Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Νέα στέγαστρα, αντάξια μιας σύγχρονης πόλης  στον Δήμο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

08/09/2021 12:55 μμ

Νέα στέγαστρα, αντάξια μιας σύγχρονης πόλης  στον Δήμο Θεσσαλονίκης

O Δήμος Θεσσαλονίκης αποκτά στέγαστρα στις στάσεις των αστικών συγκοινωνιών του ΟΑΣΘ

Νέα στέγαστρα, αντάξια μιας σύγχρονης πόλης  στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Γράφει thessnews

Νέα στέγαστρα, αντάξια μιας σύγχρονης πόλης  στον Δήμο Θεσσαλονίκης, που θα αναβαθμίσουν σημαντικά την εικόνα της πόλης και την καθημερινότητα των πολιτών .

 

Επιτέλους ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποκτά στέγαστρα στις στάσεις των αστικών συγκοινωνιών του ΟΑΣΘ αντάξια μιας σύγχρονης πόλης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διαδικασίες δημοπράτησης των κοινόχρηστων χώρων στις στάσεις αναμονής επιβατών του ΟΑΣΘ και ανακηρύχθηκε ανάδοχος που θα αναλάβει την τοποθέτηση και συντήρηση σύγχρονων και ασφαλών στεγάστρων για την προσεχή 12ετία.

 

Η ειρωνεία είναι ότι χρειάστηκαν σχεδόν 12 ολόκληρα χρόνια για να τελεσφορήσουν οι διαδικασίες για το έργο αυτό, ως συνέπεια του εξαιρετικά υψηλού απαιτούμενου κόστους επένδυσης και των άστοχων επιλογών των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου, αναφορικά με τους γενικότερους όρους δημοπράτησης.

 

Από το 2010 οπότε και έληξε η σύμβαση του Δήμου με μεγάλη διαφημιστική εταιρεία η οποία εκμεταλλεύονταν τα διαφημιστικά πλαίσια στις στάσεις και φρόντιζε για την εικόνα τους, η παντελής εγκατάλειψη και η παράνομη ανεξέλεγκτη αφισσορύπανση τα είχαν μετατρέψει σε ερείπια και τα είχαν καταστήσει επικίνδυνα για του αναμένοντες επιβάτες και τους διερχόμενους πολίτες.

 

Η σημερινή δημοτική αρχή κατάρτησε τέτοιους όρους για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη διενέργειά της και να διασφαλίζεται το συμφέρον του Δήμου. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού η ανάδοχος εταιρεία θα αναλάβει την υποχρέωση να τοποθετήσει 336 στέγαστρα σε έξι μήνες και στους πρώτους 3 μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές εργασίες στις κεντρικές οδικές αρτηρίες.

 

Τα στέγαστρα που θα αναβαθμίσουν σημαντικά την καθημερινότητα των επιβατών θα κατασκευαστούν από υλικά και μικροϋλικά υψηλών μηχανικών και χημικών προδιαγραφών, θα εξασφαλίζουν καλαίσθητη εμφάνιση, λειτουργικότητα, προσαρμογή στο περιβάλλον, με καλαίσθητα πλαίσια ονομασίας της στάσης, θα έχουν αντιβανδαλιστική βαφή, καθίσματα χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στους επιβάτες, ενσωματωμένο πλαίσιο για την ανάρτηση πληροφοριών και χαρτών της αστικής συγκοινωνίας και καλάθι απορριμμάτων.

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της 12ετούς σύμβασης, ο ανάδοχος αναλαμβάνει αποκλειστικά με δικά του συνεργεία και δαπάνες τη συντήρηση, την καθαριότητα, όλων των στεγάστρων, διατηρώντας το δικαίωμα της διαφημιστικής εκμετάλλευσης των διαφημιστικών μέσων που θα εγκατασταθούν σε αυτά.

 

Σύμφωνα με υπολογισμούς, το συνολικό οικονομικό όφελος του Δήμου από την 12ετή υλοποίηση της σύμβασης, ανέρχεται σε 3.300.000 €, ήτοι αξία παγίων περιουσιακών στοιχείων 1.000.000 €, 1.500.000 € από μισθώματα και τέλη διαφήμισης και 800.000 € από κόστος συντήρησης.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.10.2021 7:12 μμ

Από σήμερα Δευτέρα 18 Οκτωβρίου τίθενται σε ισχύ νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Σάντας, όπου πλέον υφίσταται νέα κάθετη σήμανση. Οι οδηγοί που κατευθύνονται από Κιλκίς προς Θεσσαλονίκη στο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.10.2021 6:15 μμ

Χθες (17/10) και ώρα 0:22 έγινε εκτροχιασμός  τρένου στον Επιβατικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, αλλά δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί επιβατών και προσωπικού. “Άμεσα ειδοποιήθηκε η Διεύθυνση Κυκλοφορίας και η Διεύθυνση Συντήρησης Γραμμής του ΟΣΕ, καθώς και το Μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.10.2021 3:54 μμ

Η Εθνική Αντιστάσεως στην Καλαμαριά δόθηκε ξανά σε κυκλοφορία από το μεσημέρι της Δευτέρας (18/10) όπως είχατε διαβάσει ότι θα συμβεί σε σχετικό ρεπορτάζ της Thessnews. Την περασμένη Παρασκευή τμήμα του οδοστρώματος στην Εθνικής Αντιστάσεως υποχώρησε με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.10.2021 3:20 μμ

Ξεκίνησαν από σήμερα οι προετοιμασίες για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Η παρέλαση εθιμοτυπικά θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου από σήμερα νωρίς το πρωί «στήθηκαν» οι εξέδρες των επισήμων. Στην παρέλαση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.10.2021 3:09 μμ

To Moνομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή κάθειρξης 14 ετών σε 38χρονο για αρπαγές τσαντών από ανυποψίαστες γυναίκες.   Σύμφωνα με το  ΑΠΕ-ΜΠΕ συνολικά κρίθηκε ένοχος για τέσσερις ληστείες και μία σε απόπειρα, όπως επίσης για κλοπή κατ’ εξακολούθηση. Το

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.10.2021 2:12 μμ

Πλέον το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα κρίσιμο κόμβο για την επιτυχή επανέναρξη της κρουαζιέρας σε Ελλάδα και Ανατολική Μεσόγειο.   Για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, ώστε να γίνει η Θεσσαλονίκη βάση homeporting, και ιδανικός προορισμός κρουαζιέρας αποδίδει καρπούς. Η

thess

Επικαιρότητα