Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Καπραβέλος για Παπανικολάου: Όλοι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ – Στο 70% η θνητότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

03/11/20218:23 πμ

Καπραβέλος για Παπανικολάου: Όλοι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ – Στο 70% η θνητότητα

Ιδιαίτερα άσχημα ήταν τα νέα που αποκάλυψε στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

intime
Φωτ. intime

Γράφει THESSNEWS-DESK

Ιδιαίτερα άσχημα ήταν τα νέα που αποκάλυψε στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος αποκάλυψε ότι το σύνολο των ασθενών στις ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι ανεμβολίαστοι, ενώ η θνητότητα στις εντατικές έχει φτάσει στο 70%.

Υποστήριξε ότι οι περισσότεροι δεν πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός θα τους δημιουργήσει προβλήματα και πηγαίνουν στο νοσοκομείο πάρα πολύ αργά, ακόμη και μετά από 3 εβδομάδες από τη νόσηση.

«Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με τους ανεμβολίαστους, είναι μπετόν, είναι παγόβουνο», ήταν τα γλαφυρά λόγια του κ. Καπραβέλου.

Για να προσθέσει: «Είναι μια μικρή εικόνα από ένα νοσοκομείο τεράστιο που δίνει μεγάλη μάχη αυτή τη στιγμή για να κρατήσει όρθιο ένα σύστημα υγείας».

 

«Καμπανάκι» από Τζανάκη για περιοχές με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού

 

Από την πλευρά του, ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μίλησε στην ίδια εκπομπή για την αλματώδη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και εξήγησε ότι οφείλεται στο ρεκόρ επιτήρησης με πάνω από 400.000 διαγνωστικά τεστ που αποκαλύπτουν τους ασυμπτωματικούς και τους ολιγοσυμπτωματικούς που δεν θα εντοπίζονταν εάν γίνονταν λιγότερα τεστ.

«Αυτό που κάνουμε τώρα έπρεπε να το έχουμε κάνει πολύ καιρό πριν», τόνισε ο καθηγητής.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε περαιτέρω αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, ευχόμενος χαρακτηριστικά «να παρακαλάμε να μείνουν σταθερά».

Τέλος, ο κ. Τζανάξης έκρουσε καμπανάκι για περιοχές χαμηλό εμβολιαστικό ποσοστό, αναφερόμενος ειδικότερα στα παραδείγματα της Λάρισας και της Βόρειας Ελλάδας, όπου οι γύρω νομοί πιέζουν το υγειονομικό σύστημα της Θεσσαλονίκης.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.4.20246:40 μμ

  Θα διδάξει στους Θεσσαλονικείς ό,τι έμαθε από τον πατέρα του.   Δείτε το βίντεο:  

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.4.20246:11 μμ

  Το αθλητικό ιδεώδες και τον ευγενή συναγωνισμό προβάλλει για μία ακόμη φορά ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, συμμετέχοντας ενεργά στις μεγάλης κλίμακας εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος».   Ειδικότερα, το Σάββατο 20 Απριλίου,

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.4.20246:00 μμ

  Εμείς δεν βάζουμε κανέναν πήχη με αριθμό, για εμάς πήχης είναι τα προβλήματα των πολιτών» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με τις προβλέψεις για την εκλογική επίδοση της ΝΔ στις προσεχείς ευρωεκλογές, απαντώντας στις ερωτήσεις πολιτικών συντακτών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.4.20245:59 μμ

  Το 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, μαζί με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη.   Η σχετική ανάρτησή του:   «Επισκέφθηκα σήμερα με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη το 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, όπου έχουν εγκατασταθεί

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.4.20245:44 μμ

  Πανελλήνια Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα την «Ενδοκρινολογία στη Θαλασσαιμία και την Δρεπανοκυτταρική νόσο» διοργανώνει από αύριο έως την Κυριακή 21 Απριλίου ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, στο Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη.   Στο συμπόσιο θα συμμετέχουν πάνω από 250

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

18.4.20245:05 μμ

  Στα μέσα του επόμενου μήνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο σταθμός φόρτισης των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ και αυτά θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της πόλης την ίδια περίοδο, ενώ η βασική γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης θα δοθεί προς

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή