Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Mέλη των ΚΑΠΗ Νεάπολης-Συκεών ενημερώθηκαν για το πώς να αποφεύγουν τις απόπειρες εξαπάτησης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

29/04/20247:33 μμ

Mέλη των ΚΑΠΗ Νεάπολης-Συκεών ενημερώθηκαν για το πώς να αποφεύγουν τις απόπειρες εξαπάτησης

Οι ενημερωτικές συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με χαρακτηριστικό τους το μεγάλο ενδιαφέρον και την ενεργό συμμετοχή ανδρών και γυναικών

Mέλη των ΚΑΠΗ Νεάπολης-Συκεών ενημερώθηκαν για το πώς να αποφεύγουν τις απόπειρες εξαπάτησης

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Ενημερωτικές συναντήσεις σε όλα τα ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών για τις απόπειρες εξαπάτησης πολιτών κυρίως της τρίτης ηλικίας πραγματοποιήθηκαν ενόψει του Πάσχα σε συνεργασία με το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της ΕΛΑΣ. 

 

Τα μέλη των οκτώ ΚΑΠΗ και από τις τέσσερις δημοτικές ενότητες ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή μαζικά στις ενημερωτικές διαλέξεις που οργανώθηκαν από την αν. προϊσταμένη του τμήματος Προστασίας τρίτης ηλικίας και Ευπαθών κοινωνικών ομάδων Έφη Γαζέπη με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους με στόχο να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά. Συνήθως, για να επιτύχουν τον στόχο τους οι επίδοξοι απατεώνες χρησιμοποιούν διάφορα προσχήματα και οι ενημερώσεις έγιναν για να γνωρίσουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας σχετικά τις σύγχρονες μεθόδους απάτης. 

 

Συγκεκριμένα, όσοι έδωσαν το «παρών» στις συναντήσεις έμαθαν να ξεχωρίζουν τις απόπειρες απάτης με τη μέθοδο προσέγγισης εκ μέρους δήθεν συγγενικού προσώπου, με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος ή της δήθεν νοσηλείας συγγενικού τους προσώπου.

 

Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν για τη μέθοδο απασχόλησης μπροστά σε ΑΤΜ με σκοπό την απόσπαση χρημάτων, της δήθεν διαμεσολάβησης για την εκταμίευση δανείου, της παροχής προστασίας των τραπεζικών καταθέσεων ή της δήθεν εξασφάλισης εργασίας.   

 

Στο επίκεντρο βρέθηκαν επίσης οι απάτες με τη μέθοδο της ενοικίασης διαμερίσματος ή της αγοραπωλησίας οχημάτων καθώς και τη χρήσης ειδικών χημικών υλικών για τον αποχρωματισμό δήθεν γνήσιων χαρτονομισμάτων. Επικουρικά, οι δημότες-μέλη των ΚΑΠΗ ενημερώθηκαν για θέματα προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας καθώς και Προστασίας του Περιβάλλοντος. Από την πλευρά της η διοίκηση του δήμου αλλά και όλα τα ΚΑΠΗ ευχαρίστησαν την Ελληνική Αστυνομία για την άμεση ανταπόκρισή της αλλά και για την άψογη συνεργασία. 

 

Μερικοί από τους «χρυσούς κανόνες» που αποτελούν τον δεκάλογο της προστασίας μας από όσους θέλουν να μας εξαπατήσουν είναι οι εξής:  

 

  • Δεν πειθόμαστε εύκολα από άτομα που μας πλησιάζουν ως δήθεν γνωστοί φιλικών ή συγγενικών μας προσώπων.
  • Είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστα άτομα επιχειρούν με διάφορα τεχνάσματα να μπουν στο σπίτι μας.
  • Είμαστε επιφυλακτικοί όταν μας ζητούν χρήματα από το τηλέφωνο για ατύχημα ή νοσηλεία συγγενικού μας προσώπου.
  • Δεν πηγαίνουμε σε ραντεβού τα οποία μας προτείνουν άγνωστοι.
  • Δεν  πειθόμαστε εύκολα όταν άγνωστοι προσπαθούν να μας αποσπάσουν χρήματα για αγορές που παρουσιάζουν ως μεγάλες ευκαιρίες ή για την κάλυψη χρεών συγγενών μας αν δεν επικοινωνήσουμε πρώτα με τους «υπόχρεους».
  • Έχουμε στο νου μας ότι τόσο τα νοσοκομεία όσο και οι δημόσιες υπηρεσίες δεν συνηθίζουν να στέλνουν άτομα στην πόρτα μας για την είσπραξη ποσών.
  • Δεν επιτρέπουμε σε αγνώστους να μας συνοδεύσουν στο ΑΤΜ για την είσπραξη ποσών.
  • Έχουμε πάντα πρόχειρα τα τηλέφωνα πρώτης ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική στενοί συγγενείς ή φίλοι)
  • Συγκρατούμε πάντα τα χαρακτηριστικά των απατεώνων
  • Ενημερώνουμε την αστυνομία, ακόμη κι όταν πρόκειται για απόπειρα απάτης.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

16.5.20249:00 μμ

Το ρητό Bigger is better βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στην 8η διοργάνωση του The Comic Con που διπλασιάζεται σε μέγεθος. Εκτός από το συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, θα αναπτυχθεί και στο Περίπτερο 6 του Διεθνούς Εκθεσιακού & Συνεδριακού Κέντρου της ΔΕΘ-Helexpo, ανεβάζοντας το συνολικό εμβαδόν της απόλαυσης στα 6.000

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

16.5.20247:40 μμ

  Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίτερα, στην Καλαμαριά, στη συμβολή των οδών Γεννηματά και Άρη Βελουχιώτη. ΙΧ συγκρούστηκε με μηχανή. Τραυματίστηκε ο δικυκλιστής και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

16.5.20246:30 μμ

  Το Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας, πρώην γνωστό ως Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ετοιμάζεται να υποδεχτεί μια εκδήλωση-έκθεση με τίτλο “Από το Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας”.   Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους επισκέπτες να εξερευνήσουν

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

16.5.20246:15 μμ

  Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το απόγευμα θα προσέλθουν στον Συμβουλευτικό Σταθμό Νεάπολης όσες και όσοι έχουν κλείσει ραντεβού   Η «Δράση Εξατομικευμένης Δια Ζώσης Νομικής Πληροφόρησης» με στόχο την έγκυρη πληροφόρηση των εργαζομένων για θέματα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

16.5.20245:45 μμ

  Η εκδήλωση «4 Ολυμπιακά μετάλλια 4 ολυμπιονίκες» που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού μουσείου την Παρασκευή 19 Μάϊου μετατίθεται για την Παρασκευή 14 Ιουνίου.    

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

16.5.20245:29 μμ

  Ο διασώστης του ΕΚΑΒ παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, σήμερα το μεσημέρι.     Νωρίτερα, είχαμε δύο εκτροπές ΙΧ στο ύψος των Νταμαριών της Ευκαρπίας, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. Στη μια εκτροπή, τραυματίστηκε ελαφρά μια

thess

Επικαιρότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

16.5.20249:00 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή