Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Νέο ωράριο φορτοεκφόρτωσης στο κέντρο – Δείτε ώρες ημέρες και απαγορεύσεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

19/06/202412:04 μμ

Νέο ωράριο φορτοεκφόρτωσης στο κέντρο – Δείτε ώρες ημέρες και απαγορεύσεις

Οι φορείς έχουν κληθεί να αποστείλουν τις απόψεις τους μέχρι τις 21/6/2024, προκειμένου να τεθούν υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου

Νέο ωράριο φορτοεκφόρτωσης στο κέντρο – Δείτε ώρες ημέρες και απαγορεύσεις

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

 

Σε συνέχεια της απόφασης που ελήφθη στη 19η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στις 10 Ιουνίου 2024, κοινοποιήθηκε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς το προτεινόμενο κείμενο της κανονιστικής απόφασης για την τροποποίηση του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων στον Δήμο Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με την απαγόρευση διέλευσης φορτηγών οχημάτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Οι φορείς έχουν κληθεί να αποστείλουν τις απόψεις τους στο info@thessaloniki.gr μέχρι τις 21/6/2024, προκειμένου να τεθούν υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου σε επόμενη συνεδρίασή του.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Εγκρίνονται οι παρακάτω ρυθμίσεις σύμφωνα με το άρθρο 52 του Ν.2696/1999 (Κ.Ο.Κ.), όπως τροποποιήθηκε και όπως ισχύει:

Α) Σε όλες τις οδούς του Δήμου Θεσσαλονίκης:

1.    Επιτρέπεται

•    η φορτοεκφόρτωση φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου μέχρι 8 τόνους, κατά τις εξής μέρες και ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή από 7 μ.μ. το απόγευμα έως τις 7 το πρωί της επομένης και τα Σαββατοκύριακα από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου έως τις 7 το πρωί της Δευτέρας. Τις αργίες η τροφοδοσία θα γίνεται ελεύθερα.

•    η φορτοεκφόρτωση φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου μέχρι 3,5 τόνους, από Δευτέρα έως Σάββατο, από 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, αποκλειστικά και μόνο στις θέσεις φορτοεκφόρτωσης.

•    η φορτοεκφόρτωση φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου μέχρι 1,5 τόνο, από Δευτέρα έως Σάββατο, από 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, αποκλειστικά και μόνο στις θέσεις φορτοεκφόρτωσης.

•    κατ’ εξαίρεση, αποκλειστικά για τη διανομή πάγου και κύβων πάγου, επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου μέχρι 3,5 τόνους, από 1η Απριλίου έως 30 Οκτωβρίου, για όλο το 24ωρο.

2.    Στις Ειδικές Λωρίδες Λεωφορείων (λεωφορειολωρίδες), απαγορεύεται η φορτοεκφόρτωση κατά τις ώρες λειτουργίας τους.

3.    Στους πεζόδρομους του Δήμου Θεσσαλονίκης:

•    Σε όλους τους πεζόδρομους καθορίζεται ωράριο φορτοεκφόρτωσης για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου μέχρι 3,5 τόνους, από Δευτέρα έως Σάββατο, από 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

•    Κατ’ εξαίρεση και ειδικά στους πεζόδρομους μέσα στις αγορές του ιστορικού εμπορικού κέντρου «Βατικιώτη» και «Βλάλη» (Καπάνι) καθορίζεται ωράριο φορτοεκφόρτωσης για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου μέχρι 3,5 τόνους: α) από Τρίτη έως Σάββατο από 2.30 μ.μ. έως 7 το πρωί, β) τα Σαββατοκύριακα από 5 το απόγευμα του Σαββάτου έως 7 το πρωί της Δευτέρας και γ) τις αργίες από τις 7 μ.μ. της προηγούμενης εργάσιμης έως τις 7 π.μ. της επόμενης εργάσιμης.

4.    Στις θέσεις φορτοεκφόρτωσης επιτρέπεται η στάθμευση φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου μέχρι 3,5 τόνους, μέγιστης διάρκειας 20 λεπτών της ώρας, κατά τις ώρες που επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση σύμφωνα με τα προηγούμενα. Τις υπόλοιπες ώρες οι θέσεις θα εξυπηρετούν τη στάθμευση των οχημάτων ΙΧ.

5.    Καταργείται οποιασδήποτε άλλη διάταξη αναφέρεται στην υπ’ αριθμ. 57/2018 απόφαση της Μ.Ε. Ενότητας Θεσ/νίκης, ΦΕΚ 6178/Β΄/31-12-2018.

Β) Η υπ’ αριθμ. 2530/17-5-2017 Απόφαση Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ΦΕΚ 1861/Β΄/26-5-2017, «Έγκριση μόνιμων μέτρων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 577/2016 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης», τροποποιείται ως εξής: «Απαγορεύεται η διέλευση όλων των φορτηγών οχημάτων ανεξαρτήτως ωφέλιμου φορτίου, από τις 2 μετά το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) και από τις 2 μετά το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα το Σάββατο, εξαιρουμένων των αργιών, ειδικά στο ιστορικό κέντρο της πόλης που περικλείεται μεταξύ των οδών Καραολή και Δημητρίου, Στρ. Δουμπιώτου, Κασσάνδρου, Ολυμπιάδος, Αγίου Δημητρίου, Εθν. Αμύνης, Αγγελάκη, Νικολάου Γερμανού, Λεωφ. Νίκης, Κουντουριώτη, Σαλαμίνος, Δωδεκανήσου και Καραολή και Δημητρίου, συμπεριλαμβανομένων των περιμετρικών οδών. Από την απαγόρευση διέλευσης εξαιρούνται τα φορτηγά αποκλειστικά για τη διανομή πάγου και κύβων πάγου, ωφέλιμου φορτίου μέχρι 3,5 τόνους, από 1η Απριλίου έως 30 Οκτωβρίου για όλο το 24ωρο».

Γ) Όσον αφορά στις ειδικές περιπτώσεις θα ισχύουν τα εξής:

Τα φορτηγά οχήματα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης που μεταφέρουν οικοδομικά υλικά, τα ειδικά οχήματα έτοιμου σκυροδέματος, γερανοφόρα οχήματα και οποιαδήποτε μηχανήματα τεχνικών έργων, τα βυτιοφόρα και τα οχήματα διανομής πετρελαίου θέρμανσης, τα γερανοφόρα ή μη οχήματα που εκτελούν μεταφορές οικοσκευών, επαγγελματικού εξοπλισμού, ογκωδών κ.ά., επιτρέπεται να κυκλοφορούν εντός των ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατόπιν γνωμοδότησης της Δ/νσης Τροχαίας.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

15.7.20246:15 μμ

  Την ενοχή για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου, της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου και του φίλου του ζευγαριού Ανδρέα Μπάρδη, ζήτησε ο εισαγγελέας Έδρας του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

15.7.20245:15 μμ

    Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών γίνεται σταθμός για την καλοκαιρινή περιοδεία του Γιώργου Περρή που θα φέρει κάτι από τη μαγεία της μουσικής του σε κάθε πόλη της Ελλάδας που θα εμφανιστεί.     Στην συναυλία του, ο αγαπημένος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

15.7.20243:30 μμ

  Διακοπή νερού σημειώνεται στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης.   Χωρίς νερό έχουν μείνει οι καταναλωτές που διαμένουν επί της οδού Α7 και σε όλους τους παρακείμενους δρόμους. Η υδροδότηση αναμένεται να έχει αποκατασταθεί μέχρι τις 5 το απόγευμα, σύμφωνα με

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

15.7.20243:15 μμ

  Στη φυλακή οδηγούνται δύο αδέλφια που κατηγορούνται για το προ ημερών περιστατικό στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης, στη Θεσσαλονίκη, όταν μετά από καβγά (για προσωπικούς λόγους), έσπρωξαν έναν 52χρονο από το μπαλκόνι, με συνέπεια αυτός να βρεθεί στο κενό

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

15.7.20242:18 μμ

  Ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού και των συναρμόδιων φορέων να παρέμβουν άμεσα, σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό πυρκαγιάς στο Σέιχ Σου, επιβεβαιώθηκε στη σημερινή (Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024) σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας,

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

15.7.20242:08 μμ

    Το EUROPE DIRECT του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 11 μ.μ. δωρεάν προβολή στον θερινό Σινέ Άλεξ (Ολύμπου 106) της υποψήφιας για το Ευρωπαϊκό Βραβείο LUX ταινίας «20.000 Είδη Μελισσών».   Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης

thess

Επικαιρότητα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

15.7.20248:45 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή