Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Κλιμάκιο ΠΑΣΟΚ: Διαπιστώνει απουσία επιστημονικής στήριξης στο Συντονιστικό Όργανο για τον Flyover

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

26/01/20246:49 μμ

Κλιμάκιο ΠΑΣΟΚ: Διαπιστώνει απουσία επιστημονικής στήριξης στο Συντονιστικό Όργανο για τον Flyover

Τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Στάθη Κωνσταντινίδη επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής

Κλιμάκιο ΠΑΣΟΚ: Διαπιστώνει απουσία επιστημονικής στήριξης στο Συντονιστικό Όργανο για τον Flyover

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Στάθη Κωνσταντινίδη επισκέφθηκε στις 14.00 σήμερα κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να ενημερωθεί για το έργο του Flyover και τον σχεδιασμό δράσεων από το αρμόδιο συντονιστικό όργανο του ΥΜΑΘ.

 

Ο βουλευτής Χαλκιδικής και υπεύθυνος τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Απόστολος Πάνας, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, κ. Θανάσης Γλαβίνας, ο διευθυντής του βουλευτικού γραφείου του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, κ. Δημήτρης Σαρηγιάννης και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης του κινήματος κ Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης ζήτησαν διευκρινίσεις αναφορικά με το ρόλο του αρμόδιου συντονιστικού οργάνου του ΥΜΑΘ και τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

 

Ο υφυπουργός κ. Στάθης Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στις 15 συναντήσεις του οργάνου, στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί, επισημαίνοντας όμως τον άτυπο χαρακτήρα της λειτουργίας του.

 

Από την πλευρά τους, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα μείζονα προβλήματα που έχουν ήδη προκαλέσει οι μέχρι τώρα ήπιες πρόδρομες εργασίες και αναρωτήθηκαν τι θα γίνει όταν θα ξεκινήσει το κυρίως έργο. Όπως υπογράμμισαν τα όποια μέτρα λαμβάνονται, θα πρέπει να τεκμηριώνονται με επιστημονικά εργαλεία και να μην αποτελούν αποσπασματικές αποφάσεις.

 

Κατόπιν αυτού, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ζήτησαν τη συγκρότηση θεσμικής ολιγομελούς επιστημονικής ομάδας που θα μελετά τα δεδομένα σε τακτική βάση και θα εισηγείται συγκροτημένα στοιχειοθετημένες προτάσεις, με τήρηση διαφανών διαδικασιών.

 

Μετά τη συνάντηση, ο βουλευτής Χαλκιδικής και υπεύθυνος τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Απόστολος Πάνας και ο διευθυντής του βουλευτικού γραφείου του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, κ. Δημήτρης Σαρηγιάννης προέβησαν σε δηλώσεις.

 

Απ. Πάνας: «Είχαμε μία θεσμική συνάντηση σήμερα με τον υφυπουργό Μακεδονίας -Θράκης για το θέμα του flyover. Eίναι μια σειρά πρωτοβουλιών που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ, γiα ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αυτή τη στιγμή καίει την πόλη και όχι μόνο. Ζητήσαμε κάποιες διευκρινίσεις ως προς τον ρόλο του Συντονιστικού Οργάνου που έχει αναλάβει το ΥΜΑΘ, για πρωτοβουλίες που έχει πάρει σε ό,τι αφορά την πόλη, για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που μπορούν να γίνουν και όχι μόνο, για να αποτιναχτεί αυτή η εικόνα, που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε περιφερειακό επίπεδο από το έργο.

 

Έχουμε μία συγκεκριμένη θέση που την έχει καταθέσει εδώ και πολύ καιρό ο υπεύθυνος τομεάρχης μας και διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του κ. Ανδρουλάκη ο κ. Σαρηγιάννης.

 

Από την πλευρά μας, εμείς έχουμε μία πρόταση πολύ συγκεκριμένη. Από κει και πέρα θα συνεχίσουμε τις επαφές μας με φορείς της πόλης και ουσιαστικά δεν θα αφήσουμε την πόλη στο έλεός της. Γιατί η εικόνα που αποκομίζουμε αυτή τη στιγμή, δυστυχώς δεν είναι καλή. Και εκτιμούμε, γιατί είμαστε σε πρωτογενές επίπεδο ότι η εικόνα θα χειροτερέψει.

 

Έχουν γίνει κάποιες πρωτοβουλίες, μας ενημέρωσε ο υπουργός, σε επίπεδο ΕΚΑΒ, σε επίπεδο κινήσεων σε ό,τι αφορά την τροχαία. Ο ρόλος του Υπουργείου εδώ είναι άτυπος, σε ό,τι αφορά κάποιες πρωτοβουλίες που παίρνονται μέσα στην πόλη κυρίως. Από εκεί και πέρα, οι δικές μας προτάσεις έχουν κατατεθεί και αφορούν συνολικά το έργο. Θα υπάρξει και θεσμικά κοινοβουλευτικός έλεγχος σε επίπεδο υπουργείου μεταφορών και υποδομών, για να έχουμε και μια σειρά εγγράφων που επιζητούμε. Ουσιαστικά θέλουμε να γνωρίζουμε συγκεκριμένα τι σχεδιασμός υπάρχει, κάτι το οποίο δεν το έχουμε δει μέχρι τώρα και να αναμένετε και θεσμικές κοινοβουλευτικές ενέργειες».

 

Δ. Σαρηγιάννης: «Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουν ξεκινήσει οι κυρίες εργασίες, έχουν ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες, δηλαδή ήπιες εργασίες προετοιμασίας του εργοταξίου και βλέπουμε όλη την πόλη να έχει πρόβλημα. Ως εκ τούτου ήρθαμε εδώ να ενημερωθούμε για το συντονιστικό όργανο, που -όπως μας είπε ο υπουργός είναι άτυπο. Εμείς θεωρούμε ότι όλες αυτές οι προτάσεις που γίνονται από το όργανο αυτό θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένες επιστημονικά, δηλαδή να βασίζονται σε συγκεκριμένα επιστημονικά εργαλεία και να υπάρχει ένα είδος διαφάνειας, τύπου πρακτικών, με μελετών που θα μπορεί να γίνεται κ ο αντίστοιχος έλεγχος των κομμάτων».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

28.2.20243:52 μμ

  Έκτακτη διακοπή νερού σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε εξέλιξη.     Χωρίς νερό έχουν μείνει οι καταναλωτές που διαμένουν επί της οδού Ελευθερίας, στους Αμπελόκηπους. Η υδροδότηση αναμένεται να έχει αποκατασταθεί μέχρι τις 5 το απόγευμα, όπως

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

28.2.20241:41 μμ

    Όταν η πορεία των αντιεξουσιαστών και μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έφτασε έξω από τον ΟΣΕ διαδηλωτές πέταξαν μπογιές στα ΜΑΤ και μολότοφ.     Τα ΜΑΤ «απάντησαν» με εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.       Το

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

28.2.20241:09 μμ

  Διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας για τη μαύρη επέτειο από την τραγωδία στα Τέμπη, πέταξαν μπογιές σε εμπορικά καταστήματα της Τσιμισκή καθώς και στο διατηρητέο κτήριο που στεγάζει την Τράπεζα της Ελλάδος.        

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

28.2.202412:54 μμ

  Στον Εισαγγελέα οδηγούνται το μεσημέρι οι έξι συλληφθέντες για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, οι οποίοι κατηγορούνται μαζί με άλλους τέσσερις που βρίσκονται στις φυλακές, για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, βομβιστικές ενέργειες και άλλα βαριά αδικήματα, με βάση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

28.2.202412:34 μμ

    Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, μετά από πρόταση του 15μελούς συμβουλίου μαθητών και έγκριση του Συλλόγου Διδασκόντων, πραγματοποίησαν την  Τρίτη 27/2/2024,  στις 13.30, στην αυλή του σχολείου,  Δράση Ευαισθητοποίησης καταθέτοντας έτσι την οδύνη τους για την τραγωδία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

28.2.202412:25 μμ

    Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει τους δρόμους της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για τις παραλείψεις που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών.   Από το άγαλμα Βενιζέλου ξεκίνησαν την πορεία οι φοιτητές, ένα χρόνο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα που βύθισε στο πένθος

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή