης Μετρό Θεσσαλονίκης (Μ.Α.Μ.Θ.)»,

ΟΑΣΘ

2.8.202112:58 μμ

Διευκρίνιση από τον ΟΑΣΘ για την φωτιά που εκδηλώθηκε σε λεωφορείο την Παρασκευή. «Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης διευκρινίζει ότι δεν ανήκει στο στόλο του το λεωφορείο που κάηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, στην περιοχή του αεροδρομίου “Μακεδονία”» τονίζει

thess

Επικαιρότητα