Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΟΑΣΘ / Διαμάχη στον ΟΑΣΘ για τα κρούσματα κορωνοϊού

ΟΑΣΘ

15/10/2021 2:11 μμ

Διαμάχη στον ΟΑΣΘ για τα κρούσματα κορωνοϊού

H Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΑΣΘ εξέδωσε ανακοίνωση απάντηση προς τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ για τις δηλώσεις για ανυπόστατες φήμες της ΔΑΣ ΟΑΣΘ περί συρροής covid σε σταθμαρχείο.

Διαμάχη στον ΟΑΣΘ για τα κρούσματα κορωνοϊού

Γράφει THESSNEWS-DESK

H Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΑΣΘ εξέδωσε ανακοίνωση απάντηση προς τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ για τις δηλώσεις για ανυπόστατες φήμες της ΔΑΣ ΟΑΣΘ περί συρροής covid σε σταθμαρχείο.

 

“Έχει θράσος όμως και προκαλεί και αντί να απολογηθεί για το ότι δεν πήρε κανένα μέτρο βγαίνει κι από πάνω και μας ζητάει και τα ρέστα δηλ. να αποδείξει η παράταξη μας με στοιχεία ότι η μόλυνση των συναδέλφων μας έγινε κατά τη διάρκεια της εργασίας λες και είμαστε εξειδικευμένοι γιατροί ή επιδημιολόγοι”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ΔΑΣ ΟΑΣΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΑΣ ΟΑΣΘ:

Δεν πρόλαβε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ να ολοκληρώσει τη δήλωση του για ανυπόστατες φήμες της ΔΑΣ ΟΑΣΘ περί συρροής covid σε σταθμαρχείο και εμφανίστηκε την επομένη και 6ο κρούσμα στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο !

Στην ανακοίνωση της η διοίκηση ισχυρίζεται ότι τα κρούσματα είναι μόνο 5 στους 1800 εργαζόμενους ενώ εμείς γνωρίζουμε με στοιχεία ότι είναι τουλάχιστον 9 !

Έχει θράσος όμως και προκαλεί και αντί να απολογηθεί για το ότι δεν πήρε κανένα μέτρο βγαίνει κι από πάνω και μας ζητάει και τα ρέστα δηλ. να αποδείξει η παράταξη μας με στοιχεία ότι η μόλυνση των συναδέλφων μας έγινε κατά τη διάρκεια της εργασίας λες και είμαστε εξειδικευμένοι γιατροί ή επιδημιολόγοι!

Απαντάμε με στοιχεία από το συγκεκριμένο σταθμαρχείο και από άλλους χώρους του Οργανισμού :

1ο  Κρούσμα στα τέλη Σεπτέμβρη ο συνάδελφος οδηγός Ε. Γ.

2ο Κρούσμα 3 Οκτώβρη ο συνάδελφος οδηγός Κ. Γ.

3ο Κρούσμα 4 ή 5 Οκτώβρη ο συνάδελφος οδηγός Β. Ν.

4.ο Κρούσμα 7 Οκτώβρη ο συνάδελφος οδηγός Δ. Α.

5ο Κρούσμα 12 Οκτώβρη ο συνάδελφος οδηγός Κ. Δ.

6ο Κρούσμα 14 Οκτώβρη ο συνάδελφος οδηγός Π. Ν.

Σε άλλο σταθμαρχείο στο κέντρο της πόλης

7ο Κρούσμα ο συνάδελφος οδηγός Χ. Χ.

8ο Κρούσμα ο συνάδελφος τεχνίτης Κ. Μ.

Στο αμαξοστάσιο Φοίνικα

9ο Κρούσμα ο συνάδελφος τεχνίτης Π. Γ.

(Τα πλήρη ονόματα των συναδέλφων είναι στη διάθεση μας)

Είναι ευθύνη της διοίκηση του ΟΑΣΘ που τα περίπου 250 κρούσματα του 2ου κύματος σήμερα κοντεύουν τα 300 πράγμα που σημαίνει  ότι από τα 12,5% επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα στο 2ο κύμα πλησιάζουν τώρα κοντά στο 15% !!

Είναι ευθύνη της διοίκηση του ΟΑΣΘ που ενώ πέθαναν 7 συνάδελφοι το προηγούμενο διάστημα δεν έβγαλε ούτε κιχ ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι 7 θάνατοι στους τότε 2.000 εργαζόμενους είναι ποσοστό υψηλότερο αν συγκριθεί με αντίστοιχους -σε αριθμό εργαζομένων- χώρους εργασίας.

Είναι ψέμα ότι παίρνει μέτρα προστασίας, ακολουθεί τη λογική της κυβέρνησης ότι τα μέτρα είναι κόστος που οδηγεί τελικά στο «όσοι ασθενήσουν, όσοι ζήσουν, κι όσοι πεθάνουν» !

Σε δειγματοληπτικό έλεγχο που κάναμε για το εάν υπάρχει αντισηπτικό υγρό εντός των λεωφορείων για τους επιβάτες αποδείχθηκε ότι είτε τα δοχεία ήταν άδεια, είτε ότι ήταν εκτός λειτουργίας, είτε δεν υπήρχαν καθόλου δοχεία !

Ας δούμε όμως με βάση πρόσφατα γεγονότα πως αντιμετωπίζει αυτή η διοίκηση τα προβλήματα της συγκοινωνίας.

Να θυμηθούμε τις δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΘ φέτος τον Ιούνιο περί «ετοιμοπόλεμου στόλου» αφήγημα που κατέρρευσε αφού με την -φυσιολογική για καλοκαίρι- αύξηση της θερμοκρασίας τέθηκε εκτός μάχης ένα μεγάλο μέρος του στόλου των λεωφορείων λόγω βλαβών στα κλιματιστικά ;;

Ή μήπως να θυμηθούμε τα μέτρα που πήρε για την αντιμετώπιση του καύσωνα με τα DATSUN που μετέφεραν μπουκαλάκια με ζεστό νερό στα σταθμαρχεία ;;

Τέλος ενημερώνουμε ότι σε κείμενο υπογραφών που υπογράφουν άνω των 300 συναδέλφων και απευθύνεται προς τη διοίκηση του ΟΑΣΘ οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ ζητάνε :

-Να αναλάβει ο ΟΑΣΘ τα υποχρεωτικά τεστ

-Να επιδιορθωθούν άμεσα όλα τα καθίσματα των οδηγών (σε δεκάδες λεωφορεία) που δεν έχουν ανάρτηση

-όπως προβλέπει η νομοθεσία- γιατί οι οδηγοί σακατεύουν τη μέση τους.

-Να μην ανοίξει η μπροστινή πόρτα του οδηγού όσο διαρκεί η πανδημία γιατί δεν υπάρχει καμία προστασία για τον εργαζόμενο όπως ψευδώς αναφέρει η διοίκηση.

Τα γυάλινα διαχωριστικά ύψους 40-50 εκ. που έχουν ένα μεγάλο άνοιγμα στη μέση δεν αποτελούν κλειστή καμπίνα και δεν προστατεύουν τον οδηγό !

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΟΑΣΘ

22.11.2021 1:27 μμ

Πέντε κορυφαίοι αθλητές, με σπουδαίες περγαμηνές, με μετάλλια, κύπελλα, επιτυχίες και διακρίσεις, στέκονται στο πλευρό του ΟΑΣΘ και τον στηρίζουν εμπράκτως, καθώς συμμετέχουν σε ενημερωτική καμπάνια του Οργανισμού για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, τη σωστή χρήση τους και την

ΟΑΣΘ

18.11.2021 1:30 μμ

Ακόμα ένα βήμα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού κάνει ο ΟΑΣΘ! Ο Οργανισμός άρχισε να εφαρμόζει την πρωτοποριακή μέθοδο της απολύμανσης των λεωφορείων με υπεριώδη ακτινοβολία (UVC) που εκπέμπεται από φορητές συσκευές, με ειδικούς λαμπτήρες. Οι απολυμάνσεις γίνονται σε πέντε

ΟΑΣΘ

15.11.2021 1:01 μμ

Τριάντα οκτώ επιπλέον λεωφορεία κυκλοφορούν από σήμερα, Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενισχύοντας περαιτέρω τον στόλο του ΟΑΣΘ. Πρόκειται για την δεύτερη ομάδα λεωφορείων που κυκλοφόρησαν, από τα συνολικά 80 που προμηθεύτηκε πρόσφατα ο Οργανισμός μέσω leasing. Υπενθυμίζεται

ΟΑΣΘ

8.11.2021 11:00 πμ

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) των εργαζομένων του ΟΑΣΘ κατά της διοίκησης του Οργανισμού, για την απόφαση επιβολής εξοντωτικών προστίμων σχετιζόμενων με τα υποχρεωτικά rapid tests. Μάλιστα, η ΔΑΣ δίνει στη δημοσιότητα έγγραφο σχετικής απόφασης για επιβολή

ΟΑΣΘ

29.10.2021 1:58 μμ

Με αφορμή τα 40.000 και πλέον δρομολόγια που έχουν εκτελεστεί, αλλά και την δωδεκαετή λειτουργία της Πολιτιστικής Γραμμής με τον αριθμό 50, ο ΟΑΣΘ παρουσιάζει video με πλάνα από την κυκλοφορία της. Πρόκειται για μία λεωφορειακή γραμμή με την οποία

ΟΑΣΘ

20.10.2021 2:02 μμ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο ΟΑΣΘ εκπαιδεύει το προσωπικό του! Σε αυτή τη φάση εκπαιδεύονται οι αρχιτεχνίτες και τα μεσαία στελέχη της Διεύθυνσης Συντήρησης του ΟΑΣΘ, σε τεχνικές που διασφαλίζουν ότι οι εργασίες εκτελούνται με τρόπους περισσότερο ασφαλείς

thess

Επικαιρότητα

AUTO-MOTO

1.12.2021 11:14 πμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή