Αρχική / ΓΕΥΣΗ / Νέο site για την γαστρονομία της Θεσσαλονίκης από τον Δήμο!

ΓΕΥΣΗ

20/03/20245:06 μμ

Νέο site για την γαστρονομία της Θεσσαλονίκης από τον Δήμο!

Η διεθνής αναγνώριση που κατέκτησε η πόλη με την εισαγωγή της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO, τώρα απογειώνεται!

Pixabay
Φωτ. Pixabay

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

 

Η διεθνής αναγνώριση που κατέκτησε η Θεσσαλονίκη με την ένταξη της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO, κάνει ευρύτερα γνωστή την μακραίωνη ιστορία πολιτισμού και την πλούσια κληρονομιά της πόλης, που με κινητήρια δύναμη τη γαστρονομία, τη βιωσιμότητα και την καινοτομία, μπαίνει σε ένα διεθνή διάλογο δημιουργικότητας, με στόχο την ανάπτυξη στην οικονομία, στην κοινωνία και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

 

 

Αυτή η κληρονομιά είναι που έχει διαμορφώσει το χαρακτήρα μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης, η οποία αναγνωρίζεται πλέον, ως ένας από τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης.
Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε μία νέα ιστοσελίδα η οποία μέσα από φωτογραφίες που δελεάζουν τις αισθήσεις, μεταφέρουν την ιστορία και την μοναδικότητα των πιάτων της Θεσσαλονίκης.

Η καινούργια πλατφόρμα cityofgastronomy.thessaloniki.gr έχει σκοπό να ενισχύσει την ορατότητα της Θεσσαλονίκης, να προβάλει και να προωθήσει τα μοναδικά προϊόντα της Μακεδονικής γης και να ενημερώσει το κοινό για τις διατροφικές πολιτικές σύμφωνα με τα βιώσιμα αστικά διατροφικά συστήματα που προωθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή του στο Σύμφωνο Αστικής Πολιτικής Τροφίμων του Μιλάνου.

Υπάρχει, ακόμη, πληροφοριακό υλικό για το Συμβούλιο Διατροφικής Πολιτικής, για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Food trails του Δήμου Θεσσαλονίκης και τις farm to fork στρατηγικές που προωθεί. Κεντρική θέση στην ιστοσελίδα έχουν οι αρχές της UNESCO για την ανάπτυξη της βιωσιμότητας, της αειφορίας, της κοινωνικής ευθύνης και της τοπικής οικονομίας αλλά και η σημασία αυτής της μεγάλης διεθνούς διάκρισης για την πόλη.

Επιπλέον, επισημαίνονται σημεία ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης, όπως το Καπάνι, τα Λαδάδικα, ο αστικός αμπελώνας, οι ορυζώνες, τα οινοποιεία της περιοχής κ.α.

Μέσα από το cityofgastronomy.thessaloniki.gr θα ενημερώνονται οι τουρίστες και οι πολίτες για όλα τα σημαντικά γαστρονομικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με τη λειτουργία της νέας πλατφόρμας ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης τόνισε: «Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας περνά μέσα από την προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού όπου κυρίαρχη θέση καταλαμβάνει ο γαστρονομικός τουρισμός. Η δυναμική της Θεσσαλονίκης ως ενός γαστρονομικού παράδεισου προωθείται με τη λειτουργία της νέας ιστοσελίδας που θα αναδείξει το κορυφαίο αυτό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της πόλης και θα ενισχύσει την εξωστρεφή της ματιά στον κόσμο».

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας Βασίλειος Γάκης σχολίασε «πέρα από την προβολή και προώθηση της γαστρονομικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, η ιστοσελίδα αποσκοπεί στην περαιτέρω επικοινωνία και δικτύωση με φορείς και δημιουργικές ομάδες της πόλης για μια από κοινού προσέγγιση των καίριων ζητημάτων, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της».
Για να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΓΕΥΣΗ

23.4.20244:27 μμ

  Με μεγάλη επιτυχία έγινε στο The Met Hotel, η εκδήλωση μέρος του προγράμματος «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης Φρούτων και Λαχανικών στην Εσωτερική Αγορά της ΕΕ», με τον διακριτικό τίτλο Mediterranean Combo.   Οι φορείς υλοποίησης είναι επτά Οργανώσεις Παραγωγών

ΓΕΥΣΗ

22.4.20244:24 μμ

    Το Βιδιανό είναι μια λευκή ποικιλία της Κρήτης, από αυτές που θεωρούμε «ανερχόμενες» και η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί στη λευκή έκφραση των κρασιών της μεγαλονήσου.   Οι εξαιρετικές δυνατότητές του αποδεικνύονται στα κρασιά του, τα

ΓΕΥΣΗ

12.4.20242:03 μμ

. Τα υλικά που θα χρειαστείτε 1 κιλό καλαμαράκια Για το μαρινάρισμα 1 κτ. γλυκού μαγειρική σόδα 330 ml. σόδα που πίνουμε 1 κτ. γλυκού αλάτι χυμό από 1 λεμόνι Για το πανάρισμα 450 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΓΕΥΣΗ

11.4.20243:00 μμ

. . Τα υλικά που θα χρειαστείτε : Για τη ζύμη 500 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(3 κούπες και 1/4) 250 γρμ. νερό (1 κουπα) 170 γρμ. ελαιολαδο (3/4 της κουπας) 350 γρμ. νηστίσιμο λευκό τυρί 1 κτ. γλυκού

ΓΕΥΣΗ

8.4.20242:07 μμ

  Τα υλικά που θα χρειαστείτε : 220 γρμ. ηλιέλαιο (1 κούπα) 400 γρμ. ζάχαρη (2 κούπες) 750 γρμ. χυμό πορτοκάλι (3 κούπες) 600 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (4 κούπες) 3-4 σταγόνες υγρή βανίλια (2 βανιλίνες) 100 γρμ.

ΓΕΥΣΗ

7.4.20249:30 μμ

    Ως λαός τιμάμε, και με το παραπάνω το κρέας, σε κάθε πιθανή περίπτωση και περίσταση, και αυτό δεν είναι κάποιο μυστικό. Πόσα όμως γνωρίζουμε πραγματικά για το σωστό ψήσιμο, σε σχέση με το κρέας που φτάνει στο πιάτο

thess

Επικαιρότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

25.4.20242:30 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή