Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Η κοινοπραξία ΜΕΤΚΑ – ΤΕΚΑΛ προσωρινός ανάδοχος για την 6η προβλήτα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

17/04/20247:15 μμ

Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Η κοινοπραξία ΜΕΤΚΑ – ΤΕΚΑΛ προσωρινός ανάδοχος για την 6η προβλήτα

Αυξημένες οι επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων

Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Η κοινοπραξία ΜΕΤΚΑ – ΤΕΚΑΛ προσωρινός ανάδοχος για την 6η προβλήτα

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Η εταιρεία ΟΛΘ Α.Ε., ο φορέας εκμετάλλευσης του λιμένα Θεσσαλονίκης και κύριος πάροχος δικτύου συνδυασμένων μεταφορών πολλαπλών πυλών και λύσεων εφοδιαστικής για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2023.

 

Συγκεκριμένα, με την από 17.04.2024 έγκριση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης από το Διοικητικό Συμβούλιο, ανακοινώνεται πως τα συνολικά ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου για το έτος 2023 αυξήθηκαν σε € 85,9 εκατ., από € 85,3 εκατ. το 2022.

 

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε σημαντική αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), επίσης στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης (κρουαζιέρας – ακτοπλοΐας) σημειώθηκαν σημαντικές αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα (στα € 3,9 εκατ. και € 0,9 εκατ. αντίστοιχα), ενώ ο τερματικός σταθμός συμβατικού φορτίου σημείωσε μείωση εσόδων κατά 21,5%, (στα € 20,2 εκατ.). Τα έσοδα από την θυγατρική στην Σόφια διαμορφώθηκαν σε μη σημαντικά επίπεδα.

 

Αναφορικά με τις επιδόσεις του Ομίλου, σημειώθηκε καθαρή αύξηση κερδοφορίας σε όλα τα επίπεδα: τα Μικτά Κέρδη αυξήθηκαν κατά 1,9%, στα € 37,6 εκατ., τα Λειτουργικά Κέρδη (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 3,4% στα € 34,1 εκατ. και τα Καθαρά Κέρδη μετά φόρων του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 8,9%, στα € 20,3 εκατ.

 

Το πρόγραμμα κεφαλαιουχικών δαπανών για το σύνολο του 2023 ξεπέρασε τα € 9,2 εκατ., και αφορούσε κατά βάση νέο Σταθμό Κρουαζιέρας «Μέγας Αλέξανδρος», αποκατάσταση βαθών, επισκευή και αναβάθμιση κρηπιδωμάτων, αναβαθμίσεις υποσταθμών ηλεκτρικού ρεύματος, αγορά εξοπλισμού φορτοεκφορτώσεων και συστημάτων ασφάλειας ISPS.

 

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ., κ. Αθανάσιος Λιάγκος, δήλωσε: «Η υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδιασμού και οι πρωτοβουλίες της ΟΛΘ Α.Ε. ισχυροποιούν διαρκώς τον ρόλο του Λιμένα Θεσσαλονίκης στον παγκόσμιο λιμενικό κλάδο. Με συνεχείς επενδύσεις, άνω των € 71,3 εκατ. από το 2018, που αναβαθμίζουν τον εξοπλισμό, τις υποδομές, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού του Οργανισμού, επιτυγχάνουμε την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των συνεργατών μας, δημιουργώντας νέα ορόσημα για τον Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Ενδεικτικό παράδειγμα, η υψηλότερη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων που έχει καταγραφεί ποτέ στον Λιμένα (520.048 TEU). Επιπλέον, το 2023 ενισχύσαμε την εξωστρέφειά μας, με τη δυναμική συμμετοχή της ΟΛΘ Α.Ε. σε εθνικού και διεθνούς κύρους εκθέσεις, και με πρωτοβουλίες για τη διενέργεια διοργανώσεων στη Θεσσαλονίκη, όπως το 7ο “Posidonia Sea Tourism Forum” και το 1ο “Southeast Europe Connectivity Forum”. Με όραμα να λειτουργούμε ως κάτι περισσότερο από ένα Λιμάνι και με διεθνή προσανατολισμό, το 2024 στοχεύουμε σε πρωτοβουλίες και ενέργειες που προωθούν τη μέγιστη ικανοποίηση όλων των ενδιαφερόμενων μερών του Λιμένα και της ευρύτερης λιμενικής κοινότητας, εστιάζοντας στην ανάπτυξη, τη βιωσιμότητα και τις επενδύσεις, με συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνεται ότι το σχήμα “ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΜΕΤΚΑ – ΤΕΚΑΛ Α.Ε.” αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου “6ος Προβλήτας, Επέκταση Λιμενικής Υποδομής”, όπως εγκρίθηκε σήμερα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΘ Α.Ε.».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

25.4.20249:00 μμ

  Την προσεχή Κυριακή, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανοίγει τις πόρτες του σε όλες και όλους, με μια σειρά συμπεριληπτικών δράσεων με θέμα «Τέχνη και Αναπηρία».   Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Βασιλικό Θέατρο και θα περιλαμβάνουν δωρεάν εργαστήρια,

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

25.4.20248:45 μμ

  Με κοινή σύμπραξη Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ΕΟΤ και Aegean υλοποιήθηκε στην πόλη το Fam Trip οχτώ ταξιδιωτικών πρακτόρων από τη Γεωργία.   Εκπροσωπώντας οχτώ διαφορετικά ταξιδιωτικά γραφεία στη χώρα τους, παρέμειναν στην πόλη για πέντε εικοσιτετράωρα με σκοπό να

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

25.4.20248:30 μμ

  Η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19». Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.   Για τους μη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

25.4.20248:15 μμ

  Tο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων 2024 της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ) θα λάβει χώρα στην Καλαμαριά και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της πόλης.   Η κορυφαία διοργάνωση για αθλητές και αθλήτριες έως 19 ετών θα γίνει από το Σάββατο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

25.4.20246:41 μμ

  Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί ένας 55χρονος άντρας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε και απείλησε να σκοτώσει τη σύζυγό του, μέσα στο διαμέρισμά τους στην ανατολική πλευρά της πόλης.   Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό σημειώθηκε το

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

25.4.20246:38 μμ

  Την ενοχή του οδηγού του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη για το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή στις 12 Μαρτίου του 2021 με θύμα τον 22χρονο φοιτητή Ιάσονα Λαλαούνη, πρότεινε σήμερα ο Eισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή