Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Νέα Παραλία: Ξεχάστε τις αυθαιρεσίες! Μπαίνει τάξη από Σεπτέμβριο (ΦΩΤΟ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

27/05/20242:06 μμ

Νέα Παραλία: Ξεχάστε τις αυθαιρεσίες! Μπαίνει τάξη από Σεπτέμβριο (ΦΩΤΟ)

Η νέα κανονιστική αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η εφαρμογή της.

Νέα Παραλία: Ξεχάστε τις αυθαιρεσίες! Μπαίνει τάξη από Σεπτέμβριο (ΦΩΤΟ)

 

Σε εντατικοποίηση των ελέγχων στην Νέα Παραλία προχωρά η Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με το Τμήμα Παρεμπορίου της ΕΛ.ΑΣ από το ύψος της οδού Κουντουριώτου μέχρι και το Μέγαρο Μουσικής με στόχο την πάταξη του παρεμπορίου, την απομάκρυνση των μικροπωλητών αλλά και των ηχοσυστημάτων που τοποθετούνται κατά καιρούς από μουσικούς του δρόμου σε διάφορα σημεία της παραλίας.

 

Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας & Κοινοτήτων Κώστας Τσιαπακίδης, η πρώτη συντονισμένη δράση έγινε την Παρασκευή.

«Θα υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ το διάστημα του καλοκαιριού. Επίσης θα ασχοληθούμε και με την ηχορύπανση. Δεν μπορεί ο καθένας να παίρνει ένα ηχοσύστημα και να το τοποθετεί όπου θέλει και να αρχίζει να παίζει μέχρι το ξημέρωμα. Θα υπάρχουν επισταμένοι έλεγχοι που ξεκίνησαν ήδη από την Παρασκευή με την πρώτη συντονισμένη δράση. Μάλιστα εγώ ο ίδιος ζήτησα από μικροπωλητή να απομακρυνθεί καθώς η άδεια του ήταν για την πλατεία Τσιρογιάννη και όχι για την παραλία», ανέφερε ο κ. Τσιαπακίδης.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή για πρώτη φορά συγκροτεί συγκεκριμένη ομάδα αποτελούμενη από τρεις αντιδημάρχους, οι οποίοι θα ετοιμάσουν μια νέα κανονιστική απόφαση για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης ώστε να αποκατασταθεί η τάξη και να ελέγχεται η διεξαγωγή οποιασδήποτε εκδήλωσης.

 

Στη συγκεκριμένη ομάδα θα συμμετέχουν ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας & Εξυπηρέτησης Πολιτών Παντελής Καζαντζίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Κινητικότητας Πρόδρομος Νικηφορίδης και ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας & Κοινοτήτων Κώστας Τσιαπακίδης.

Η νέα κανονιστική αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η εφαρμογή της.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Παντελής Καζαντζίδης, τόνισε πως με βάση τη νέα κανονιστική θα γίνεται έλεγχος και στις καντίνες αλλά και στα βαρέα οχήματα που ανεβαίνουν στο πλακόστρωτο της παραλίας.

«Θα μπορέσουμε να βάλουμε κάποιους κανόνες για τη χρήση της παραλίας, όσον αφορά το παρεμπόριο και θα προσπαθήσουμε να βρούμε σημεία όπου θα μπορέσουν να τοποθετηθούνται είτε πλανόδιοι, είτε η αγορά χειροτεχνών.»

Για να πάρει κάποιος άδεια στην παραλία είναι αρμόδιοι 3 φορείς, ο Δήμος, η περιφέρεια και η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου. Στον Δήμο ανοίκει μόνο η καντίνα «Ο Δάσκαλος» και η καντίνα που είναι μπροστά στη ΧΑΝΘ.

«Επίσης θα πρέπει να δούμε και κάποιους κανόνες για το πως θα μπαινοβγαίνουν νταλίκες και βαρέα οχήματα όταν θα πρόκειται να γίνει κάποια εκδήλωση, ώστε να προστατεύεται το πλακόστρωτο. Πλέον θα κοιτάμε πολύ σχολαστικά οποιαδήποτε εκδήλωση γίνεται πάνω στην παραλία και ήδη ζητάμε από τους αρμόδιους να μας δίνουν αναλυτικά τις ώρες και το τι είδους οχήματα θα ανέβουν στο πλακόστρωτο ώστε να μην υπάρχει επιβάρυνση. Επίσης στο χαρτί της παραχώρησης υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο που πρέπει να τηρείται, όπως είναι οι ώρες κοινής ησυχίας και η καθαριότητα του χώρου με το πέρας της εκδήλωσης», σημείωσε.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΒΑΣΙΑ ΓΚΑΝΑΡΑ

Είναι η Βάσια Γκανάρα, φοιτήτρια Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία καθώς από μικρό παιδί τις άρεσε να αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες της Άρτας, απ' όπου και κατάγεται. Αγαπά τα εξωτερικά ρεπορτάζ καθώς όπως λέει η ίδια "ολα στη δημοσιογραφία ειναι δρόμος και έρευνα... "

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

11.6.20249:20 μμ

Με απόφαση του Δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη τα  νηπιαγωγεία και  δημοτικά σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης  θα λειτουργήσουν την Τετάρτη  12 και την Πέμπτη 13  Ιουνίου μέχρι τις 11.30 π.μ. εξαιτίας των αυξημένων θερμοκρασιών που προβλέπονται.  Προκειμένου να μη διαταραχθει ο οικογενειακός

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

11.6.20249:20 μμ

Με απόφαση του Δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη τα  λνηπιαγωγεία και  δημοτικά σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης  θα λειτουργήσουν την Τετάρτη  12 και την Πέμπτη 13  Ιουνίου μέχρι τις 11.30 π.μ. εξαιτίας των αυξημένων θερμοκρασιών που προβλέπονται. Προκειμένου να μη διαταραχθεί ο οικογενειακός

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

11.6.20248:15 μμ

  Περισσότερα από 300 παιδιά σε συνθήκες επαιτείας εντόπισε μέσα σε 9 μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 2023 μέχρι τον Μάιο του 2024, η ομάδα εργασίας στον δρόμο (Streetwork) του Κέντρου Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

11.6.20247:30 μμ

  Άνδρες της δημοτικής αστυνομίας παρουσία ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. σφράγισαν σήμερα, περίπου στις 12 το μεσημέρι το νυχτερινό κέντρο, όπου εμφανιζόταν γνωστή τραγουδίστρια στη Θεσσαλονίκη, καθώς υπήρξαν συνεχείς καταγγελίες κατοίκων της περιοχής για ηχορύπανση.   Τρεις υπάλληλοι του νυχτερινού κέντρου

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

11.6.20247:15 μμ

  Έργα αστικής ανάπτυξης ύψους 222 εκατομμυρίων ευρώ θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.   Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Κεντρική

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

11.6.20247:00 μμ

  Μετά το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με το οποίο αναμένεται να επικρατήσουν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα Τρίτη, απευθύνει αυστηρή σύσταση στους εργοδότες να

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή